ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Εκδήλωση μνήμης “Γεγονότα στη Φώκαια-1914”. video

Η ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ τιμώντας όπως κάθε χρόνο τη μνήμη των προγόνων τους που υπέστησαν δυό διωγμούς από την Πατρίδα τους, την Παλαιά Φώκαια Μ.Ασίας, διοργάνωσαν εκδήλωση στο θεατράκι της Π.Φώκαιας με σκοπό να κρατήσουν άσβεστη μέσα στη ψυχή τους τη τραγική ιστορία της πατρίδας τους.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης αποτελούσε η προβολή του μοναδικού  ντοκυμανταίρ της Ανιές Σκλάβου και του Στέλιου Τατάκη με τίτλο “ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΦΩΚΑΙΑ – 1914”.

Στο video που ακολουθεί, παρουσιάζουμε μόνο μικρά αποσπάσματα του ντοκυμανταίρ καθώς αυτό, όπως μας είπε ο παραγωγός Στέλιος Τατάκης, που βρίσκονταν εκεί μαζί με την Ανιές Σκλάβου, προγραμματίζεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο σε διεθνή φεστιβάλ.

Εκτός των αποσπασμάτων, μπορείτε να απολαύσετε μικρασιατική μουσική από το νέυ του Πάνου Ηλιόπουλου και το κανονάκι της Μαριτζίνας Αντωνίου.

Σημαντική επίσης στιγμή, αυτή όπου η “ψυχή” της εκδήλωσης, Ζαχαρώ Φραντζέσκου- παρουσιάζει φωτογραφίες των σπιτιών των προγόνων των Φωκαέων από το τελευταίο ταξίδι που εκείνη διοργάνωσε φέτος στη Φώκαια της Μ.Ασίας και τις οποίες παρουσιάζουμε και χωριστά, χρησιμοποιώντας το προσωπικό αρχείο της Ζαχαρώς που για λίγο μας δάνεισε.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους εκτός των προαναφερθέντων συντελεστών και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Φιλίππου, ο Δήμαρχος Γ Σωφρόνης, ο Αντιδήμαρχος Ηλ Μπουκουβάλας, ο Πρόεδρος της ΔΚ Π.Φώκαιας Νάσος Παπουτσής και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Κόλλια. Πάνω απ όλα όμως, με τη παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη των προγόνων τους, εκατοντάδες κόσμου που πάντα δίνει το παρών σε αυτή την εκδήλωση μνήμης.

[wonderplugin_carousel id=”8″]

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΥ

 

[sam id=”6″ codes=”true”] [message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]
Categories