Δεν πωλείται το θαλάσσιο μέτωπο των Λιπασμάτων

Συντάκτης: Χριστίνα Παπασταθοπούλου
Εκτός Σύμβασης Παραχώρησης μένει τελικά το επίμαχο θαλάσσιο μέτωπο της Λιμενικής Ζώνης των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ είχε συμπεριλάβει μέσα στο προσχέδιο της Σύμβασης Παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου – ΟΛΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η απόφαση ελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από πολύωρη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και αφού είχε προηγηθεί προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Δραπετσώνα – Λιπάσματα ΕΦ.ΣΥΝ/Μάριος Βαλασόπουλος
Η πίεση που άσκησαν όλες αυτές τις ημέρες ο Θ. Δρίτσας, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, εργαζόμενοι, κάτοικοι αλλά και άλλοι φορείς, φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς, καθώς ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» της εξαίρεσης των περίπου 100 στρεμμάτων από τη Σύμβαση Παραχώρησης. Εξάλλου, για αυτό είχε δεσμευθεί ο ίδιος στις 13 Σεπτεμβρίου, σε προεκλογική του ομιλία στο Κερατσίνι.

Οι πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών» αναφέρουν ότι οι αντιδράσεις στην απόφαση του πρωθυπουργού φέρνει η πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, τις οποίες εξέφρασε η πρόεδρός της, Λούκα Κατσέλη. Να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα είναι ιδιοκτήτρια περίπου 254 στρεμμάτων ακριβώς πάνω από το θαλάσσιο μέτωπο.

Δραπετσώνα – Λιπάσματα ΕΦ.ΣΥΝ/Μάριος Βαλασόπουλος
Όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες ημέρες, το ΤΑΙΠΕΔ προσπαθούσε να βρει τη «χρυσή τομή» προκειμένου να ικανοποιηθούν αμφότερες οι πλευρές: και ο επενδυτής που ήθελε τον συγκεκριμένο χώρο για να κατασκευάσει προβλήτες για την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα, αλλά και ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Αρχική σκέψη ήταν να δοθεί στον δήμο το Λιμανάκι των Σφαγείων, ώστε να εξασφαλιστεί δίοδος των δημοτών στη θάλασσα. Τελικά, εκτός Σύμβασης παραμένει όλο το θαλάσσιο μέτωπο μέχρι και το Λιμανάκι των Σφαγείων: αυτό ακριβώς που επιθυμούσε η δημοτική αρχή.

efsyn

Categories