ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 9/7 – ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΗΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ.video και Πίνακας Αποφάσεων

Σημαντική και χρήσιμη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού που έγινε στην ΔΚ Αναβύσσου καθώς έγινε εκτεταμένη ενημέρωση για όλα τα σχέδια της Αναβύσσου από τον μελετητή – Ανεβλήθη η ενημέρωση για τα σχέδια Π.Φώκαιας – Αντιδράσεις από ομάδα πολιτών που άμεσα θίγονται από την εφαρμογή – Ο μελετητής των σχεδίων επιβεβαιώνει on camera ότι αγόρασε οικόπεδο στην υπό πολεοδόμηση περιοχή, Νόμιμη ενέργεια λέει η Πρόεδρος – Ζωηρός διάλογος Συλλόγου Λάκκας με Σ. Γκέραλη – Σε πολύ υψηλούς τόνους το κλείσιμο με χαρακτηρισμούς μεταξύ Κωνσταντέλου και Σ.Γκέραλη – Έκκληση Αντιδημάρχου Στ.Γκίνη για συμμετοχή στην εκδήλωση στήριξης του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ το Σάββατο.

Με 2 θέματα ΕΗΔ άνοιξε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού που έγινε στην Ανάβυσσο, (έκτακτη επιχορήγηση στο ΝΠΔΔ “Αριστόδικος” καθώς και αναμόρφωση κωδικού τροφίμων για αγορά τροφίμων).

Ο δημοτικός σύμβουλος Αντρέας Κωνσταντέλος με δήλωσή αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να γίνονται Δημοτικά Συμβούλια στην Ανάβυσσο και ακολούθως  άσκησε  εντονότατη κριτική στην Πρόεδρο κα Κόλλια η οποία δεν ανέβαλε το τελευταίο συμβούλιο με θέμα τις παραλίες καθώς και στον Δημοτικό σύμβουλο Δ.Κατσούλη ο οποίος στήριξε αυτή την επιλογή. Ο διάλογος και οι απαντήσεις από το 5ο λεπτό του video που ακολουθεί.

Ο Αντιδήμαρχος Στ Γκίνης καλεί όλους, να ενισχύσουν την εκδήλωση που γίνεται το Σάββατο με σκοπό τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου. (24 min του video).

1ο θέμα Ημερήσιας διάταξης. εκλογή δύο συμβούλων της μειοψηφίας για τη συμμετοχή τους στην Εκτελεστική Επιτροπή  σύμφωνα μα το άρθρο 45 παρ.4 του Ν.3979/2011.  Εξελέγησαν οι Ανδρέας Πέγκας και Αγγελική Ράπτη. (27o min)

 

Εισαγωγικές ομιλίες Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας και Αντιδημάρχου Σ.Γκέραλη  (1-17min του video που ακολουθεί)

(18min – 30 min). Παρουσίαση του εγκεκριμένου σχεδίου Α Κατοικίας Αναβύσσου από τον μελετητή κο Ανδρουλακάκη. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων καθώς και πολιτών που θίγονται από το σχέδια Α κατοικίας, μεταξύ αυτών και ο τέως Δημοτικός Σύμβουλός Κ. Μπούκης ο οποίος ρώτησε τον μελετητή, εκτός άλλων, αν υπάρχουν αδιανέμητα κληροτεμάχια του Δημοσίου τα οποία έχουν ρυμοτομηθεί και σε ποιούς έχουν αποδοθεί και αν υπάρχουν περιπτώσεις να έχουν προσκομιστεί συμβόλαια της Εκκλησίας και να έχουν παραχωρηθεί οικόπεδα εντός της Α κατοικίας. Υπήρξε κατηγορηματικά αρνητική  απάντηση του μελετητή. (550 min του video)

 

Στο σχέδιο Β κατοικίας αναφέρθηκε ο μελετητής που ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες και το ιστορικό και την πορεία της μελέτης και συνέχισε με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ζήτημα της Λάκκας. (30ο min του video που ακολουθεί).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από λίγους Δημοτικούς συμβούλους που επέδειξαν ανάλογο ενδιαφέρον, δεν διακρίναμε κανέναν απολύτως εξωραιστικό Σύλλογο των υπό συζήτηση περιοχών, με εξαίρεση  το Προεδρείο του Συλλόγου “Λάκκα”, το οποίο υπό τον κο Μανουσαρίδη έδειξε ζωηρότατο ενδιαφέρον με ερωτήσεις , τοποθετήσεις, ακόμα και κριτική,  για χειρισμούς παλαιότερους και νεότερους  από τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές. Ο Οδυσσέας Μανουσαρίδης δεν δίστασε να κατακρίνει και τους χειρισμούς του κου Γκέραλη σχετικά με το γνωστό ¨ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑ προκαλώντας την έντονη αντίδραση του τελευταίου. Δείτε τον διάλογο στην 1:οο hr του video.

Με αφορμή επίσης ερώτηση-υπαινιγμό που υπέβαλε προς τον μελετητή ο δημοτικός σύμβουλος Σπ.Δημητρίου, άνοιξε και το θέμα που είχαμε πρόσφατα αναρτήσει σχετικά με αγορά οικοπέδου που έγινε από τον μελετητή εντός της περιοχής  μελέτης. Ανάλογη ερώτηση του Paraktios και με την συνδρομή του Δημοτικού Συμβούλου Δημ.Κατσούλη, έλαβε την επιβεβαίωση του μελετητή, με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να διαβεβαιώνει τόσο για την νομιμότητα όσο και για το ¨ηθικό” μέρος της ενέργειας. 1:05 hr

Την πλήρη αντίθεση του στις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου Σαρωνικού εξέφρασε ο Αντρέας Κωσταντέλος λέγοντας ότι τίποτα δεν έχει γίνει επί ένα χρόνο, καυτηρίασε την απουσία του Δημάρχου και κυρίως αυτήν του Νίκου Βολάκου ο οποίος όφειλε να είναι παρών, είπε,  ενώ απευθυνόμενος στον Οδυσσέα Μανουσαρίδη, πήρε θέση υπέρ του Σ.Γκέραλη σχετικά με τους χειρισμούς του στο Στε. (1:10 hr)

Ταυτόχρονα όμως επιτέθηκε στον κο Γκέραλη επιρρίπτοντας ευθύνες για την υπόθεση διεκδικήσεων του Αγ Νικολάου που κόστισε στον Δήμο Σαρωνικού 1,5 εκ ευρώ λόγω των εσφαλμένων χειρισμών του. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, ο Σάββας Γκέραλης κατήγγγειλε τον Αντρ. Κωνσταντέλο πως εκείνος ήταν πίσω απ όλες αυτές τις υποθέσεις διεκδικήσεων  αφού όλοι αυτοί ήταν πελάτες του και παρίστατο στα Δικαστήρια ως μάρτυρας εναντίον του Δήμου προκαλώντας την απάντηση του Αντρέα Κωνσταντέλλου ο οποίος τον αποκάλεσε ψεύτη (1:15 hr).

Σε ότι αφορά την ανάρτησή μας που σχετίζεται με την καταγγελία του κου Μπούκη, εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε, δηλ την δημοσιοποιήσαμε , προκαλέσαμε και την on camera  απάντηση του Μελετητή η οποία ακούστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και συνεπώς η συνέχεια ανήκει σε όσους θεωρούν ότι πρέπει να παρέμβουν η όχι.

Screenshot_1753

 

 

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories