Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ – ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ – Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΚΙΝΗ – ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2016
Όταν ο αριθμός των ενδεών συνδημοτών μας αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, τότε δεν είναι μόνο ζήτημα της Δημοτικής Αρχής, ούτε των Δημοτικών συνδυασμών η των κομμάτων. Είναι θέμα ΟΛΩΝ των δημοτών που θα πρέπει να στηρίξουμε τη προσπάθεια. Η υπόθεση “κοινωνικό παντοπωλείο” ακόμα και αν υπάρξουν ικανοί χρηματικοί πόροι δεν πρόκειται να πετύχει αν δεν υπάρχουν Ανθρώπινοι Πόροι μέσα από την εθελοντική προσφορά. Η Αγάπη και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο δεν είναι ζήτημα προσλήψεων και γραφειοκρατίας μόνο, είναι ζήτημα Ανθρωπιάς..
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Σε δύο δρόμους που συναντήθηκαν στη πορεία αναζήτησης τρόπων ελάφρυνσης για όσους έπληξε η Κρίση, οφείλεται η ιδέα και υλοποίηση του θεσμού του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ.
Ο συνδημότης μας Γιάννης Αναστασόπουλος, εργαζόμενος στην Ευρωπαική Ένωση από το 1984 , γνώριζε πολύ καλά τι επρόκειτο να συμβεί μετά την ένταξη της Χώρας μας στο “Διεθνή Μηχανισμό Στήριξης” καθώς είχε τη μαρτυρία στενού του φίλου και συναδέλφου του ο οποίος όντας ανώτερος υπάλληλος της Κομισιόν είχε διατελέσει (πρόσφατα τότε) μέλος τρόϊκας σε τριτοκοσμική χώρα που είχε σπεύσει να «σώσει» ο διεθνής παράγων. Σε μια από τις συχνές συναντήσεις τους στις Βρυξέλλες, του ανέλυσε με λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένα τέτοιο όργανο και γνώριζε τον σκοπό για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί αυτοί οι μηχανισμοί κι έτσι ο Γιάννης Αναστασόπουλος από τα μέσα του 2010 προσπαθούσε να βρει τρόπους να ιδρύσει Κοινωνικό Παντοπωλείο στον Δήμο Σαρωνικού και στη συνέχεια Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, κάνοντας επαφές με παράγοντες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που -αρχικά- δεν έδειξαν να ανταποκρίνονται.
Παράλληλα, ο Χρήστος Λούλας, ευαισθητοποιημένος συνδημότης μας και εκείνος ανησυχώντας για τη γενικότερη κατάσταση και προβλέποντας τα προβλήματα που θα ενσκήψουν λόγω Κρίσης, ξεκινάει τον Αύγουστο του 2011 δράσεις ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης μέσω της ιστοσελίδας “ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ “, χωρίς ακόμα να έχει πάρει κάποια συγκεκριμένη μορφή η προσπάθειά του. Πολύ σύντομα όμως, τον Νοέμβριο 2011, ανακοινώνει τη ίδρυση ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ με την επωνυμία “ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ” , η οποία σκοπεύει μέσω εθελοντικών Ομάδων , να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην Ανάπτυξη του τόπου, τη προστασία του περιβάλλοντος και να εφαρμόσει στη πράξη την Αλληλεγγύη προς τον Συνάνθρωπο που δοκιμάζεται. (Πατήστε ΕΔΩ)
Σε αυτή τη χρονική συγκυρία οι δύο προαναφερόμενοι γνωρίζονται μέσω της Δήμητρας Κατραμάδου και ο Χρήστος Λόυλας είναι ο πρώτος άνθρωπος που ανταποκρίνεται στη πρόταση Αναστασόπουλου και άμεσα προχωρούν μέσω της ήδη υπάρχουσας υποδομής του Δικτύου Σαρωνικού, στην σύσταση της ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ξεκινάει η πρόσκληση και η καταγραφή των οικογενειών που έχουν ανάγκη στο τέλος του Νοεμβρίου 2011 ενώ παράλληλα την ομάδα ενισχύουν πολλοί ενεργοί δημότες ( Το ζέυγος Λούλα, η Αγγελική Καρτάλη, ο Βασίλης Ζάγαρης, η Έλενα Καρνάβου, η Δήμητρα Κατραμάδου και πολλοί άλλοι). Η λειτουργία του “Κατ’ οίκον κοινωνικού παντοπωλείου” είναι γεγονός! Μέσα στον Δεκέμβριο έχουν καταγραφεί και εξυπηρετηθεί με είδη πρώτης ανάγκης 26 οικογένειες και το εγχείρημα έχει μεγάλη απήχηση τόσο εντός όσο και εκτός Δήμου Σαρωνικού.
Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο τότε Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου επανέρχεται και δια του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων Μάκη Κολαξή επανεξετάζει την πρόταση Αναστασόπουλου, καθώς σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ο μόλις εκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Βολάκος είχε προτείνει την ίδρυση Παντοπωλείου που το Δημοτικό Συμβούλιο δέχτηκε χωρίς όμως μέχρι τότε να υλοποιεί αυτή την απόφαση. Ο Δήμος ζητάει τη συνεργασία του Δικτύου Σαρωνικού για την από κοινού λειτουργία ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ , καθόσον ο Δήμος, απουσία Νομικού Πλαισίου δήλωνε αδυναμία να προχωρήσει από μόνος του σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Στο σημείο αυτό, υπήρξαν αποκλίνουσες απόψεις μέσα στο Δίκτυο Σαρωνικού, καθώς ορισμένοι δεν ήθελαν επ’ ουδενί συνεργασία με τον Δήμο, αντίθετα με τον Γιάννη Αναστασόπουλο και ορισμένα άλλα μέλη του Δικτύου (Έλενα Καρνάβου και Βασ. Ζάγαρης) που πίστευαν ότι η συνεργασία με τον Δήμο θα λειτουργούσε πολλαπλασιαστικά και θα αύξανε τις δυνατότητες παροχής βοήθειας στους ενδεείς συμπολίτες μας. Έτσι λοιπόν, αποχώρησαν από το Δίκτυο και προχώρησαν στη σύσταση μιας Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας, την Κίνηση Αλληλεγγύης Σαρωνικού (ΚΑΣ) για τη λειτουργία Κοινωνικού παντοπωλείου.
Ο Δήμος παραχώρησε τον χώρο όπου παλαιότερα στεγαζόταν το Κοινοτικό Ιατρείο και κάλυψε το κόστος ηλεκτροδότησης και τηλεφωνικής σύνδεσης. Όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός (γραφεία, βιβλιοθήκη, καρέκλες, ράφια, ηλεκτρ. υπολογιστής, φαξ, φωτοτυπικό, και ηλεκτρικές μικροσυσκευές) αγοράστηκαν από τους ίδιους, με προσωπικά έξοδα. Ο μόνος (μεταχειρισμένος) εξοπλισμός που προήλθε από ευγενική δωρεά ήταν οι ψυγειοκαταψύκτες. Έτσι ξεκίνησε να λειτουργεί το κοινωνικό παντοπωλείο της Κίνησης Αλληλεγγύης Σαρωνικού, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού. Να σημειωθεί ότι το Κατ οίκον Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δικτύου Σαρωνικού συνεχίζει μέχρι και σήμερα με αξιοθαύμαστο ζήλο τη δράση του και θα επανέλθουμε με ειδική παρουσίαση σε ερχόμενες αναρτήσεις καθώς η έρευνα θα συνεχιστεί.
Στις 21/2/12 δημοσιοποιούνται οι σκοποί της ΚΑΣ (πατήσε εδώ) και ξεκινάει η προσπάθεια με σειρά εκδηλώσεων, με τη μεγαλύτερη αυτή της 7ης Σεπτεμβρίου 2012, στο Club Ammos στο Λαγονήσι, με σκοπό την ενίσχυση του Παντοπωλείου με παρόντες σχεδόν όλους τους φορείς του Δήμου. Στη σελίδα του f/b μπορεί κάποιος να δει μερικές από τις δραστηριότητες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου-ΚΑΣ. (Πατήστε ΕΔΩ)
Προς άρση οιασδήποτε παρεξήγησης, ουδέποτε η ΚΑΣ έχει λάβει οιασδήποτε μορφής οικονομική ενίσχυση από κονδύλια του Δήμου, του Δημοσίου γενικότερα και πολύ περισσότερο από κοινοτικούς ευρωπαϊκούς πόρους. Οι χρηματικοί πόροι της ΚΑΣ προέρχονταν αποκλειστικά από τα έσοδα των εκδηλώσεων που οργανώθηκαν ή στις οποίες συμμετείχαν. Εξάλλου και αυτοί οι ελάχιστοι πόροι της ΚΑΣ διατέθηκαν αποκλειστικά για την αγορά ειδών διατροφής.