ΕΡΕΥΝΑ: ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

Ακόμα μία δομή Αλληλεγγύης παρουσιάζεται μέσα από τον paraktios.gr και πρόκειται για την 2η Ιματιοθήκη που λειτουργεί στον Δήμο Σαρωνικού – κυριολεκτικά υπό τη σκέπη  της Εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων Αναβύσσου.

Σε έναν άνετο χώρο, δίπλα από αυτόν όπου προετοιμάζονται καθημερινά 104!! γεύματα για συνδημότες μας,  λειτουργεί η Ιματιοθήκη υπό την φροντίδα του Πατέρα Παύλου με τη βοήθεια 2 εθελοντριών, της Φράνσις και τη Σταυρούλας που έχουν οργανώσει το χώρο, έτσι ώστε να μοιάζει με ένα κατάστημα ρούχων. Η διαφορά είναι, ότι αυτό το ¨κατάστημα¨δεν εμπορεύεται, αλλά διαθέτει δωρεάν ρουχισμό, υπόδηση και πολλά άλλα είδη που έχουν ανάγκη συνδημότες μας που έχουν χτυπηθεί από τη Κρίση. Η Μοναδική αμοιβή που εισπράττει η Ομάδα του Πατέρα Παύλου, είναι η αγάπη και η ευγνωμοσύνη των συνανθρώπων καθώς και η ηθική ικανοποίηση από την Αλληλεγγύη, πληρωμή που δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με χρήματα.

H Ιματιοθήκη ξεκίνησε τη λειτουργία της 2 χρόνια πριν, και βασίζεται στις προσφορές του κόσμου, όπως δήλωσε o Πατέρας Παύλος και οι εθελόντριες που μίλησαν στον Paraktios.

Η Ιματιοθήκη δέχεται ρούχα, υποδήματα, παιχνίδια, βιβλία. μικρά και μεγάλα ηλεκτρικά είδη, οικοσκευές, κρεβάτια και ότι άλλο μπορεί κάποιος να διαθέσει, γιατί υπάρχει και άπλετος στεγασμένος χώρος. Μόνη προυπόθεση, τα είδη να είναι σε κατάσταση τέτοια, ώστε να μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν από άλλους συνδημότες μας που τα έχουν ανάγκη.

Οι δύο Ιματιοθήκες (Λαγονησίου και Αναβύσσου), έχουν στενή και αρμονική συνεργασία μεταξύ τους συμπληρώνοντας η μία την άλλη, ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Σαρωνικού.

Οι δημότες που επιθυμούν να δωρίσουν είδη, μπορούν να το κάνουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ σε οποιαδήποτε ώρα, ενώ όσοι έχουν ανάγκη σε κάποια είδη που είναι διαθέσιμα, μπορούν να επισκέπτονται την Ιματιοθήκη ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ από το πρωί έως το μεσημέρι.

Δείτε το video που ακολουθεί με την παρουσίαση της Ιματιοθήκης και θα επανέλθουμε σε λίγο καιρό παρουσιάζοντας και άλλες Δραστηριότητες της Εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων, που δεν είναι γνωστές και πρέπει να στηριχτούν από το κόσμο που μπορεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΡΟΥΧΑ  Η ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ, ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟ 

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΡΙΤΟ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ ΑΥΡΙΟ!!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΕΣ ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

Screenshot_434

Screenshot_435 Screenshot_436

 

ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ  ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο Paraktios.

ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τ.Ε.Β.Α.

[message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]

 

Categories