Το Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικού της 23/10. video & ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Πολλές ενστάσεις για τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης ακινήτου 500τμ στην DIGEA. Ναι κατά πλειοψηφία υπό όρους –  1 χρόνο ζωής κλείνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Σύντομη αναδρομή από Αντιδήμαρχο Στ. Γκίνη. Μείωση των μελών του Συμβουλίου του για καλύτερη ευελιξία – 2,68 εκ ευρώ για 7500 οικογένειες σε 13 Δήμους με τη δημοσίευση του ΦΕΚ για το ΤΕΒΑ, τονίζει ο Δήμαρχος -Σε λάθος σημείο η τοποθέτηση ράμπας ΑΜΕΑ στη παραλία της Γαλάζιας Ακτής, διαπιστώνει εκ των υστέρων το Δημοτικό Συμβούλιο – Σε προσβλητικό και οξύ τόνο, αναδρομική απάντηση του Κ. Αποστόλου προς τον Μ.Τσαλικίδη σε ερώτηση του τελευταίου στο προτελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη λειτουργία του ΚΑΠΗ. Σε ολιγόλεπτη διακοπή του Συμβουλίου εξαναγκάστηκε η Πρόεδρος – Στις 3 Νοε προς ψήφιση το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, Στις 18 Νοε ο Προυπολογισμός.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

Μ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ.  α. για Αγωγό του αντιπλημυρικου στην Ανάβυσσο και απάντηση απο Αντιδήμαρχο κο Μπουκουβάλα. (4ο min)

β. Σχετικά με τη καθυστέρηση κατασκευής του διαδρόμου για τη ράμπα ΑΜΕΑ στη Γαλάζια Ακτή. (7ο min)

Κ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ   Αναδρομικές απαντήσεις στον Μ Τσαλικίδη, όχι σε τόσο.. ευγενικό τόνο, οι απαντήσεις  Τσαλικίδη που δεν θα μπορούσαν να αποφεχθούν, η εξέλιξη της συζήτησης, η προσωρινή διακοπή του Συμβουλίου και η παρέμβαση του Δημάρχου με τη δήλωση ότι θα πάρει τη πρωτοβουλία να συγκαλέσει ΔΣ στο ΚΑΠΗ Π.Φώκαιας προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει. (19ο min)

ΕΗΔ ΘΕΜΑΤΑ (Αφου προηγουμένως υπήρξε μικροδιένεξη μεταξύ Προέδρου και Ανδρ. Κωσταντέλλου όταν η πρώτη δεν έδωσε το λόγο για να υποβάλλει ερωτήσεις ο δεύτερος.)

ΕΗΔ1. Αποδοχή χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ για τη κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Κουβαρά. (38ο min)

ΕΗΔ2. Αποδοχή χρηματοδότησης από ΥΠΕΣ για την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους Δήμου Σαρωνικού. (40ο min)

ΕΗΔ3. Αναμόρφωση προυπολογισμού που αφορά σε επιχορηγήσεις Παιδικού Σταθμού και εκλογικές αποζημιώσεις (41ο min)

ΕΗΔ4. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος που αφορά στον Β/Ν Σταθμό Κουβαρά. (42ο min)

ΕΗΔ 5. Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών  (43ο min)

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σαρωνικού έτους 2015. (1:00 hr)


2. Λήψη απόφασης περί δωρεάν παραχώρησης χρήσης ακινήτου του Δήμου έκτασης 500μ., στην θέση Αγ. Νικολάου Αναβύσσου, μετά των εντός αυτής τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων, στην « Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Πάροχου Ψηφιακών
Μεταδόσεων» με διακριτικό τίτλο «DIGEA» – ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.», για τη δημιουργία κέντρου ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής» (1:01 hr)

Το ιστορικό της υπόθεσης από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και η θετική εισήγηση του θέματος από τον Αντιδήμαρχο Σάββα Γκέραλη.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Αναγκαίο κακό. Κακώς συμβαίνει καθώς το Κράτος σύναψε σύμβαση χωρίς να ερωτηθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπάρχει μονόδρομος κι αν μπούμε σε κόντρα με το Κράτος θα τη πληρώσουν οι Δημότες.

ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ. Είναι κοινή θέληση να υπάρχει ο αναμεταδότης όμως θέτω ζήτημα, καθώς υπάρχει σε εξέλιξη η ψήφιση σχετικού Νόμου. Να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος και να έλθει μετά τη ψήφιση που θα έχουμε όλα τα δεδομένα.

ΚΩΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ. Πρόκειται περί εκβιασμού. Ναι στην εγκατάσταση με χρηματικό τίμημα υπέρ του Δήμου.

ΜΠΟΣΤΑΝΙΤΗΣ. Να αντισταθεί ο Δήμος,ούτε μία μέρα στην παραχώρηση, να κάνουμε τη καινοτόμο ενέργεια και να πάρει η Αυτοδιοίκηση αυτό που δικαιούται. Καταψηφίζω για να προστατεύσω τον Δήμαρχο.

ΓΚΕΡΑΛΗΣ. Δεν διαφωνώ να ζητήσουμε τίμημα αλλά μη φτάσουμε να μην έχουμε σήμα.

ΧΑΡΙΤΟΣ. Να μη φτάσουμε στη ρήξη.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Να πάρουμε θετική απόφαση χωρίς να κάνουμε κόντρα, με τον όρο ότι η σύμβαση θα ισχύει μόνο αν θα είναι πάροχος το Κράτος και να ζητήσουμε μηνιαίο τέλος 500 ευρώ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κατα πλειοψηφία τη πρόταση του Δημάρχου έναντι της πρότασης Τσαλικίδη, περί Αναβολής.


3. Λήψη απόφασης περί επανασυγκρότησης Επιτροπής Διαχείρισης Κοινωνικού Παντοπωλείου. Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίνης Σταμάτης. (1:38 hr)

Ο Αντιδήμαρχος Στ. Γκίνης αναφέρθηκε στο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου που συμπληρώνει 1 χρόνο λειτουργίας και ζήτησε τη μείωση του Αριθμού της 11μελούς Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου με την ευκαιρία παραίτησης 3 μελών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παραιτήθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Κατσούλης προκειμένου ο αριθμός των μελών να είναι μονός και έτσι, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο δέχτηκε τη μείωση του αριθμού σε 7, δηλαδή δεν αντικατέστησε τους παραιτηθέντες, προκειμένου να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία στην Επιτροπή Διαχείρισης. Τα 7 μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μετά από την απόφαση, θα είναι τα εξής.

Στ. Γκίνης – Σ.Μιχαηλίδου – Π. Γεωργοπούλου – Μ.Γκίνη – Γκίκας – Ν. Βολάκος – Μαργώνη (από “Βοήθεια στο σπίτι”)

Με την ευκαιρία της συζήτησης, ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης, ανακοίνωση ότι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για το ΤΕΒΑ, με το οποίο ο Δήμος Σαρωνικού τίθεται συντονιστής, ώστε 2.68 εκ ευρώ να διατεθούν σε 7500 οικογένειες 13 Δήμων της Αττικής για το 2016


4. Έγκριση προμήθειας τροφίμων απόρων που θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σαρωνικού.  Εγκρίθηκε  το ποσό των 4500 ευρώ (2:00hr)


5. Λήψη απόφασης περί παράτασης προθεσμίας του έργου «Κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων στο δίκτυο αποχέτευσης της Δ.Ε. Καλυβίων και Κουβαρά Δήμου Σαρωνικού». (2:03 hr)


6. Λήψη απόφασης περί εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. (2:04 hr)

Εγκρίθηκαν 1000 ευρώ για στεφάνια και 300 ευρώ για τη μικροφωνική εγκατάσταση της Σαρωνίδας.


7. Λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων (2:07 hr)


 

Screenshot_218 Screenshot_219 Screenshot_220

 

[sam id=”6″ codes=”true”] [message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]

 

Categories