Συνέντευξη του Γραμματέα του ΝΑΟΑΠΦ για την κατεδάφιση.

Στις 30 Ιουνίου έχει προσδιοριστεί η κατεδάφιση της κατασκευής που υπάρχει και εδρεύει από το 2004 ο Ναυτικός Όμιλος Π. Φώκαιας -Αναβύσσου.  Ο Γραμματέας του συλλόγου Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος μίλησε μπροστά στη κάμερα του Paraktios περιγράφοντας σύντομα το ιστορικό της υπόθεσης εκφράζοντας την πικρία του για τις αντιδράσεις που υπάρχουν  για την ύπαρξη του Ομίλου ο οποίος προσφέρει κοινωνικό και αθλητικό έργο στη περιοχή χωρίς μάλιστα  καμία εμπορική δραστηριότητα. Είναι σημαντικό επίσης να σημειώσουμε ότι ο χώρος που καταλαμβάνει ο Σύλλογος, είναι δημόσιος και έχει παραχωρηθεί από την κοινότητα Π.Φώκαιας και έχει άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία για τοποθέτηση τροχόσπιτου. Από τότε και επί προηγούμενων Διοικήσεων, το τροχόσπιτο που ουσιαστικά  ήταν ένας παλιός θάλαμος -ψυγείο κατεψυγμένων υποβλήθηκε σε βελτιώσεις για να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στα μέλη του Συλλόγου χωρίς να υπάρχει κάποια οικονομική δραστηριότητα.

Η ευαισθησία των καταγγελόντων και της Πολεοδομίας εξαντλήθηκε επιλεκτικά σε αυτή την περίπτωση παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος πέραν του κοινωνικού έργου που προσφέρει, περιφρουρεί και τον τον ξεχασμένο από την Πολιτεία Αρχαιολογικό Χώρο.

Έτσι λοιπόν ο Σύλλογος περιμένει την Τρίτη 30/6 τις μπουλντόζες ελπίζοντας  στην ευαισθησία και τη συμπαράσταση των κατοίκων και των μελών του όχι για να αντισταθούν στα εντεταλμένα όργανα αλλά για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα …..

Πάντως νομίζουμε ότι είναι απαραίτητο  και οι υπόλοιποι φορείς της περιοχής μας να πάρουν δημόσια θέση, κυρίως οι ναυταθλητικοί σύλλογοι,ενέργεια που δεν έχουμε αντιληφθεί μέχρι τώρα.

Δείτε τη συνέντευξη.

Screenshot_1648 Screenshot_1649 Screenshot_1650

[sam id=”6″ codes=”true”]

 

Categories