Οι πρώτοι 13 μήνες θητείας του Δημάρχου Σαρωνικού. Τελευταίο μέρος Συνέντευξης. video

Περατώνεται με το 3ο μέρος, η δημοσίευση της μεγάλης Συνέντευξης του Δημάρχου Σαρωνικού Γιώργου Σωφρόνη, που παραχωρήθηκε στον Paraktios.gr με την ευκαιρία τη συμπλήρωσης 13 μηνών από την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου.

Πράξη εφαρμογής του Σχεδίου Παραλίας – ΑΛΥΚΕΣ και η διοργάνωση του Legion Run – Η πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση στην ΕΤΑΔ – η  αντίθεσή για την κατάργηση της ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΑΕ – Τα χρηματικά διαθέσιμα που δεν δόθηκαν – Τα προγράμματα ΕΣΠΑ – Οι Συνεχιζόμενες μελέτες και η προετοιμασία νέων μελετών-  Το κάλεσμά του στους Δημότες για υπομονή, στην εκτέλεση των έργων που σχεδιάζονται.

Πράξη Εφαρμογής Σχεδίου Παραλίας. Σε 3 ταχύτητες η Πράξη Εφαρμογής ολόκληρου του Σχεδίου Παραλίας, με άμεση ένταξη περισσότερων από τα μισά οικοδομικά τετράγωνα. Ακολουθεί το υπόλοιπο μεγαλύτερο μέρος και απομένουν μόνο τα τμήματα που έχουν να κάνουν με δασικές περιοχές, ρέματα κλπ. Με αυτό το τρόπο απεγκλωβίζονται πολλοί ιδιοκτήτες που ήθελαν να μεταβιβάσουν και δεν μπορούσαν. Αυτό αναμένεται να δώσει και κάποια πνοή στην Οικοδομή καθώς πολλά επαγγέλματα γύρω απ αυτή -εκτός της οικονομικής κρίσης – είναι σε απραξία. (στην αρχή του video)

ΑΛΥΚΕΣ και “Region Run”: Για την διενέργεια του δρώμενου, η παραχώρησε έγινε από την ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΕ και ήταν σε ισχύ καθώς η ΕΤΑΔ είναι καθολικός διάδοχος της καταργηθείσας Εταιρείας. Η παραχώρηση στην διοργανώτρια Εταιρεία έγινε ατελώς από τον Δήμο καθώς δεν είχε το δικαίωμα είσπραξης αφού και η ΠΑΡΑΚΤΙΟ  έκανε την παραχώρηση ατελώς. Στο μόνο όφελος που αποσκοπούσε ο Δήμος  ήταν η επισκεψιμότητα της περιοχής, κάτι που πέτυχε απολύτως. Στο εξώδικο των 16 συνδημοτών επιλήφθηκε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας που έκρινε τη συνέχιση των αγώνων καθώς προσκομίστηκαν από τον Δήμο όλες οι απαραίτητες άδειες. Σε ότι αφορά τα περί υδροβιότοπου, μόνο 500μ2 από τα 600στρ των Αλυκών αποτελούν προστατευόμενη περιοχή, κάτι που όμως το ¨καλό κράτος” όπως τόνισε, δεν φρόντισε να τον οριοθετήσει. Σκέφτομαι να υποβάλλω μήνυση στην ΕΤΑΔ γιατί ενώ από τη μία κόπτεται για τον υδροβιότοπο, από την άλλη δεν έχει κάνει τίποτα για να τον προστατέψει με αποτέλεσμα να έχει γίνει χωματερή. Θα κάνω ενέργειες ώστε να γίνει η οριοθέτηση των υδροβιότοπων για να γνωρίζουμε όλοι, τι και με ποιο τρόπο πρέπει να τους προστατεύσουμε. (στο 5ο λεπτό του video)

