ΚΥΠΡΟΣ. Ένταλμα σύλληψης εναντίον του ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη

Το επαρχιακό δικαστήριο προχώρησε πριν από λίγο στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του Χάρη Γεωργιάδη, μετά τις ποινικές υποθέσεις που άνοιξαν εναντίον του πρώην υπάλληλοι των Κυπριακών αερογραμμών.
Για πρώτη φορά εκδίδεται ένταλμα εναντίον εν ενεργεία υπουργού της Δημοκρατίας αφού απέτυχε να παρουσιαστεί για δεύτερη ενώπιον δικαστηρίου.

Ο μόνος τρόπος για να μην εκτελεστεί το ένταλμα είναι να εξαγοραστεί από τον Υπουργό.
Δηλαδή σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει ο κ. Γεωργιάδης να καταβάλει τα ποσά από το ταμείο προνοίας τα οποία η κυβέρνηση θεωρεί ως χαριστικές αποζημιώσεις και ζητά την υπογραφή ενός εγγράφου με το οποίο οι πρώην εργαζόμενοι στον κρατικό αερομεταφορέα, θα παραιτούνται οποιαδήποτε άλλης απαίτησης έχουν ή πιθανόν να έχουν στο μέλλον από την εταιρεία και κράτος.

Σήμερα ήταν ορισμένες οι δύο ποινικές υποθέσεις που καταχωρήθηκαν μεταξύ άλλων και εναντίον του ΥΠΟΙΚ αναφορικά με την καταβολή του Ταμείου Προνοίας των πρώην εργαζομένων ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου. Να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά ο κύριος Γεωργιάδης επρόκειτο να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 8/10/15, εντούτοις η υπεράσπιση επικαλέστηκε λάθος επίδοση και έτσι η υπόθεση ορίστηκε εκ νέου για σήμερα.

Παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός παρέλαβε προσωπικά αυτή τη φορά τις επιδόσεις των ποινικών υποθέσεων, εντούτοις ούτε ο ίδιος φρόντισε να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου, αλλά ούτε και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο της Δημοκρατίας.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 10/11/2015 για εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, δηλαδή, εάν κατά την ορισμένη ημερομηνία δεν παρουσιαστεί εκ νέου ο Υπουργός, τότε το δικαστήριο ορίζει την υπόθεση για έλεγχο του εντάλματος σύλληψης, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την εκτέλεση του εντάλματος να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου και να δηλώσουν τον λόγο για τον οποίο το ένταλμα δεν εκτελείται.

http://www.i-eidisi.com/2015/10/21/entalma-sillipsis-enantion-tou-ipik-chari-georgiadi/

Categories