ΟΙ δραστηριότητες των μαθητών του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

Κάνοντας το καθιερωμένο “σερφάρισμα” στο διαδίκτυο, πέσαμε σε μία ωραιότατη ιστοσελίδα, αυτή του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ! Μέσα από το ενδιαφέρον υλικό, παραθέτουμε και την τοπική είδηση για το καθαρισμό της παραλίας Αναβύσσου. Πέρα από αυτή τη δραστηριότητα όμως, είδαμε και την περιβαλλοντική ευαισθησία καθηγητών και μαθητών αφού η Περιβαλλοντική ομάδα του Γενικού Λυκείου Αναβύσσου στελεχώθηκε για τη χρονιά 2014-15 από 50 μαθητές της Α Λυκείου και επέλεξε για θέμα της τη «Διαχείριση απορριμμάτων».
Στις εβδομαδιαίες συναντήσεις της η ομάδα μελέτησε το θέμα των σκουπιδιών. Έμαθε την ιεράρχηση Reduce (Μείωση των απορριμμάτων) – Reuse (Επαναχρησιμοποίηση) – Recycle (Ανακύκλωση). Έμαθε τη σημασία των αρχικών Χ.Α.Δ.Α., Χ.Υ.Τ.Α. και Χ.Υ.Τ.Υ. Έμαθε την ιεράρχηση στην επεξεργασία των υπολειμμάτων και τι εφαρμόζεται στις προηγμένες χώρες.

Συνεργάστηκε και μέσω διαδικτύου στο Facebook και συγκεκριμένα στην ομάδα «Περιβαλλοντική Ομάδα Λυκείου Αναβύσσου», ανεβάζοντας πρωτότυπους τρόπους επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων και μείωσης απορριμμάτων καθώς και άρθρα σε γενικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Εφάρμοσε στην πράξη πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης χαρτιού φωτοτυπίας στο γραφείο των καθηγητών με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση εκατοντάδων σελίδων Α4 και χρημάτων της σχολικής επιτροπής.
Εφάρμοσε στην πράξη πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου στο σχολείο. Τα κουτάκια ανακυκλώθηκαν στα μηχανήματα του Super Market ΑΒ και από τα έσοδα αγοράστηκαν ζυμαρικά που χαρίστηκαν με κλήρωση σε μαθητές του σχολείου.

Εφάρμοσε επίσης πρόγραμμα ανακύκλωσης βιβλίων με τη συνεργασία του Δήμου από το οποίο προέκυψαν έσοδα για το ταμείο του σχολείου.
Εφάρμοσε τέλος πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών από το οποίο χαρίζεται ένα αναπηρικό καροτσάκι σε κάποιον άνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Φρόντισε για την καθαριότητα του σχολείου και κατά τη διάρκεια της 3ήμερης εκδρομής της στην Κάρυστο συμμετείχε στην καμπάνια Let’s do it Greece καθαρίζοντας παραλίες της περιοχής γεμίζοντας 3 κάδους απορριμμάτων.

Πρόσφατα, ( Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2015)  οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αναβύσσου πραγματοποίησαν επίσκεψη στην παραλία Αναβύσσου , όπου είχε προγραμματιστεί ο καθαρισμός της παραλίας με πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου. Οι μαθητές με συντονιστή τον υπεύθυνο καθηγητή της περιβαλλοντικής ομάδας, κ. Καράμπελα Αντρέα, και με τη συνδρομή των καθηγητών τους, μάζεψαν απορρίμματα κατά μήκος της παραλίας στέλνοντας το μήνυμα της ανάγκης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. 

Σας προτρέπουμε να γνωρίσετε από κοντά την ιστοσελίδα του ΓΕΛ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ, πατώντας ΕΔΩ

12204920_906575216046032_292626719_n (1)

 

 

 

 

Categories