ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒ. ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 3/11/15: ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016 ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ. video – ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΓΙΑ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ – ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΘΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΝΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΔΑΛΑΚΑΣ – ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ 2016. ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ ΖΗΤΗΣΕ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ – ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ. ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Η Συζήτηση και η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2016.

Απογοητευτική και απαξιωτική η συμμετοχή των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης που προηγήθηκε του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε ο Δήμαρχος (2′), καθώς μόνο 9 από τα 32 μέλη συμμετείχαν στη συνεδρίαση που κλήθηκαν. Ακατάλληλη η ώρα (2μμ)που προσκλήθηκαν στη πρώτη συνεδρίαση απαντάει ο Γ.Τζιβίλογλου (4′).

Διευκρινίσεις επί του προγράμματος ζήτησαν:

Α. Ράπτη.(10′). Για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Σαρωνίδας. Απαντήσεις από Αντιδήμαρχο Η.Μπουκουβάλα.

Δήμαρχος (15′). Επεξηγήσεις για τη δομή και το σκεπτικό της σύνταξης του Προγράμματος.

Δημητρίου και Ράπτη για Πλατεία Σαρωνίδας (19′)

Γ.Τζιβίλογλου (21′). Λεπτομερής αναφορά σε όλα τα έργα των Δημοτικών Κοινοτήτων, παρατηρήσεις και προτάσεις  διάρκειας 1 ώρας με ενδιάμεσες απαντήσεις από Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Η.Μπουκουβάλα.

Αγγ. Ράπτη.(1hr 17′). Για Διαχείριση Απορριμμάτων και απάντηση από Δήμαρχο.

Ευαγγ. Ζεκάκος (1h 19′) Για τη Μελέτη Πράξης εφαρμογής και Πολεοδόμησης

Ανδρ Κωσταντέλλος  (1h 26‘). Διευκρινίσεις για τεχνικό έργο στην Ανάβυσσο

Σπ.Δημητρίου (1h 27‘) Για τα έργα Αθλητισμού και Παιδικής Χαράς

Μ. Τσαλικίδης (1h 29′). Δηλώνει ότι έχει καλυφθεί από την τοποθέτηση του Γ.Τζιβίλογλου και θα επανέλθει με τοποθέτηση

Δ.Κατσούλης (1h 30′). Κατάθεση προτάσεων για τη μελέτη κατασκευής μικρού θεάτρου, για στέγαστρο στο Β Νηπιαγωγείο, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Γυμνασίου ,ολοκλήρωση μόνωσης Γυμνασίου Αναβύσσου, κατασκευή σχαρών και αγωγών στις πλατείες, ανακατασκευή πεζοδρομίων.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Μ.ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ. (1h 37′) Ο Θεσμός της Επιτροπής Διαβούλευσης έχει εφτελιστεί και ο Δήμος πρέπει να βρει τρόπο για την αναβάθμισή της – Γνωρίζουμε όλοι ότι το τεχνικό πρόγραμμα αποτελεί μία καταγραφή των επιθυμιών κάθε Δημοτικής Κοινότητας- Προτάσεις για ένταξη έργων: Αμαξοστάσιο Αναβύσσου -Μελέτη ομβρίων για τα 2 ρέματα στο Καταφύγι – ΣχέδιοΠόλης Καταφυγιού – Μελέτη πρόσβασης ΑΜΕΑ σε όλα τα Δημόσια κτίρια του Δήμου – Ανάπλαση παραλιακού δρόμου Όρμου Καταφυγιού – Χλοοτάπητας για γήπεδα Π.Φώκαιας και Αναβύσσου- Δενδροφύτευση καμένων εκτάσεων Π.Φώκαιας – Ερώτηση για Κοινόχρηστους Χώρους.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΠΤΗ (1h 51′) Αναφορικά με την Επιτροπή Διαβούλευσης, την έχουμε υποβαθμίσει εντελώς και αυτός είναι ο λόγος που οι πολίτες την έχουν απαξιώσει – Διαβάζοντας το Τεχνικό Πρόγραμμα, επιβεβαιώνεται αυτό που είχαμε πει και πέρσι, ότι δηλ είναι ένα ευχολόγιο που ανοίγονται  κωδικοί χωρίς κάποιες συγκεκριμένες προτεραιότητες – Αυτό που βλέπω θετικά και θα το ψηφίσω είναι ότι προχωράει το ΓΠΣ και προχωράει και η Πράξη εφαρμογής – Κατά τ΄αλλα ανοίγουν κωδικοί και περιμένουμε πότε και άν πάρουμε χρήματα. Με αυτή τη λογική εμείς δεν συμφωνούμε και γιαυτό δεν θα το ψηφίσουμε.

