ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΤΗΣ 16/7/15. video και ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Ενημέρωση Δημάρχου για τις εξελίξεις στο έργο βελτίωσης του Αλιευτικού Καταφυγίου Π.Φώκαιας. (video 1).

Παραγραφή απαίτησης οφειλής 316000 ευρώ του Δήμου Σαρωνικού από την Μονομετοχική Εταιρεία (παλιότερων ετών) video 2

Κεραυνός εν αιθρία στον Δήμο Σαρωνικού από τον ΕΣΔΝΑ με επιπλέον 1.500.000 ευρώ για διαχείριση απορριμμάτων.. (video 2)

Κατατέθηκε από τον Δήμο Σαρωνικού Μελέτη κατασκευής Μονάδας ολοκληρωμένης Διαχείρισης “πράσινων απορριμμάτων”- Η παρουσίαση στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Σεπτεμβρίου (video 2)

Διαμαρτυρία Αντιδημάρχου Στ. Γκίνη για “Καλυβιοκεντρικη Διοίκηση”- Γ.Κίτσος: Η Κοινότητα να συντάξει το δικό της προυπολογισμό. (video 2)

 Ζητείται λύση για τους Βοσκοτόπους Καλυβίων. (video 3)

Eνημέρωση Δημάρχου Γ. Σωφρόνη για νέα εξέλιξη στο ζήτημα του Αλιευτικού καταφυγίου. (στο 6ο min του video 1).

O Δήμαρχος αναφέρθηκε στην στην εισήγησή που έκανε  η Προϊσταμένη της Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων κα Αγγελική Σίμωσι, στο ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο )  να να πραγματοποιηθεί εγκιβωτισμός των υφιστάμενων λιθοσορών στο νότιο τμήμα του λιμένα, να κατασκευαστεί το υπήνεμο αλλά και να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός και η ανακατασκευή του υφιστάμενου λιμενοβραχίονα στο νότιο τμήμα, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής. Επιπλέον, πρότάθηκε να πραγματοποιηθεί μερική εκβάθυνση της λιμενολεκάνης στον χώρο που δεν εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών αρχαιολόγος της Ε.Ε.Α. θα παρευρίσκεται στο χώρο προκειμένου να καταγράφει και να συγκεντρώνει τα τυχόν ευρήματα που θα προκύψουν και τα οποία θα αποτελέσουν επιπλέον στοιχεία για τη σαφή και πληρέστερη επιστημονική μελέτη. Διαβάστε και αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Δήμου Σαρωνικού που αναφέρεται στη πρόσφατη εξέλιξη.

Χωρίς πολλές επεξηγήσεις διαγράφτηκε(μεταξύ άλλων) και  απαίτηση του Δήμου  να εισπράξει από την Μονομετοχική (τέως ΑΚΔΕΚ) ,οφειλή ύψους 316,000 ευρώ καθώς ο Δήμαρχος εξήγησε ότι πρόκειται για λογιστική διαγραφή χρεών μεταξυ ΑΚΔΕΚ και Δήμου Καλυβίων  καθώς και ο Δήμος όφειλε το ίδιο ποσό στην ΑΚΔΕΚ. Εντύπωση προκαλεί και η απάντηση της υπεύθυνης Λογιστηρίου, κας Πουλοπούλου ότι “δεν θα ήθελε” εκείνη να εξηγήσει το πως δημιουργήθηκε αυτή η υποχρέωση όταν η ίδια  έδωσε αναλυτικότατες απαντήσεις  για όλες τις άλλες περιπτώσεις τρίτων προμηθευτών που ο Δήμος διέγραψε  απαιτήσεις τους για εργασίες που έκαναν τα τελευταία 5 χρόνια. (9ο min video 2).

Σε 134.000 ευρώ διαμορφώθηκε το αποθεματικό του Δήμου, ποσό το οποίο θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν δεν ” έτρωγαν ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ  1.500.0000 ευρώ τα σκουπίδια, είπε ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο μπουγιουρντί που έστειλε ο ΕΔΣΝΑ  στον Δήμο Σαρωνικού. Τραγική στιγμή για το Δήμο μας την χαρακτήρισε ο Δήμαρχος καθώς αν δεν ήταν νοικοκυρεμένος, η υπόθεση του Αγ Νικολάου και η καθυστερημένη εκκαθάριση  3 ετών από τον ΕΔΣΝΑ (1500000) θα είχαν τινάξει στον αέρα το ταμείο του Δήμου. Ήταν και μία παρακαταθήκη που μας άφησε και η κα Χριστοφάκη ως δώρο στο Δήμο Σαρωνικού που με τις καταγγελίες της μας ανάγκασε να πηγαίνουμε τα πάντα στη ΦΥΛΗ , ακόμα και φύκια, μπάζα και ξερά  , που θα μπορούσαμε να τα αυτοδιαχειριστούμε συμπλήρωσε  ο Γ.Σωφρόνης. Αυτή η αύξηση του τονάζ εκτίναξε το κόστος διαχείρισης με αποτέλεσμα ο ΕΔΣΝΑ να προχωρήσει στη τόσο μεγάλη χρέωση. (25ο min του video 2)

