ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΏΝΕΥΣΗ Α.ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Θέμα: « Συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων Αναβύσσου και Καλυβίων, μαζί με τα όμορα Τμήματα Ασφαλείας και τον Αστυνομικό Σταθμό Σαρωνίδας σε ενιαίο Αστυνομικό Τμήμα Σαρωνικού»

Screenshot_206
Αγαπητέ κ. Υπουργέ,
Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας προχωράτε στην απόφαση κατάργησης των τμημάτων Ασφαλείας και Αστυνομικών της Σαρωνίδας και της Αναβύσσου του Δήμου Σαρωνικού.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο με αριθμ. πρωτ. 2392/15/748272 «η συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων Αναβύσσου και Καλυβίων, μαζί με τα όμορα Τμήματα Ασφαλείας τους και τον Αστυνομικό Σταθμό Σαρωνίδας».
Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η έκταση του Δήμου Σαρωνικού εκτείνεται σε 133.43 τ.χλμ. και ο πληθυσμός του αγγίζει τις 30.000.
Επιπροσθέτως, ο πληθυσμός αυτός είναι πολλαπλάσιος κατά τους θερινούς μήνες αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μιας και η παραλιακή ζώνη του Δήμου, από το Λαγονήσι έως και τον όρμο Καταφυγή της Δ.Κ. Παλαιάς Φώκαιας έκτασης 22 χιλιομέτρων, διατηρεί υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας.
Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Δήμου μας, το οποίο δυσχεραίνει την αποτελεσματική αστυνόμευση, είναι το ποικίλο γεωμορφολογικό τοπίο, παραθαλάσσιοι και ορεινοί οικισμοί σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.
Τα ως άνω αναφερθέντα κάνουν σαφές ότι η αστυνομική παρέμβαση σε τυχόν παραβατικό συμβάν δεν μπορεί να είναι ούτε άμεση ούτε έγκαιρη.
Επίσης, η κατάργηση του Α.Τ. Αναβύσσου θα δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στους συγκατοίκους μας, αλλά και θα συμβάλει στην αύξηση των κρουσμάτων παράβασης του νόμου σε όλη την παραλιακή ζώνη του Δήμου Σαρωνικού.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της περιοχής μας είναι ηλικιωμένα άτομα, τα οποία όντας ανήμπορα να αντιδράσουν, αποτελούν εύκολο στόχο εγκληματικών ενεργειών (κλοπές, απάτες κτλ). Αυτό, σε συνδυασμό με το προηγούμενο επιχείρημα της καθυστερημένης αστυνομικής επέμβασης λόγω αποστάσεων, θα τους αφήσει έρμαια στις ορέξεις κακοποιών στοιχείων.

Κύριε Υπουργέ,
Θα ήθελα από εσάς να επανεξετάσετε το θέμα της προτεινόμενης συγχώνευσης του Αστυνομικού Τμήματος Αναβύσσου του Δήμου Σαρωνικού, βάσει των ως άνω στοιχείων που σας παραθέτω.
Ως Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου και Συντονιστής Γραμματέας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού, έχω την υποχρέωση να σας μεταφέρω την αγωνία των κατοίκων των Δ.Κ. Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας για την παραμονή τουλάχιστον του Αστυνομικού Τμήματος Αναβύσσου, ώστε το κοινό αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων να μην διαταραχθεί.
Πιστεύω ότι όσα σας παραθέτω παραπάνω αποτελούν μια ψύχραιμη και αντικειμενική καταγραφή της πραγματικότητας.
Σίγουρα κάποια από τα θέματα αυτά ήταν ήδη σε γνώση σας, ειδικά όσα άπτονται στο καθαρά αστυνομικό πεδίο της αντιεγκληματικής πολιτικής.
Καθίσταται πιστεύω σαφές ότι η διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος της Αναβύσσου αποτελεί αδήριτη ανάγκη, τόσο για την πρόληψη όσο και για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και για το αίσθημα ασφάλειας αυτών.
Οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής ζητάνε το αυτονόητο, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες προς την αυτή κατεύθυνση.
Με εκτίμηση
Δημήτρης Κατσούλης
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σαρωνικού και
Συντονιστής Γραμματέας Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού

Categories