ΕΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ

Η Ιματιοθήκη Λαγονησίου, λειτούργησε για πρώτη φορά το 2012 και αποτελεί μία από τις 2  δραστηριότητες της “Κίνηση Αλληλεγγύης Σαρωνικού” . Η βασική δραστηριότητα της ΚΑΣ ήταν η λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου σε συνεργασία με τον Δήμο Σσρωνικού μέχρι τον Οκτώβριο του 2014, όταν η νέα Δημοτική Αρχή ίδρυσε το αυτόνομο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. Έκτοτε η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου της ΚΑΣ συνεχίζεται με μειούμενη δραστηριότητα, αφού οι δικαιούχοι του είναι οι ίδιοι με αυτούς του Παντοπωλείου του Δήμου. Σε ότι αφορά την Ιματιοθήκη δεν υπήρξε κάποια μεταβολή, καθώς συνεχίζει να λειτουργεί με τη φροντίδα ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ.

Η ιματιοθήκη Λαγονησίου,μία από τις δύο που λειτουργούν στο Δήμο μας (η δεύτερη είναι στην Ανάβυσσο), βρίσκεται επί της Λεωφόρου Καλυβίων 67. Τα είδη που διανέμονται προέρχονται αποκλειστικά από προσφορές συνδημοτών μας οι οποίοι παραδίδουν ρούχα, υποδήματα και παιχνίδια σε πολύ καλή κατάσταση, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους συνδημότες που έχουν ανάγκη. Οι δικαιούχοι  είναι οι ίδιοι που δικαιούνται στήριξης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και επιλέγονται από τις υπηρεσίες του Δήμου. (“Βοήθεια στο Σπίτι”)

Η Ιματιοθήκη Λαγονησίου-όπως και αυτή της Αναβύσσου- βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Εκκλησία, τα Σχολεία, τις Υπηρεσίες του Δήμου και άλλους Κοινωνικούς φορείς προκειμένου να εξυπηρετούνται άτομα που αποδεδειγμένα χρήζουν βοήθειας σε ρουχισμό και υπόδηση. Τα είδη που συγκεντρώνονται διευθετούνται και ταξινομούνται από Εθελοντές, ώστε να είναι εύκολη η επιλογή από όσους την επισκέπτονται ενώ σε αρκετές περιπτώσεις γίνονται και παραδόσεις κατ οίκον αν αυτό είναι αναγκαίο, με έξοδα πάντα των εθελοντών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ιδιαιτέρως ότι τα προσωπικά στοιχεία των ωφελουμένων δεν κοινοποιούνται καθώς υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια από πλευράς των εθελοντών που παραδίδουν τα είδη.

Η Ιματιοθήκη ανοίγει κάθε Σάββατο 10:30 – 13:00 

Στο video που ακολουθεί η Αναστασία Ιωαννίδη, επικεφαλής των “Εθελοντών στον Δήμο Σαρωνικού” καθώς και οι εθελοντές που λειτουργούν την Ιματιοθήκη, εξηγούν τη διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου τα προσφερόμενα είδη να φτάσουν στα χέρια των δικαιούχων.

Ως επίλογο της παρουσίασης παραθέτω μία φράση του κου Δημήτρη τον οποίον θα δείτε στο video.

“ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΡΙΤΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ  ΑΥΡΙΟ” 

[message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]
Categories