Καλύβια – Ζωγράφου 40-44 [φωτο+video]

Πρωτάθλημα ΕΣΚΑ Γυναικών
3η Αγωνιστική.
Το καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο τα Καλύβια δεν πέτυχαν ούτε ένα πόντο, οφείλεται κατά κύριο λόγο η πρώτη ήττα των γηπεδούχων, που ακόμη εξακολουθούν να θεωρούνται το λογικό φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
Το Ζωγράφου παρουσίασε ένα εξαιρετικό και ομοιογενές σύνολο και κατέβηκε στον αγώνα διαβασμένο. Έπαιξε εξαιρετική άμυνα και εξουδετέρωσε την ανάπτυξη του παιχνιδιού που εκδηλώνονταν κυρίως από την Χελιώτη. Δεν έδωσe στα Καλύβια το εύκολο σουτ και τις ανάγκασε σε βεβιασμένες και άστοχες ενέργειες και τέλος έγινε από τον «πάγκο», καλή διαχείριση των αλλαγών.
Στο δεύτερο ημίχρονο με την Ρεντζεπέρη κυρίως που ήταν εξαιρετική, κάλυψαν μια διαφορά 15 πόντων και 2΄.30″ πριν το τέλος ισοφάρισαν σε 38-38, αλλά η κορυφαία της αναμέτρησης Πατέρα έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα της και εδραίωσε τη νίκη με ένα τρίποντο.
Ο τίτλος του φαβορί φορτώνει με μεγαλύτερο βάρος τις πλάτες των κοριτσιών των Καλυβίων και χθες σε ένα σημαντικό για τη συνέχεια αγώνα, εκδηλώθηκε με άγχος, νευρικότητα και τρομερή αστοχία.
Ο δρόμος του πρωταθλήματος φυσικά είναι μακρύς. Η ομάδα των Καλυβίων ουσιαστικά είναι καινούργια, αλλά η εμπειρία των περισσοτέρων είναι μεγάλη και ικανή για να αποκτήσουν γρήγορα αυτοπεποίθηση, ομοιογένεια και τους αυτοματισμούς που απαιτούνται.
Από τις φιλοξενούμενες εκτός από την Πατέρα ήταν πολύ καλές και η Σιδέρη με Καρλαύτη. Από τις γηπεδούχες ξεχώρισε η Ρεντζεπέρη, και η Μαστρογιαννίδου αν και ακόμη δεν έχει επανέλθει σε καλή φόρμα μετά τον τραυματισμό της.
Διαιτητές: Σπυρόπουλος, Αργυρούδης
Τα δεκάλεπτα: 0-10, 13-28, 37-32, 40-44.


ΚΑΛΥΒΙΑ (Αναγνώστου, Γανωτή): Χελιώτη Ξ. 4, Αρβανίτη 3, Τσουλούφη, Σερέτη 1, Μαστρογιαννίδου 15, Ρεντζεπέρη 12, Τόση 3 (1), Τσουλούφη, Λιβέρη, Καμπέρη, Αυγουστίνου 2, Οικονόμου, Ανωγειαννάκη.
ΖΩΓΡΑΦΟΥ (Μανουσάκης, Βερροιόπουλος): Κατρίνη, Σολωμού 2, Τριχά, Αγγελίδη 2, Νομικού, Καλλιώρα 2, Κεσσέ 12, Πατέρα 17 (4), Καρλαύτη, Καραμπεσίνη, Σιδέρη 5, Σελούλη, Βαμβακά 4.

dsc_2691 (1) kalivia-zografou-1 dsc_2696 (1) dsc_2704 (1) gask-zografou-1

 

sportcity.gr

Categories