Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΜΚΕΣ. Video

Για πρώτη φορά -χθες 13/7/15 – η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ανώνυμης Δημοτικής Μονομετοχικής Κατασκευαστικής Εταιρείας Σαρωνικού ΑΕ (ΑΔΜΚΕΣ), ήταν ΑΝΟΙΧΤΗ, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που είχε επιλεγεί να γίνεται με κλειστές πόρτες, τόνισε σε σύντομη τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης απευθυνόμενος στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης δηλ, στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. (στα πρώτα λεπτά τoυ πρώτου video).

Η συνεδρίαση κράτησε πάνω από 3 ώρες και ουσιαστικά επρόκειτο για την έγκριση ισολογισμού και πεπραγμένων της προηγούμενης Διοίκησης για τη χρήση 2014 και όχι συζήτηση περί της διαχείρισης της παραλίας όπως πολλοί θεωρούσαμε ότι θα γίνει. Το κύριο ζήτημα που βρέθηκε στο επίκεντρο ήταν αυτό των 3 καντινών της παραλίας Αναβύσσου που ήταν και αιτία αντιπαράθεσης των 2 Προέδρων της ΑΔΜΚΕΣ Μανώλη Χαρίτου  (σημερινού) και Βαγγέλη Ζεκάκου (της προηγούμενης θητείας).

Αυτό που κρατάμε ως κύρια πληροφόρηση, είναι ότι η  χρήση της εταιρείας για το 2014 ήταν ζημιογόνος (69370 ευρώ) εξ αιτίας κυρίως της απώλειας εσόδων από τις 3 καντίνες της παραλίας Αναβύσσου  των οποίων οι διαχειριστές βρήκαν την ευκαιρία να μην αποδώσουν στον Δήμο τα ενοίκια εκμετάλλευσης βασιζόμενοι στο γεγονός ότι και η ΕΤΑΔ διεκδικεί αντίτιμο για τη χρήση της παραλίας.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο Δήμος Σαρωνικού για να αποτρέψει να προκηρυχτεί  δημοπρασία από την ΕΤΑΔ, προχώρησε πέρσι στην ανανέωση των προπέρσινων συμβάσεων προκειμένου να συνεχίζει να “πατάει ” πόδι στη παραλία, κάτι που έγινε και φέτος με τη διαφορά ότι η σημερινή Διοίκηση προέβη σε συμβάσεις και είσπραξη του ενοικίου για την φετινή περίοδο σε αντίθεση με την προηγούμενη διοίκηση που δεν έκανε το ίδιο όπως κατήγγειλε ο Μ.Χαρίτος. Σε αυτό το σημείο ο Β Ζεκάκος κατηγόρησε τον πρώτο ότι θα έπρεπε φέτος να εισπράξει μέρος -τουλάχιστον- των περσινών ενοικίων πριν προχωρήσει  στην ανανέωση των συμβάσεων αφού οι εκμεταλλευτές είναι οι ίδιοι με τους περσινούς και μάλιστα επικαλέστηκε έγγραφα με τα οποία φαίνεται ότι ο Β.Ζεκάκος στις 24/7 κάλεσε εγγράφως τους εκμεταλλευτές  να καταθέσουν χρήματα στον Δήμο για τη χρήση 2014 χωρίς να έχει θετική ανταπόκριση και στη συνέχεια (1/8/14) κάλεσε τη Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου (τότε ήταν πρόεδρος ο κος Χαρίτος) να ανακαλέσει τις άδειες,  κάτι που ποτέ δεν έγινε.. Ο κος Χαρίτος απάντησε ότι ουδέποτε έλαβε τέτοιο έγγραφο. ( Ο κος Ζεκάκος πάντως έθεσε στη διάθεσή μας τις επιστολές).

Από την άλλη πλευρά ο Δήμαρχος άσκησε έντονη κριτική στην περσινή διοίκηση της ΑΔΜΚΕΣ η οποία, όπως είπε, προεκλογικά έκανε ψηφοθηρία εισπράττοντας την έντονη  αντίδραση Ζεκάκου και με τον Δήμαρχο να θέτει στη διάθεση του Paraktios κατάσταση τιμολογίων με σχετικά έργα που έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο. Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας θα τα διερευνήσουμε και δημοσιοποιήσουμε αφού με τη σειρά μας ζητήσουμε διευκρινήσεις και από τα 2 μέρη.

Δείτε όλη τη συνεδρίαση σε 2 video.

Screenshot_1780 Screenshot_1781

 

Screenshot_1779

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories