Παρουσίαση Βιβλιοθηκών Σαρωνικού: Βιβλιοθήκη 2ου Γυμνασίου Καλυβίων (Λαγονήσι)

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των Βιβλιοθηκών που λειτουργούν στο Δήμο Σαρωνικού, σήμερα ο Paraktios σας φέρνει σε επαφή με μία ιδιαίτερη Βιβλιοθήκη, αυτή του 2ου Γυμνασίου Καλυβίων (στο Λαγονήσι) που στήθηκε πρόσφατα από τους καθηγητές και τους γονείς του Γυμνασίου.

Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο ότι ο χώρος της Βιβλιοθήκης χρησιμοποιείται παράλληλα ως εκθεσιακός χώρος αλλά και χώρος διδασκαλίας, ανάλογα με τη θεματολογία που βρίσκεται στην επικαιρότητα, όπως αυτή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Σε αυτό το χώρο ξεναγήθηκα σήμερα από την Υποδιευθύντρια του Σχολείου κα  Ζαχαρούλα Μαρκοπούλου και την Φιλόλογο καθηγήτρια κα Στέλλα Κόλλια που έχουν σηκώσει το βάρος της οργάνωσης μίας εξαιρετικής έκθεσης με τίτλο “Το μελάνι και το φιλμ μιλούν” όπου έχουν εκτεθεί βιβλία και ντοκουμέντα της εποχής του μεγάλου ΟΧΙ του 1940.

Δείτε το video που ακολουθεί με τη σημείωση ότι όλα αυτά που θα δείτε, έχουν δημιουργηθεί εκτός χρόνου εργασίας των καθηγητριών και μάλιστα σκοπεύουν, ξέχωρα με τη συνεχή βελτίωση της Βιβλιοθήκης που εξυπηρετεί τους μαθητές, να διοργανώνουν και άλλες εκθέσεις θεματικού χαρακτήρα.

Η Έκθεση για την 28 Οκτωβρίου θα ανοίξει για το Κοινό στις 24 Οκτωβρίου και σας προτρέπουμε να την επισκεφθείτε. – Paraktios-

 

 

Screenshot_188 Screenshot_189 Screenshot_190

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ

[sam id=”6″ codes=”true”] [message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]
Categories