Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού της 4/8/15. Video και ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Σε … Θερινή σύνθεση η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού με παρόντες 12 Συμβούλους της πλειοψηφίας και μόνο 2 της Μειοψηφίας –

“Γκρίνια’ και κριτική του Σάββα Γκέραλη για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας αλλά και αρνητική ψήφος στη κατανομή δαπανών για τις εκδηλώσεις καθώς και διαφωνία για ασφαλτοστρώσεις στην Ανάβυσσο επειδή κατασκευάστηκαν δρόμοι που δεν υπήρχαν στη Σύμβαση.

¨Φιάσκο” οι προσλήψεις μέσω 5μηνων συμβάσεων. Τα έργα οδοποίας της Κιτέζας  είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, απαντά ο Δήμαρχος

Περίπου 200,00 ευρώ το κόστος διαχείρισης κλαδεμάτων στη φετινή περίοδο, λύσεις θα δοθούν με το νέο Σχέδιο διαχείρισης Απορριμμάτων που θα παρουσιαστεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όμως και οι Δημότες πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν, δηλώνει ο Δήμαρχος Γ.Σωφρόνης.

Αναδιοργάνωση των εσωτερικών υπηρεσιών του Δήμου. Αντιρρήσεις και πάλι από Σάββα Γκέραλη για τη υπηρεσία Κοιμητηρίων που υπάγεται στην Υπηρεσία Πρασίνου και Καθαριότητας.

Μειώνονται κατά 20% τα μισθώματα των κυλικείων των σχολείων του Δ.Σαρωνικού

Τη θετική απήχηση από τους Δημότες για τα νέα τοπικά δρομολόγια, μεταφέρουν οι Αντιδήμαρχοι κκ Μπουκουβάλας και Γκέραλης

 

VIDEO 1. ΕΗΔ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

ΕΗΔ 1. Προγραμματισμός πρόσληψης 20 ατόμων για Πολιτική Προστασία.

ΕΗΔ 2. Παραλαβή έργου κατασκευής πεζοδρομίων επί της Λ.Αθηνών.

ΕΗΔ 3. Επιτροπή παραλαβής για την ασφαλτόστρωση δρόμων Δήμου Αναβύσσου. ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ, δηλώνει ο κος Γκέραλης και θα κάνω ένσταση. Ο κος Γκέραλης αρνήθηκε να είναι μέλος της επιτροπής παραλαβής. Ο Δήμαρχος αναφερόμενος σε αυτό το θέμα αλλά και στο θέμα της Κιτέζας, μίλησε για κακό σχεδιασμό και εκτέλεση του έργου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σε ότι αφορά το πλήθος των δρόμων γιατί όπως εξήγησε θα μπορούσαν να γίνουν πολλοί και μικροί δρόμοι και όχι λίγοι και μεγάλοι.  (τρίτο min στο video )

ΕΗΔ 4. Επιτροπή Παραλαβής για αντιπλημμυρικό Κιτέζας. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, εκτός άλλων, στο παράδοξο γεγονός, η ΕΥΔΑΠ να μην αναγνωρίζει προυπάρχοντα παλαιό αγωγό επειδή δεν είναι αποτυπωμένος από τις υπηρεσίες της!!!(8 min)

ΕΗΔ 5. Αναμόρφωση προυπολογισμού για δαπάνες πανηγυριών. Διαφωνία και καταψήφιση Σ. Γκέραλη και Δ.Κατσούλη. (16 MIN)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Σ.ΓΚΕΡΑΛΗ (21min). Δριμύτατη κριτική για τις 5μηνες προσλήψεις. Απελπιστική η κατάσταση στη καθαριότητα. Να ενεργοποιηθεί η απόφαση για του 8μηνίτες. Ανάλυση της κατάστασης από Αντιδημάρχους και Δήμαρχο.

 

VIDEO 2. ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Σαρωνικού.  Μειώνονται σε 3 από 5 οι Διευθύνσεις, σε 14 από 20 τα τμήματα και σε 45 από 50 τα Γραφεία στα οποία προβλέπεται και Αυτοτελές Γραφείο Αλιείας και λειτουργίας του Αλιευτικού Καταφυγίου με απώτερο σκοπό την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου. Δείτε την ανάλυση του Οργανογράμματος από τον Δήμαρχο στην αρχή του video.  Αντιρρήσεις Σ.Γκέραλη για τη υπηρεσία Κοιμητηρίων που υπάγεται στην Υπηρεσία Πρασίνου και Καθαριότητας. (Στο 2 min)

2. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού ΝΠΔΔ «Αριστόδικος»Δήμου Σαρωνικού έτους 2015. (Στό 16 min)

3. Απευθείας ανάθεση από το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω άγονου εν μέρει ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, σχετικά με την επισκευή και συντήρηση μεταφορικών μέσων –μηχανημάτων έργου. (Στο 18 min)

4. Καταβολή εξόδων παράστασης στον Πρόεδρο και στον Αντιπρόεδρο του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» Δήμου Σαρωνικού. (Στο 21min)

5. Λήψη απόφασης περί μείωσης μισθωμάτων κυλικείων σχολικών μονάδων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης. Διεξοδική συζήτηση και προβληματισμός του Δημοτικού Συμβουλίου για το αν υπάρχει δυνατότητα κλιμακωτής μείωσης με σκοπό να δοθεί μεγαλύτερη έκπτωση στα μεγαλύτερα μισθώματα καθώς η προταθείσα  20% μείωση είναι οριζόντια. Όμως αυτό δεν ήταν δυνατό λόγω της αυστηρής νομοθεσίας που απαιτεί χωριστές αποφάσεις για κάθε κυλικείο με ανώτατη έκπτωση 20%. (23 min- 1:00 hr)

6. Λήψη απόφασης επί αίτησης Διαμαντή Κωνσταντίνου περί διαγραφής ποσού από τους 2858/17-3-2014 και 2987/17-3-2014 βεβαιωτικούς καταλόγους.

7. Λήψη απόφασης επί αίτησης Γάτσια Ερμιόνης περί επιστροφής ποσού, λόγω αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Screenshot_1868 Screenshot_1869 Screenshot_1870

 

[sam id=”6″ codes=”true”] [message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]
Categories