Διαμαρτυρία Αντιδημάρχου Στ. Γκίνη για “Καλυβιοκεντρικη Διοίκηση”- Γ.Κίτσος: Η Κοινότητα να συντάξει το δικό της προυπολογισμό. (36o min video 2)

Κατατέθηκε από τον Δήμο Σαρωνικού Μελέτη κατασκευής Μονάδας ολοκληρωμένης Διαχείρισης “πράσινων απορριμμάτων”- Η παρουσίαση στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Σεπτεμβρίου (1: 08 hr -video 2)

video 1  (6 εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα πριν τη συζήτηση των προγραμματισμένων)

1. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 35.765,00€ από το ΥΠΕΣ της 3ης και 4ης κατανομής ΚΑΠ

2. Λήψη απόφασης περί έκτακτης επιχορήγησης της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαρωνικού

3.  Λήψη απόφασης περί έκτακτης επιχορήγησης της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαρωνικού

4. Λήψη απόφασης περί συνδρομής στην εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. για παροχή της υπηρεσίας ΤETRA για την ραδιοκάλυψη της πολιτικής προστασίας του Δήμου Σαρωνικού

5. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Σαρωνικού έτους 2015.

6. Αντικατάσταση μελών Δ.Σ. της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαρωνικού

 

 

video2

1. Έγκριση απολογισμού ΝΠΔΔ «Αριστόδικος»Δήμου Σαρωνικού έτους 2014.
2. Διαγραφή παραστατικών από την οικονομική διαχείριση, λόγω παραγραφής. (3ο min)
3. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Δήμου Σαρωνικού έτους 2015. (18o min)

video3

4. Έγκριση διενέργειας νέου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Προμήθεια καυσίμων κίνησης, θέρμανσης και λιπαντικών του Δήμου Σαρωνικού».
5. Απευθείας ανάθεση από το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω άγονου εν μέρει ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, σχετικά με την επισκευή και συντήρηση μεταφορικών μέσων –μηχανημάτων έργου. (2:30 min)
6. Σύσταση προσωποπαγούς θέσης μόνιμου υπαλλήλου ειδικότητας ΔΕ Εποπτών – Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων. (10o min)
7. Αντικατάσταση μελών Δ.Σ. της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαρωνικού
8. Συγκρότηση Επιτροπής Διαχείρισης Βοσκοτόπων Δήμου Σαρωνικού. (17o min)
9. Λήψη απόφασης περί προδιαγραφών κατασκευής και τοποθέτησης περιπτέρων
10. Λήψη απόφασης περί υπαγωγής της εκκρεμούσας τελικής ανάρτησης της πράξης εφαρμογής της μελέτης «Μελέτη κτηματογράφησης – πολεοδόμησης και πράξη εφαρμογής περιοχής Δήμου Καλυβίων Θορικού – Αττικής» (41 min)
11. Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου για την προσωρινή παραλαβή του έργου «Ανακατασκευή πεζοδρομίων επί της Λ. Αθηνών από Δ. Πέτρου έως Α. Παππά πόλεως Καλυβίων
12. Λήψη απόφασης περί διαγραφής ποσών από χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης με υπαιτιότητα του Δήμου. Εισηγητής: Τμήμα Ύδρευσης (1:07 hr)
13. Λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων
14. Λήψη απόφασης επί αίτησης Γλυμακόπουλου Γεώργιου περί επιστροφής αχρεωστήτως εισπραχθέντων.
14.Λήψη απόφασης περί διαγραφής ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους που αφορούν πρόστιμα ΚΟΚ
15.Λήψη απόφασης επί αίτησης Δαμασέ Στυλιανής περί διαγραφής ποσού από βεβαιωτικό κατάλογο λόγω νεώτερου υπολογισμού των τ.μ. κατάληψης κοινόχρηστου χώρου (1:40 hr)

16. Λήψη απόφασης επί αίτησης Μητσάκη Ελευθερίας περί διαγραφής ποσού από τους 3194/16/10-2014 και 2689/16-10-2014 βεβαιωτικούς καταλόγους

Screenshot_1796 Screenshot_1797 Screenshot_1798 Screenshot_1799 Screenshot_1800

[sam id=”6″ codes=”true”]

 

Categories