Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού της 22/6/15. Α’ ΜΕΡΟΣ. video

Το  ζήτημα της κατεδάφισης του ΝΑΟΠΦ στο Δημοτικό Συμβούλιο υπό μορφή ερώτησης της Αγγελικής Ράπτη.

ΕΗ 1. Το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (Πέμπτη 2/7/15)   στην ΔΚ Αναβύσσου με πρώτο  θέμα τα πολεοδομικά σχέδια Αναβύσσου.

ΕΗ2. Διόρθωση σε ότι αφορά προηγούμενη απόφαση 268/14 για αμοιβές παραστάσεων  δικηγόρου.

ΕΗ3-4.  50.000 ευρώ σε εξωτερικούς συνεργάτες για την καλοκαιρινή διαχείριση των φυτικών αποβλήτων.

ΕΗ 5. Ένταξη του δήμου Σαρωνικού ως συντονιστή στους 13 Δήμους για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων .

Με την έναρξη της συζήτησης ο κος Τζιβίλογλου αναφέρθηκε στους λόγους του αιτήματος του Μ Τσαλικίδη που είχε σταλεί μόλις ανακοινώθηκε η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ο οποίος ήταν απών) να αναβληθεί η συζήτηση του 6ου θέματος (ενημέρωση για Παραλίες) για επόμενη συνεδρίαση. Σε περίπτωση άρνησης, είπε ο κος Τζιβίλογλου, η παράταξη Τσαλικίδη θα αποχωρήσει από τη συζήτηση του θέματος.

Το σημαντικότερο ζήτημα που συζητήθηκε στα πλαίσια των ερωτήσεων  της Συνεδρίασης της 22/6/15, ήταν αυτό της κατεδάφισης του κτίσματος που στεγάζεται ο Ναυτικός Αθλητικός όμιλος Αναβύσσου -Π.Φώκαιας. Η Αγγελική Ράπτη ζήτησε ενημέρωση από τον Δήμαρχο ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην προσφορά του συλλόγου ,(22ο min του video)  εξήγησε τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος. Πρόκειται για νεότερο πρωτόκολλο κατεδάφισης που ακολουθεί παλαιότερο για το οποίο ο Δήμος κατάφερε να πάρει αναστολή. Σε ότι αφορά το νέο πρωτόκολλο ο Δήμαρχος είπε ότι είναι σε συντονισμό με το ΔΣ του Συλλόγου και γίνονται ενέργειες προς το Πολεοδομικό Γραφείο Μαρκοπούλου για την αναστολή της κατεδάφισης προκειμένου να κερδηθεί χρόνος.

Ο Σάββας Γκέραλης ζήτησε από τον Δήμαρχο να ενταθούν οι προσπάθειες για τη λύση του ζητήματος ενώ αίσθηση προκάλεσε η εξήγηση που έδωσε ο Αντιδήμαρχος Σπ.Δημητρίου , ότι δηλαδή το πρωτόκολλο κατεδάφισης προκαλείται με καταγγελίες από από παλαιότερο πρόεδρο του Ομίλου  στον οποίον έχει επιβληθεί πρόστιμο για το παράνομο κτίσμα και ο ίδιος προσπαθεί για την κατεδάφιση προκειμένου να απαλλαγεί από το πρόστιμο !!  Αντίθετη με αυτήν του Αντιδημάρχου, η άποψη του Προέδρου της μονομετοχικής Μ.Χαρίτου ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και προανήγγειλε Γενική Συνέλευση το Σάββατο στηνΔημοτική Κοινότητα Αναβύσσου και προσκάλεσε όλους να είναι εκεί.

ΕΗ 1. Το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (Πέμπτη 2/7/15) στην ΔΚ Αναβύσσου με πρώτο θέμα τα πολεοδομικά σχέδια Αναβύσσου και Π.Φώκαιας.

ΕΗ2. Διόρθωση σε ότι αφορά προηγούμενη απόφαση 268/14 για αμοιβές παραστάσεων δικηγόρου στις υποθέσεις του παραλιακού μετώπου.

ΕΗ3 -ΕΗ4  50.000 ευρώ σε εξωτερικούς συνεργάτες για την καλοκαιρινή διαχείριση των φυτικών αποβλήτων.(45ο min)

ΕΗ 5. Ένταξη του δήμου Σαρωνικού ως συντονιστή στους 13 Δήμους για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Σημαντική ενέργεια για την επισίτηση απόρων οικογενειών. Σας προτρέπουμε να δείτε τη συζήτηση στο 51 min του video 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ Β ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories