Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού της 23/9/15. VIDEO & ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Ενημέρωση από τον Δήμαρχο για το χάλι των σχολείων εξ αιτίας των κενών θέσεων σε Διδακτικό προσωπικό. Κλειστό με το καλημέρα το Νηπιαγωγείο του Κουβαρά, υπολειτουργούν όλα σχεδόν τα σχολεία του Δήμου – Πάλι έβαλε νερά από την οροφή το νεόδμητο Β’ λύκειο Αναβύσσου. Χωρίς σοβαρά προβλήματα τα άλλα σχολεία, από την πρόσφατη ισχυρή βροχόπτωση – Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ  Παλαιμάχων του Ολυμπιακού και Παλαιμάχων Σαρωνικού με πρωτοβουλία του Α Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου.  – Ερώτηση -καταγγελία του  Μ.Τσαλικίδη για μη ανταπόκριση της ΑΜΔΚΕΣ, σε αίτημα του για τα ανείσπρακτα ενοίκια της περσινής περιόδου από τις καντίνες Αναβύσσου – Ερώτηση Ανδρ. Κωνσταντέλλου για την υπόθεση των προστίμων στον ΝΑΟΓΑ – Επισήμανση Σάββα Γκέραλη  για το γεγονός ότι η Ανάβυσσος αδικείται στις προτεραιότητες του Δημάρχου- Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Κοινοφελούς – Δραματική κατάσταση στα έσοδα του Δήμου κατά το Β’ Τρίμηνο λόγω capital controls, λέει ο Δήμαρχος και προειδοποιεί για κακή έκβαση του φετινού προυπολογισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΘΕΜΑ 1.  VIDEO A

Ο Δήμαρχος Γ.Σωφρόνης περιγράφει τη κατάσταση των σχολείων του Δήμου Σαρωνικού αναφορικά με το μεγάλο ζήτημα των κενών σε διδακτικό προσωπικό, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία η την καθόλου λειτουργία σχολικών μονάδων. Στο θέμα των μεταφορών, χάρις στις έγκαιρες ενέργειες της Περιφέρειας δεν υπάρχει σχεδόν κανένα πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών. Από πλευράς εγκαταστάσεων με τη συνδρομή των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου καθαρίστηκαν όλοι οι περίβολοι χώροι με ίδια μέσα. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο Β’Λύκειο Αναβύσσου που πάλι έβαλε νερά από τη στέγη, κάτι που γίνεται συνεχώς από την έναρξη λειτουργίας του,όταν υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση.

Επίσης, τόνισε ιδιαιτέρως τη πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του Α Δημοτικού Αναβύσσου με την οποία οι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού, προσφέρθηκαν να αγωνιστούν με τους Παλαίμαχους του Σαρωνικού στο Γήπεδο Αναβύσσου με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου του Συλλόγου για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Σχολείου. (1-11 min του videoA)

ΕΡΩΤΗΣΗ Μ.ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ. Ζητάει την βοήθεια του Δημάρχου, καθώς η Μονομετοχική Εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του για διάθεση των εγγράφων τα οποία όπως ισχυρίστηκε παλαιότερο ο Πρόεδρος κος Χαρίτος, αποδεικνύουν ότι αδυνατεί η ΑΔΜΚΕΣ να εισπράξει τα παλαιότερα μισθώματα των καντινών της Αναβύσσου. Ο κος Χαρίτος απάντησε ότι έχουν απαντηθεί όλα τα ερωτήματα και σε ότι αφορά τα νομικά έγγραφα, αυτά τα έχει ο Νομικός Συμβουλος που χειρίζεται την υπόθεση. Δείτε τη συζήτηση στο 12ο min του video που ακολουθεί.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ. Αναφορικά με το πρόστιμο που έχει επιβληθεί στον ΝΑΟΓΑ. Ο Δήμαρχος απάντησε  ότι σε σχετική συνάντηση που είχε ο ίδιος με μέλη του Συλλόγου, τους εξήγησε ότι  τα πρόστιμα (95000 ευρώ), έχουν επιβληθεί συνολικά και ταυτόχρονα και στον Δήμο και στην ΑΔΜΚΕΣ και στον Σύλλογο. Ο Δήμος έχει κάνει ήδη αίτημα για κατάργηση του προστίμου καταβάλλοντας το 20% κάτι που δεν θα μπορούσε να πράξει ο Σύλλογος λόγω των ισχνών οικονομικών του. όταν -όπως ευελπιστεί ο Δήμαρχος- ακυρωθεί το πρόστιμο δεν θα έχει  κανένα πρόβλημα  ο ΝΑΟΓΑ. (στο 16ο min).

