“ΟΙ ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ” 5-6 ΣΕΠΤ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Η ξεκαρδιστική κωμωδία “ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ”, μετά τη μεγάλη επιτυχία των υπαίθριων παραστάσεων του καλοκαιριού στις Δημοτικές Κοινότητες Σαρωνικού, ανεβαίνει στο Αμφιθέατρο Καλυβίων  στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για διασκευή του έργου των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα που μετρά πέντε χρόνια παραστάσεων στα Αθηναικά Θέατρα και που η Θεατρική Ομάδα ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΙΑ του Δήμου Σαρωνικού, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πετρινόλη με τόλμη και μεγάλο επαγγελματισμό μεταφέρει στους κατοίκους του Δήμου μας.

Όσοι έχουν δει την πρωτότυπη παράσταση των Παπαθανασίου και Ρέππα και τη διασκευή του Γιώργου Πετρινόλη, ίσως δυσκολευτούν να κρίνουν  ποια παράσταση είναι καλύτερη, αφού οι ηθοποιοί της ομάδας ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΙΑ δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους επαγγελματίες της πρωτότυπης.

Σας προτρέπουμε να την δείτε και παραθέτουμε  ένα μικρό απόσπασμα από την καλοκαιρινή παράσταση της Π.Φώκαιας της 2/8/15.

Η Υπόθεση του έργου.

Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι που ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν μια μοναχοκόρη, τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν λυμένα. Ζουν σε ένα περιβάλλον νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρό τους είναι να δουν την κορούλα τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό. Σχεδόν δίπλα απ’ το σπίτι τους, έχουν τη μονοκατοικία τους η Πωλίνα, αδερφή της Πένης και ο άντρας της Βασίλης, οι οποίοι ζουν σε ένα αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγο πριν το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή που γνώρισε στο Λονδίνο, τον Άλφρεντ. Το γεγονός ότι η κορούλα έχει φίλο, είναι ένα σοκ για μια τέτοια οικογένεια, αλλά ευχάριστο σοκ. Ο Άλφρεντ είναι πανέμορφος και πολύ ευγενικός. Οι δυο αδερφές αλλά και οι δυο μπατζανάκηδες ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν το γαμπρό απ’ το Λονδίνο, αλλά πέφτουν απ’ τα σύννεφα όταν μαθαίνουν ότι ο Άλφρεντ δεν είναι Άγγλος…. Είναι Αλβανός!

[sam id=”6″ codes=”true”] [message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]
Categories