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: 70.000 ακίνητα του Δημοσίου και άλλα, πηγαίνουν στην ΕΤΑΔ προκειμένου να δοθούν στο ΤΑΙΠΕΔ και να καλύψουν τις δανειακές υποχρεώσεις  των 3 μνημονίων. Είχε ξεκινήσει γόνιμος διάλογος με την ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΕ τον οποίο διέκοψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (στο 19ο λεπτό του video)

Λεωφόρος Θορικού: Ξεκινούν πάλι οι εργασίες μετά τις εργασίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που περάτωσε την έρευνά της (22ο λεπτό)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: Τα χρηματικά διαθέσιμα που δεν δόθηκαν – Τα προγράμματα ΕΣΠΑ – Οι Συνεχιζόμενες μελέτες και η προετοιμασία νέων μελετών- Το κάλεσμά του στους Δημότες για υπομονή, της εκτέλεσης των έργων που σχεδιάζονται. (24o λεπτό)


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ 1ο ΚΑΙ 2ο ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.

Τα τέλη ύδρευσης, οι ανείσπρακτες οφειλές πρός τον Δήμο, οι καντίνες Θυμαριού, οι σχέσεις δημοτών και αιρετών που είναι ταυτόχρονα επαγγελματίες, τα ανείσπρακτα μισθώματα από τις Καντίνες των Αλυκών Αναβύσσου, τα βοθρολύματα που εμφανίζονται στους δρόμους όταν υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση και το ζήτημα του αποχετευτικού, είναι τα θέματα που συζητήθηκαν στο 2ο από τα 3 μέρη της Συνέντευξης που παραχώρησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού στον paraktios.gr στις 5/10/15. Kαι σε αυτό το τμήμα της συνέντευξης, ο Δήμαρχος σχολίασε επιστολές συνδημοτών μας που είχαν σταλεί στην ιστοσελίδα μας και συνδυάστηκαν με ερωτήματα που έθεσε ο paraktios για τα προαναφερθέντα ζητήματα.

Θέματα τελών ύδρευσης και ανάλυση κόστους, σύγκριση με τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ (στην αρχή του video)
Ανείσπρακτες οφειλές προς τον Δήμο. (10ο min)
Kαντίνες Θυμαριού (13ο min)
Για αιρετούς που ταυτόχρονα είναι και επαγγελματίες στον Δήμο μας(17ο min)
Ανείσπρακτα μισθώματα Αλυκών(24ο min)
Βοθρολύματα στους δρόμους όταν υπάρχει δυνατή βροχόπτωση.(29ο min)
Το αποχετευτικό θα λυθεί μέσα σε αυτή την θητεία μας, δηλώνει ο Δήμαρχος.(30ο min)


Συνέντευξη μεγάλης διάρκειας παραχώρησε στον Paraktios o Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης , με τη συμπλήρωση 13 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής. Ο βασικός άξονας της συζήτησης βασίστηκε κυρίως σε ερωτήματα που ήδη είχαν αποστείλει στην ιστοσελίδα μας, συνδημότες μας κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης, καλύπτοντας σχεδόν όλο το εύρος δραστηριοτήτων της Δημοτικής Αρχής.

Στο Α” μέρος της συνέντευξης μπορείτε να παρακολουθήσετε τα ζητήματα και τις ερωτήσεις όπως τέθηκαν και τις τοποθετήσεις του Δημάρχου.

1. Σύμπραξη με 13 Δήμους της ΝΑ Αττικής για την ανθρωπιστική κρίση και Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου

2. Ενημέρωση για τη κατάσταση των Σχολείων.

3. Δήμος Σαρωνικού και Προσφυγικό. (6ο min στο video)

4. Στέγαση Ναυτοπροσκόπων

5. Αδέσποτα (8ο min στο video)

6. Συγκοινωνίες (12ο min στο video)

7. Ζητήματα Οδοποιίας, Παιδικές Χαρές, Υδρομετρητές. (18ο min στο video)

8. ΧΑΔΑ Π ΦΩΚΑΙΑΣ (31ο min στο video)

9. ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (37ο min στο video)

[sam id=”6″ codes=”true”] [message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]

 

 

 

Categories