Παρασκευή 23/10. ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Έντονες ανησυχίες και πολλά ερωτηματικά προκαλεί στους πολίτες και τους φορείς του παραλιακού μετώπου, η επιμονή του ΤΑΪΠΕΔ να εκποιηθούν δημόσιοι ελεύθεροι χώροι, φυσικά οικοσυστήματα, δημόσιες υποδομές και αρχαιολογικοί χώροι στην παράκτια ζώνη του Σαρωνικού κόλπου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία δε διαψεύσθηκαν, έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης το ΤΑΪΠΕΔ, κάλεσε τον επενδυτικό όμιλο που είχε αποσυρθεί από την εκποίηση της χερσονήσου της Βουλιαγμένης να επιστρέψει και πάλι για να ολοκληρωθεί η φαραωνική τουριστική επένδυση παραβιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όπως είναι γνωστό το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε απορρίψει αυτή την επένδυση γιατί κινδυνεύουν η δασική έκταση και και οι αρχαιολογικοί χώροι της χερσονήσου (ναός Απόλλωνα Ζωστήρα, Ιερή Οικία, Ελληνιστικός Πύργος κ.α).
Σε άλλα δημοσιεύματα που επίσης δε διαψεύσθηκαν επιχειρείται η εκποίηση του ΟΛΠ μαζί με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στον Πειραιά και τη Σαλαμίνα (Ηετιώνειος Πύλη, αρχαίο τείχος Πειραιά, ταφικό μνημείο Θεμιστοκλή, αρχαιολογικοί χώροι Αμπελακίων και Κυνοσούρας κ.α)
Σε κίνδυνο εκποίησης επίσης βρίσκεται ο μεγαλύτερος ελεύθερος χώρος του Λεκανοπεδίου, το π. Αεροδρόμιο του Ελληνικού, μαζί με την παραλία του Αγίου Κοσμά και τον αρχαιολογικό χώρο.
Εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες των πολιτών και φορέων όλων των παραλιακών για τις σχεδιαζόμενες εκποιήσεις Το Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού και η Εναλλακτική Δράση καλούν συνάντηση φορέων και πολιτών με θέματα
-Προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων όλου του παραλιακού μετώπου και διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας για το θέμα.
-Αξιοποίηση ου παραλιακού μετώπου σε όφελος της κοινωνίας, περιβάλλοντος και του πολιτισμού και αποτροπή των σχεδιαζόμενων εκποιήσεων
Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 7.30μμ στο Παλαιό Δημαρχείο Δραπετσώνας. Αγωνιστών Πολυτεχνείου 51 Δραπετσώνα

Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού saronikosforall@gmail.com
Εναλλακτική Δράση ena.drasi@gmail.com

Πληροφορίες
6937450241-6977990887-6979775853

Categories