ΑΝΔΡ. ΚΩΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ (1h 55′) Μετά από ένα χρόνο θα πρέπει να κάνουμε και μία αξιολόγηση για το τι αποτέλεσμα είχε το προηγούμενο Τεχνικό Πρόγραμμα. Το ποσοστό υλοποίησης του περσινού τεχνικού προγράμματος δεν είναι κάτι για το οποίο κάποιος μπορεί να παινευτεί  και να μιλήσει για πεπραγμένα με ουσία – Δεν θα ψηφίσω αυτό το Πρόγραμμα και θεωρώ ότι ένα κομμάτι του προβλήματος είναι η έλλειψη τεχνογνωσίας και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κου Μπουκουβάλα, το δίδυμο Μπουκουβάλα και εντεταλμένου (εννοώντας τον Ν.Βολάκο) δεν έχει φέρει το αποτέλεσμα που θα θέλαμε και μήπως θα πρέπει  να οργανωθεί κάπως διαφορετικά και με αυτό το τρόπο βοηθήσει στην υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος.

ΣΑΒΒΑΣ ΓΚΕΡΑΛΗΣ (2h 1′) Ο κος Μπουκουβάλας κατόρθωσε να πραγματοποιήσει πράγματα που οι προηγούμενες διοικήσεις δεν μπόρεσαν να κάνουν με συνεχή παρουσία στις υπηρεσίες και να βγουν οι φάκελοι στην επιφάνεια που είχαν πιάσει σκόνη, Και αυτό δεν γίνεται τυχαία, υπάρχει η υποστήριξη της τεχνικής υπηρεσίας που όλα τα παιδιά δίνουν το καλύτερό τους εαυτό. Η σημερινή Διοίκηση  φιλοδοξεί και θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα σε μεγάλο βαθμό να υλοποιηθεί. Και αν δεν προλάβουμε φέτος θα το ολοκληρώσουμε τα επόμενα χρόνια της θητείας μας.

Μ.ΧΑΡΙΤΟΣ (2h 5′) Να στοχοποιήσουμε τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων των σχολείων Γυμνασίου και Λυκείου που παρουσιάζουν επικινδυνότητα, τη διάνοιξη αδιεξόδων και νομίζω ότι ο κος Μπουκουβάλας θα διαψεύσει τον κο Κωσταντέλλο – Η Πλατεία Αναβύσσου θα πρέπει να αποκτήσει ταυτότητα για να προσελκύσει κόσμο. Δεν έγινε Διαδημοτική, όμως υπάρχει αμυδρή  αχτίδα με την ενδοδημοτική συγκοινωνία να διατηρηθεί και αναζητούμε τρόπους να διατηρηθεί μιά και οι κάτοικοι το θέλουν πολύ.

Η. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ (2h 10′). Πιστεύω ότι τη δουλειά μου τη κάνω καλά, έχω γύρω μου αξιόλογους τεχνικούς, χρησιμοποιώ τους έμπειρους υπαλλήλους του Δήμου και όπου πάω έχω δίπλα μου τους κατάλληλους Συνεργάτες – Από το 2011 κανείς δεν εμφανίστηκε στο Υπουργείο για το σχέδιο πόλης Αναβύσσου, από το 2012 για το σχέδιο Κουβαρά και πολλά άλλα που δεν χρειάζεται να πω – Στον Απολογισμό μου θα δείτε το έργο που θα έχει κάνει ο Ηλίας Μπουκουβάλας.

Στη τοποθέτηση Μπουκουβάλα ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων και από αυτό το σημείο η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε.

2h 13′ οργισμένη απάντηση Τζιβίλογλου και  Μ.Τσαλικίδη που υποστήριξαν το αναληθές των δηλώσεων Μπουκουβάλα για την αδιαφορία της προηγούμενης Διοίκησης, στα σχέδια Πόλης

Η συμπληρωματική δήλωση του Αντιδημάρχου Η.Μπουκουβάλα ότι ο Α. Κωσταντέλλος έκανε καταγγελία στην Πολεοδομία για την ανέγερση Super market στην Ανάβυσσο, άναψε φωτιές με τον τελευταίο να βγαίνει εκτός εαυτού αντιλέγοντας ότι δεν επρόκειτο περί καταγγελίας αλλά περί απλής ερωτήσεως και τον προκάλεσε να φέρει στο συμβούλιο το έγγραφο της καταγγελίας και τον αριθμό πρωτοκόλλου  (2h 17′) Δείτε ακριβώς τους διαλόγους που έγιναν αιτία να διακοπεί για λίγο η Συνεδρίαση

O Γ.Τζιβίλογλου συνεχίζοντας την παρέμβασή του δηλώνει (2h 20‘): Όποια δουλειά και αν έγινε στις προηγούμενες διοικήσεις δεν μπορεί να περιπαίζεται έτσι, δεν πρέπει να υποτιμάται η δουλειά κανενός. Η Διοίκηση θα πρέπει να έχει μία συνέχεια, δεν απορρίπτεται τίποτε προηγούμενο . Πάνω στο προηγούμενο πατάτε εσείς και κάνετε κάποιες δουλειές

Μ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ (2h 23′) απευθυνόμενος στον Η.Μπουκουβάλα. Εγώ δεν απαξίωσα κανένα. όπως όλοι και σεις θα κριθείτε στο τέλος. Αυτό όμως που κάνατε, ήταν μεγάλο λάθος. και αυτό που δεν θέλετε εσείς να κάνουν για σας οι άλλοι, το κάνατε για όλους τους προηγούμενους και επικαλεστήκατε έναν άνθρωπο που εσείς ο ίδιος δηλώσατε ότι θέλατε να εξαφανίσετε (εννοώντας υπηρεσιακό παράγοντα στον οποίο είχε αναφερθεί ο Αντιδήμαρχος λέγοντας ότι είναι μεγάλο εμπόδιο στη συνέχιση των σχεδίων)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ.  ΚΛΕΙΣΙΜΟ -ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  (2h 24′)  Οξεία κριτική για τους επικριτές της Τεχνικής Υπηρεσίας απαριθμώντας  τα ποσά που εξασφάλισε η Τεχνική Υπηρεσία στο περασμένο έτος- Κριτική και στην Αγγ.Ράπτη αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών σε κάτι που απάντησε η τελευταία σε επί προσωπικού παρέμβαση. Απευθυνόμενος στον Γρ Κωσταντέλλο, ο Δήμαρχος είπε ότι  η εξέλιξη στα σχέδια Πόλεως που υπάρχει από τον κο Μπουκουβάλα, κατά τα άλλα τεχνικά ανεπαρκή, όπως τον αποκαλέσατε, δεν μπορείτε να πιάσετε  ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι. Περιμένουμε να κριθούμε από το έργο μας και όχι από τα λόγια μας – Ξαναζωντανεύει το σχέδιο της Λάκκας, συνεχίζουμε το σχέδιο κατοικίας Αναβύσσου που ήταν Β και γίνεται Α, Το σχέδιο Α κατοικίας της Φώκαιας που ήταν ανενεργό, γίνεται ανάρτηση στο ΒΙΟΠΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ, το σχέδιο πόλεως του Λαγονησίου. Κριτική για την Α κατοικία Αναβύσσου: Αυτοί που υπερηφανεύονται, έκαναν ένα έγκλημα για την Ανάβυσσο δημιουργώντας πολεοδομικό κέντρο, ανοίγουν 3-4  supermarkets εκεί και πέθανε η Ανάβυσσος. Σε διαδικασία η παράδοση 2 κλειστών ραμπών του ΚΤΕΟ ΟΛΥΜΠΟΥ για τη δημιουργία αμαξοστασίου του Δήμου χωρίς καμία δαπάνη. Για την αποχέτευση είμαστε σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο Υφυπουργό κο Τσιρώνη και είμαστε κοντά στο να έχουμε μία οριστική απάντηση αν θα ενταχτούμε στην Ψυττάλεια η όχι.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΡΑΠΤΗ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (2h 38′)  

α.Σε ότι αφορά την διαδημοτική συγκοινωνία.

β.”Θα πρέπει(απευθυνόμενη στον Δήμαρχο) να σέβεστε τις διαφορετικές απόψεις. Εμείς ως ΡΙΖΕΣ έχουμε μία διαφορετική αντίληψη για το πως οργανώνεται το τεχνικό πρόγραμμα ενός Δήμου και σε αυτό αναφέρθηκα.Προσπαθείτε να απαξιώσετε προσωπικά, όποιον διαφωνεί μαζί σας. Δεν σας τιμά αυτό κε Δήμαρχε”.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ (2h 41′)  Ψήφισαν ΝΑΙ όλοι οι Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας, ΝΑΙ με τις παρατηρήσεις που υπέβαλαν η Παράταξη ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ + εκτός Κωσταντέλλου που δήλωσε ΟΧΙ. Η Αγγελική Ράπτη ΟΧΙ και ο Δ.Κατσούλης ΝΑΙ.