ΘΕΜΑ 1. Τροποποίηση Οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου. (στο 25o min)

Εκτεταμένη συζήτηση για  τη βελτίωση του οργανογράμματος με αύξηση προσωπικού κατά 2 νοσηλευτές και λειτουργία παραρτήματος του ¨ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”και στην Ανάβυσσο, αφού προηγουμένως ο Αντιδήμαρχος Σάββας Γκέραλης-ευγενικά αυτή τη φορά- υπενθύμισε στον Δήμαρχο (55ο min) ότι όταν πρόκειται για την Ανάβυσσο προτάσσεται ένα “θα” . Θα ήθελα κάποτε πρώτα να βάζουμε το παραλιακό μέτωπο μπροστά και ύστερα να ερχόμαστε εδώ (Καλύβια),τόνισε ο Σ.Γκέραλης (στο 25o min). Τη πρόταση Γκέραλη υποστήριξε και ο Μ Τσαλικίδης που πιεστικά, πέτυχε να συμπεριληφθεί στο νέο Οργανόγραμμα το παράρτημα στην Ανάβυσσο.


ΘΕΜΑΤΑ 2-10. (VIDEO B)

2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού ΚΕΔΣΑ έτους 2015.

3. Αναμόρφωση προϋπολογισμού ΝΠΔΔ «Αριστόδικος»Δήμου Σαρωνικού έτους 2015. Χαρακτηριστικότερο σημείο η δήλωση του Δημάρχου σε σχετική ερώτηση- εκτός θέματος- για τα αποδυτήρια του Γηπέδου Π.Φώκαιας, ότι δεν μπορούν να επισκευαστούν γιατί δεν δικαιούνται χρηματοδότηση καθώς δεν υπάρχει άδεια οικοδομής και συνεπώς είναι πιο οικονομικότερο να γίνουν καινούργια, κάτι που μελετάει η Τεχνική Υπηρεσία. (στο 4ο min)

4. Παρουσίαση και έγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων β΄ τριμήνου του προϋπολογισμού του Δήμου Σαρωνικού έτους 2015. (στο 10ολεπτό)

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΝΤΑ ΕΣΟΔΑ Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2015: 28.218.827 eur

ΒΕΒΑΙΩΘΕΝΤΑ ΕΣΟΔΑ Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ  2015                13.787.670 eur

ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ: 7.021.756 eur

Όπως είπε ο Δήμαρχος,αυτή η αποσπασματική εικόνα δεν δίνει ασφαλή στοιχεία. Ασφαλή στοιχεία θα υπάρχουν στο τελευταίο τρίμηνο για να διαπιστώσει κάποιος την ακριβή εικόνα. Ξέχωρα με αυτό, το φετινό καλοκαίρι και η περίοδος που διανύουμε τώρα,που αφορά το επόμενο τρίμηνο, η κατάσταση είναι δραματική καθώς η χώρα βρίσκεται σε capital controls που σημαίνει ότι ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται στους λογαριασμούς του γιατί δεν έχει χρήματα. Οι ρυθμίσεις των οφειλών δεν τηρούνται.

5. Διόρθωση της αριθμ.171/2015 απόφασης Δ.Σ. περί «Τροποποίησης Κανονισμού Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δήμου Σαρωνικού (στο 22ο min)

6. Λήψη απόφασης περί παράτασης μίσθωσης κτιρίου που στεγάζεται το Γυμνάσιο Δ.Ε. Σαρωνίδας. (στο 25ο min)

7. Λήψη απόφασης περί παράτασης μίσθωσης κτιρίου που στεγάζονται οι υπηρεσίες Ύδρευσης και Καθαριότητας Δ.Κ. Καλυβίων.(στο 41ο min)

8. Επικαιροποίηση της μελέτης του έργου «Δίκτυο αποχέτευσης Δήμου Σαρωνικού». (στο 44ο min)

9. Παράταση προθεσμίας του έργου «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων Δήμου Σαρωνικού». (στο 45ο min)

10.Λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων (στο 49ο min)

Screenshot_72 Screenshot_73

[sam id=”6″ codes=”true”] [message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]
Categories