ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (Αναβύσσου)

Screenshot_1818

Ο λαός μας την 25η Γενάρη πήρε την γενναία απόφαση να εμπιστευτεί για πρώτη φορά στην Αριστερά, την τύχη της χώρας.
Τους τελευταίους πέντε μήνες η κυβέρνηση με αυταπάρνηση και πείσμα πάλεψε για έναν έντιμο συμβιβασμό με τους θεσμούς της ΕΕ.
Η αδιαλλαξία των αντιδραστικών κύκλων μέσα στην Ευρώπη είχε ως αποτέλεσμα την μη εύρεση λύσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων.
Σε αυτό το αδιέξοδο ο πρωθυπουργός κι η ηγετική ομάδα απάντησαν με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού μας έφερε νέα δεδομένα στην πανευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Για πρώτη φορά ακούστηκαν οι θέσεις της κυβέρνησής μας σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρουμ.
Για πρώτη φορά οι λαοί της Ευρώπης διαπίστωσαν τους δόλιους σχεδιασμούς μιας μικρής αλλά πανίσχυρης αντιδραστικής ελίτ στους κόλπους των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Έτσι η για πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση, βρέθηκε απέναντι σε ένα καλοσχεδιασμένο σχέδιο εξόντωσης τόσο της κυβέρνησής μας όσο και του Ελληνικού λαού.
Η καθολική αντίσταση του λαού, έπρεπε να ” τιμωρηθεί ” για τις δημοκρατικές του επιλογές.
Έτσι φτάσαμε στην 13η Ιουλίου και την συμφωνία που υπεγράφη με την ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός και η ηγετική ομάδα βρέθηκε μπροστά στο μεγάλο δίλημμα “συμφωνία και συμβιβασμό ή άτακτη χρεοκοπία”.
Ο πρωθυπουργός κράτησε μια ΕΝΤΙΜΗ ΣΤΑΣΗ απέναντι στην πραγματικότητα.
Απέφυγε την χρεοκοπία της χώρας και του λαού μας, που εν τέλει όπως φάνηκε αργότερα ήταν, το PLAN A της ξένης ολιγαρχίας και των εκφραστών της.
Η συμφωνία που υπεγράφη είναι μια δύσκολη συμφωνία που δεν έχει σχέση ούτε με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ούτε με πολλές από τις αρχές μας.
Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν ειπωθεί τόσο για τις ικανότητες της κυβέρνησης όσο και για τις πραγματικές της προθέσεις.
ΕΝΑ είναι σίγουρο η αταλάντευτη θέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να υπηρετήσει και να προστατέψει τα συμφέροντα του λαού.

Σε αυτή την προσπάθεια το κόμμα μας ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε ενωμένο να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα, της δύσκολης συμφωνίας.
Κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.
Οργανωμένη ομάδα βουλευτών με την αρνητική τους ψήφο στη βουλή προσπάθησαν να εγκλωβίσουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό σε ένα εκβιαστικό δίλημμα να κυβερνά στηριζόμενη στην αντιπολίτευση ή να πέσει.
Με αποτέλεσμα να μην επικυρωθεί η συμφωνία και να μπούμε πάλι στην περιπέτεια της επερχόμενης χρεοκοπίας.
Ταυτόχρονα μέσα στο κόμμα εκδηλώνεται σιγά σιγά η από καιρού προετοιμασμένη ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ προς την ηγεσία του κόμματος και προσωπικά προς τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.
Όλα αυτά ΔΕΝ είναι κεραυνός εν αιθρία.
Από καιρό τώρα είχε διαπιστωθεί όλο και πιο έντονα ότι βάθαινε η πολιτική διαφορά μεταξύ της πλειοψηφίας των μελών του κόμματος και της αριστερής πλατφόρμας και των δορυφόρων της.
Φάνηκε εν τέλει πως είχαμε ΔΥΟ κόμματα μέσα στο ίδιο κόμμα.
Η πάλη για την ενότητα του κόμματος έπεσε στο κενό.
Η προσπάθεια της ηγεσίας του κόμματος για ισορροπία πολιτικών θέσεων και διανομής εκπροσώπησης των μελών στα όργανα του κόμματος και της κυβέρνησης, ΔΕΝ έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Σήμερα το χάσμα μεταξύ των μελών του κόμματος βαθαίνει καθώς πλέον εκφράζονται ανοικτά οι αντίθετες θέσεις της αριστερής πλατφόρμας και της πλειοψηφίας των μελών του κόμματος.
Γίνεται προσπάθεια μέσα από ευκαιριακές πλειοψηφίες (καλά μελετημένες από καιρό) να αλλοιωθεί η πραγματική βούληση της πλειοψηφίας των μελών του κόμματος.
ΕΔΩ μπαίνουν σοβαρά ιδεολογικά θέματα.
Η αντίληψη της απόλυτης ρήξης, φαινομενικά δείχνει ότι είναι η ΠΙΟ αριστερή αντίληψη, ΛΑΘΟΣ.
Οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα μας θα γίνουν μόνο μέσα από συνδυασμό αλλεπάλληλων ρήξεων.
Το λαϊκό κίνημα στη χώρα μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά την επιλογή της “απόλυτης ρήξης” βλ. εμφύλιο πόλεμο.
Το κόμμα μας ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να περιφρουρήσει την ενότητα, όχι στη βάση μιας συγκόλλησης αντιφατικών και πολλές φορές αντίθετων απόψεων, όσο αναφορά την τύχη της χώρας και του λαού μας, αλλά στη βάση μιας ενιαίας αντίληψης και έκφρασης αυτής προς τα έξω.
Εμείς στην Ο.Μ. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ θεωρούμε ότι σε μια τέτοια βάση, της ενιαίας αντίληψης και έκφρασης, θα πρέπει να κτιστεί η ενότητα του κόμματος για να μπορέσει να φέρει σε πέρας τον μεγάλο αγώνα της σωτηρίας της χώρας και του λαού μας.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ ή ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ, ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΝΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ‘’ΡΙΞΙΜΟ’’ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.
ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ και ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.
ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΠΩΣ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ και το ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΑ.
ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ.
ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Ανατολικής Αττικής ΕΛΕΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ να ΜΗΝ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και την ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ στον ΣΥΡΙΖΑ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΔΕ ΤΗΝ Ν.Ε. Ανατ. Ατ. ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ.
Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.
Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ.
ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ.
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΝΕΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΗΘΗ.
ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Σημείωση Σύνταξης: Η επιστολή που λάβαμε με τη παράκληση να αναρτήσουμε, υπογράφεται όπως ακριβώς είναι στο ανωτέρω κείμενο. Η ένδειξη στον τίτλο του άρθρου (ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ) προστέθηκε  από μας προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση στους αναγνώστες μας καθώς λειτουργεί και άλλη  ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ  στα Καλύβια.

Categories