Δείτε το video

Δείτε κα τα τεχνικά έργα. (Δεν έχουν γίνει επικαιροποιήσεις με τις τελευταίες αλλαγές που ίσως υποστούν μετά τη χθεσινή συζήτηση)

2015-10-12_TP-2016_07_Συνοπτικό

2015-10-12_TP-2016_01_Γενικό

2015-10-12_TP-2016_02_ΔΚ Αναβύσσου

2015-10-12_TP-2016_03_ΔΚ Καλυβίων

2015-10-12_TP-2016_04_ΤΚ Κουβαρά

2015-10-12_TP-2016_05_ΔΚ Π. Φώκαιας

2015-10-12_TP-2016_06_ΔΚ Σαρωνίδας


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΗΔ. Εξουσιοδότηση για είσπραξη χρημάτων για το έργο Υπογειοποιημένων Κάδων. Θα γίνει ενημερωτικό demo σε κάθε Δημοτική Κοινότητα για ενημέρωση των Πολιτών.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

ΡΑΠΤΗ. 7′ α. Για καταγγελίες κατοίκων στα Καλύβια πως κάποιοι ρίχνουν τις αποχετεύσεις στο δίκτυο ομβρίων. Έχει κληθεί η Υγειονομική Υπηρεσία και δεν διαπιστώθηκε κάποιο θέμα, απαντά ο Δήμαρχος.  β Για λιποθυμίες παιδιών λόγω ασιτίας σε σχολείο. (Ακολούθησε αρκετά μεγάλη συζήτηση για το θέμα)

ΚΩΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ. 22′ α. Για τις οικοδομικές άδειες στην Ανάβυσσο σε σχέση με την υλοποίηση των αντιπλημυρικών έργων και την Μικράς Ασίας

β. Σχέδιο απορριμμάτων, σχετικά με τις παρατηρήσεις που είχαν υποβληθεί στον μελετητή.

γ. Για τη λειτουργία ΚΑΠΗ Αναβύσσου, πως και με τίνος ευθύνη ανοίγει και λειτουργεί

δ. Καταγγελία εις βάρος της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί δεν του εδόθη ο λόγος στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ορίζεται από την Νομοθεσία περί ερωτήσεων Δημοτικών Συμβούλων

Μ. ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ 41′  α.Ζητά περαιτέρω διευκρινίσεις από Δήμαρχο σχετικά με το α θέμα Κωσταντέλλου

β. Για τις εργασίες της ΕΥΔΑΠ που έχουν σταματήσει στη Λ.Σουνίου.

Δείτε το video με όλη τη συζήτηση και τις απαντήσεις  επί των ερωτήσεων που τέθηκαν.


ΘΕΜΑΤΑ 6-2  (ΠΡΟΗΓΉΘΗΚΕ ΤΟ 6ο)

ΘΕΜΑ 6. Λήψη απόφασης περί αλλαγής σκοπού ειδικευμένων :1) από ΚΑΠ επενδυτικών δαπανών των Δήμων (πρώην ΣΑΤΑ) κ.λπ.. 2) από ΚΑΠ (πρώην ΣΑΤΑ) για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας για την ταχύτερη απορρόφησή τους και αναμόρφωση προϋπολογισμού.

ΘΕΜΑ 2. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 43.430,00€ από το ΥΠΕΣ της γ΄ κατανομής ΚΑΠ έτους 2015 για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων αρμοδιότητας Δήμου Σαρωνικού και για καταβολή αποζημίωσης σε σχολικούς τροχονόμους. (22′) 

ΘΕΜΑ 3. Λήψη απόφασης περί αναπροσαρμογής Δημοτικών Τελών Καθαριότητας καιΗλεκτροφωτισμού Δήμου Σαρωνικού έτους 2016. (29′)

ΘΕΜΑ 4. Λήψη απόφασης περί: α) καθορισμού κοινού συντελεστή φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων(Φ.Η.Χ.) για όλες της κατηγορίες, για τη ΔΕΗ Δήμου Σαρωνικού έτους 2016, β) Κατανομή ΦΗΧ έτους 2016 στον Δήμο Σαρωνικού και στα ΝΠΔΔ με τις επωνυμίες «Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαρωνικού» και «Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαρωνικού». (42′)

ΘΕΜΑ 5. Λήψη απόφασης περί αναπροσαρμογής τελών χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Σαρωνικού έτους 2016. (55′)

 

Screenshot_371 Screenshot_372

 

[sam id=”6″ codes=”true”] [message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]

 

 

Categories