Αισιοδοξία για εντοπισμό της ατράκτου του ‘Νοράτλας’

Αισιοδοξία για εντοπισμό της ατράκτου του αεροσκάφους “Νοράτλας” εκφράζει ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, ώστε να ακολουθήσει σύντομα το κύριο μέρος της β` φάσης της επιχείρησης, που αφορά στον εντοπισμό λειψάνων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών εντοπισμού του ελληνικού μεταγωγικού, που κατέπεσε το 1974 χτυπημένο από φίλια πυρά, ο κ. Φωτίου είπε ότι η επιστημονική ομάδα που εργάζεται στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, συνεχίζει να εντοπίζει μικρά και μεγάλα κομμάτια του αεροσκάφους, κάτι που επιβεβαιώνει ότι είμαστε κοντά στην άτρακτο.

«Μέχρι τώρα όλα βαίνουν καλώς και πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να εντοπιστεί η άτρακτος, όπου θα διεξαχθεί το κύριο μέρος της επιχείρησης της δεύτερης φάσης για τον εντοπισμό των λειψάνων», είπε ο κ. Φωτίου.

Συμπλήρωσε ότι η ομάδα εργάζεται «από το πρωί μέχρι το βράδυ», με την όλη διαδικασία να διεξάγεται προσεκτικά, ενώ λαμβάνονται και όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια.

Ο Επίτροπος Προεδρίας είπε τέλος ότι τα κομμάτια που έχουν ανευρεθεί, φυλάγονται, ενόψει και της απόφασης που αναμένεται να παρθεί για τη μελλοντική αξιοποίηση του αεροσκάφους.

www.sigmalive.com

Categories