ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΑΔΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΚΑΙ Π. ΦΩΚΑΙΑΣ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα (5/8/15) ο Διαγωνισμός για την αποκατάσταση των παλαιών  χωματερών (ΧΑΔΑ), Καλυβίων και Π.Φώκαιας.

Με ξεχωριστούς  διαγωνισμούς  ανατέθηκαν και  άλλα 2 έργα  αποκατάστασης για τον ΧΑΔΑ Κερατέας και τον ΧΑΔΑ Μεγάρων που είχαν προκηρυχθεί την Μ.Τετάρτη 8/4/2015.

Και τα 4 έργα (σε 3 διαγωνισμούς) ανατέθηκαν στην Εταιρεία ΥΡΙΑ που πρόσφερε εκπτώσεις από 52% έως 57%.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την 31/12/2015 και γι αυτό θα πρέπει άμεσα να υπογραφεί η Σύμβαση μεταξύ ΕΔΣΝΑ και Εργολάβου για να ξεκινήσουν.

Τα παραπάνω έργα θα μετατρέψουν τους χώρους των χωματερών σε χώρους πρασίνου και πάρκων αναψυχής.
Όπως είναι γνωστό τα έργα αυτά ξεκίνησαν με τις μελέτες το 2010, ενώ το ίδιο έτος εγκρίθηκαν και οι χρηματοδοτήσεις. Το 2012 έγιναν οι δημοπρατήσεις που όμως ακυρώθηκαν από τον κ. Σγουρό, επειδή οι χώροι παρανόμως χρησιμοποιούνταν ακόμα για ρίψη απορριμμάτων από τους Δήμους.

Όπως δήλωσε στον Paraktios.gr ο Σταύρος Ιατρού, μέλος της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, που επανέφερε τα έργα σε δημοπράτηση, υπάρχουν καταγγελίες προς τον ΕΔΣΝΑ και τους ελεγκτές Περιβάλλοντος ότι κάποιες χωματερές χρησιμοποιούνται ακόμα από τους Δήμους, κάτι που θέτει σε κίνδυνο τη περάτωση των έργων άρα και τη χρηματοδότησή τους και γι αυτό θα υπάρχει συνεχής έλεγχος των ΧΑΔΑ  μέχρι την ολοκλήρωση των έργων.

[sam id=”6″ codes=”true”] [message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]
Categories