Εγκαίνια και Αγιασμός στο Εσπερινό Γυμνάσιο Λαυρίου

Μετά από προσπάθειες πολλών ετών το Εσπερινό Γυμνάσιο Λαυρίου άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο Δήμο μας και υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με κέφι και αισιοδοξία.
Χθες το απόγευμα 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός και τα εγκαίνια, παρουσία του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά και του Σεβασμιότατου πατέρα Κωνσταντίνου.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο στεγάζεται στο 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου και αυτή τη στιγμή η Α’ τάξη αριθμεί ήδη 30 μαθητές, ενώ η Β τάξη 10. Η φοίτηση διαρκεί 3 έτη και το απολυτήριο Γυμνασίου είναι πλήρως ισότιμο και αντίστοιχο με του Ημερήσιου Γυμνασίου και απευθύνεται σε εργαζόμενους νέους άνω των 14 ετών.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δομή ακολουθεί πρόγραμμα σπουδών αντίστοιχο με εκείνο των Ημερησίων Σχολείων, με τη διαφορά ότι ορισμένα δευτερεύοντα μαθήματα, δεν γίνονται για την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου. Εφόσον συνεχίσουν την εκπαίδευση σε Εσπερινό Λύκειο υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με τα ειδικά, ευνοϊκά κριτήρια για υποψηφίους των Εσπερινών Σχολείων.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές μια καλή σχολική χρονιά και κάλεσε όλους τους δημότες που δεν έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους να εγγραφούν στο Εσπερινό Γυμνάσιο. Το πτυχίο του Γυμνασίου μπορεί να εξασφαλίσει πρόσβαση στους ενδιαφερομένους σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και σε πλήθος ακόμα προγραμμάτων απασχόλησης.

 

IMG_8050 IMG_8034-1Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Categories