ΕΡΕΥΝΑ: ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τ.Ε.Β.Α

Πρόκειται για το Πρόγραμμα “ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ  ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ”, με χρηματοδότηση από το ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαικής Βοήθειας Απόρων, με συνολικό προυπολογισμό πάνω από 330 εκ ευρώ με σκοπό τη δημιουργία Συμπράξεων Δήμων και Περιφερειών για την υλοποίησή του.

Ο Δήμος Σαρωνικού με δική του πρωτοβουλία τέθηκε επικεφαλής Σύμπραξης 13 Δήμων της Ανατολικής Αττικής και ανέλαβε το συντονισμό των ενεργειών και όλων των διαδικασιών του προγράμματος για το 2016, για τη διάθεση των προιόντων στους Δικαιούχους οι οποίοι επιλέχτηκαν  με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια και ανέρχονται σε 10.630 οικογένειες στους 13 Δήμους. Την ευθύνη του Προγράμματος σε επίπεδο διαδικασιών και εκπροσώπησης του Δήμου. εκτός του επιπέδου Δημάρχων στο οποίο ο Δήμαρχος Σαρωνικού εκπροσωπεί τον Δήμο μας, έχει η Γραμματέας του Δήμου κα Ασλάνογλου.

Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο Πρόγραμμα του 2015 καθυστέρησε και μόλις τώρα τελείωσαν οι διαγωνισμοί που διενεργήθηκαν από το Υπουργείο και προέκυψαν οι προμηθευτές οι οποίοι θα ξεκινήσουν τη παράδοση των ειδών στις Συμπράξεις, προς  διανομή.

Στον Δήμο Σαρωνικού έχουν εγκριθεί 700 (!!) αιτήσεις μεταξύ 1000. Να σημειωθεί ότι οι οικογένειες που ήδη εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σαρωνικού ανέρχονται μόλις στις 200, κάτι που καταδεικνύει τη δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει πολλοί συνδημότες μας.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης μίλησε σήμερα το πρωί (9/11/15) στον Paraktios για όλα αυτά και έδωσε τη πλήρη εικόνα του προγράμματος ΤΕΒΑ καθώς και καθόλου αισιόδοξα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το 50,3% του πληθυσμού που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, αντιμετωπίζει πρόβλημα στέρησης ειδών διατροφής, που  αντιστοιχεί σε περισσότερα από 450.000 νοικοκυριά η σε περισσότερα από 1.700.000 άτομα!!  Τα νούμερο αυτό ξεπερνά το 10% του πληθυσμού της Χώρας.

Εκτός του Προγράμματος ΤΕΒΑ ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις ιματιοθήκες που λειτουργούν από εθελοντές καθώς επίσης και για τους ” κόκινους κάδους” που πρόκειται να εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία του Δήμου Σαρωνικού οι οποίοι  θα χρησιμεύουν  ως κάδοι άχρηστου ρουχισμού και υπόδησης, κάτι που θα μειώσει σε κάποιο μικρό βαθμό τον όγκο της Διαχείρισης Απορριμμάτων σε συνδυασμό και με άλλες ενέργειες για τη μείωση των απορριμμάτων, κάτι που θα εξετάσουμε μελλοντικά.

Σε ότι αφορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο,για το οποίο ο paraktios θα κάνει άμεσα, ειδική παρουσίαση, ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Στ.Γκίνη και όλους τους εμπλεκόμενους συμβούλους και εθελοντές για τις προσπάθειες που συνεχώς κάνουν προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι που συνεχώς αυξάνονται.

Δείτε την κατατοπιστικότατη συνέντευξη του Δημάρχου Γ.Σωφρόνη στον paraktios.

ΟΙ 13 ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ Α.ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ. Αχαρνών
Δ. Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
Δ. Διονύσου
Δ. Κρωπίας
Δ. Λαυρεωτικής
Δ. Μαραθώνος
Δ. Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Δ. Παιανίας
Δ. Παλλήνης
Δ. Ραφήνας – Πικερμίου
Δ. Σαρωνικού
Δ. Σπάτων – Αρτέμιδος
Δ. Ωρωπού


ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ

Screenshot_423 Screenshot_424

Screenshot_425


ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ  ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο Paraktios.

ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ

[sam id=”6″ codes=”true”] [message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]

 

Categories