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτούργησε με συνεργασία της ΚΑΣ με τον Δήμο και εξυπηρετούσε πάνω από 150 οικογένειες και στις 5 πόλεις του δήμου μας. Από πλευράς Δήμου, τη ευθύνη είχε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αλληλεγγύης, κος Μανώλης Τσαλικίδης ενώ άμεση εμπλοκή είχε και το τοπικό Συμβούλιο Καλυβίων, με την βασικότερη ενεργή υποστήριξη της Συμβούλου Ρίτας Στουραίτη και άλλων μελών που περιστασιακά βοηθούσαν. Αρωγοί, οι Δημοτικοί Υπάλληλοι κυρίως της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φώκαιας καθώς είχαν την ευθύνη της Διανομής στις 2 Δημοτικές Κοινότητες. Τη διανομή στη Σαρωνίδα είχαν αναλάβει οι “Νέοι εθελοντές στον Δήμο Σαρωνικού” στηριζόμενοι και από την τότε Πρόεδρο της Κοινότητας Σαρωνίδας κα Γκούμα. Οι εθελοντές της κας Ιωαννίδη όχι μόνο βοηθούσαν στη διανομή αλλά είχαν και την ευθύνη συλλογής τροφίμων από τα Super Markets της Σαρωνίδας και άλλων περιοχών. Τη διανομή για το Λαγονήσι είχαν αναλάβει εθελοντές της ΚΑΣ ενώ τη διανομή στα Καλύβια και Κουβαρά είχε αναλάβει το “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”, ο βασικότερος Πυλώνας του εγχειρήματος. Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου επιλέγονταν μόνον από τις Υπηρεσίες του Δήμου (Βοήθεια στο σπίτι), ενώ αρκετοί εθελοντές βοηθούσαν στη συγκέντρωση, και συσκευασία των προς διανομή ειδών. Η ΚΑΣ προχώρησε και στη λειτουργία ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ, με εθελοντές γιατρούς, σε δύο σημεία του Δήμου (Λαγονήσι και Ανάβυσσο) καθώς και σε Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο όμως δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς η συνταγογράφηση φαρμάκων εμπεριέχει σοβαρά προβλήματα.
Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΠΔΔ “ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ” – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤ. ΓΚΙΝΗ
Αμέσως μετά τις Δημοτικές Εκλογές η Νέα Δημοτική Αρχή, υλοποιώντας προεκλογική δέσμευση, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24/9/15, εισηγείται και ομόφωνα αποφασίζεται, η ίδρυση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ και ορίζεται 11μελής Επιτροπή Διαχείρισης. Με νεώτερη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του κου Γκίνη, μειώθηκε ο αριθμός των μελών της επιτροπής σε 7, για να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία και εύκολη απαρτία στις συνεδριάσεις. Τα 7 μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης είναι:
Στ. Γκίνης- Σ.Μιχαηλίδου-Π.Γεωργοπούλου – Π. Γκίκας – Μ.Γκίνη -Ν Βολάκος (από το Δημοτικό Συμβούλιο) και Ν.Μαργώνη από την ¨Βοήθεια στο σπίτι”.
Να σημειωθεί, ότι υπάρχει πλέον διαθέσιμο Νομικό Πλαίσιο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο εντάσσεται στο ΝΠΔΔ Αριστόδικος, κάτι που επιτρέπει πλέον την ενίσχυση του από τον Δημοτικό Προυπολογισμό και από Ευρωπαικά Προγράμματα , όπως αυτό του ΤΕΒΑ, που ήδη έχουμε παρουσιάσει.
Στις 8/12/2014, ξεκινάει η διαδικασία ένταξης Δικαιούχων του Παντοπωλείου ενώ στο μεταξύ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες στέγασης και μέσα στις γιορτές ξεκινάει η πρώτη διανομή ειδών. Αρχικά το Παντοπωλείο στεγάζεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του Παιδικού Σταθμού Αναβύσσου και στη συνέχεια μεταστεγάζεται οριστικά στον υπόγειο χώρο του 2ου Λυκείου Καλυβίων στο σχολικό συγκρότημα Λαγονησίου.Με την διανομή του Νοεμβρίου 15, συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος που διανέμονται είδη με εξαίρεση τον Αύγουστο.
Σε αυτό το χώρο του νέου Παντοπωλείου του Δήμου, στα πλαίσια έρευνας για τις Υποδομές Αλληλεγγύης στον Δήμο Σαρωνικού, βρέθηκα στις 11 Νοεμβρίου για να παρουσιάσω μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αλληλεγγύης κο Σταμάτη Γκίνη, τη δραστηριότητα του νέου θεσμού, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας. Πριν την συνέντευξη παραβρέθηκα σε συμβούλιο της Επιτροπής Διαχείρισης του Παντοπωλείου και έζησα από κοντά τους προβληματισμούς των μελών του για τη πορεία, για τις διαδικασίες λειτουργίας και εξυπηρέτησης των δικαιούχων, τους προβληματισμούς για την εξεύρεση τρόπων συλλογής τροφίμων και προσέλκυσης προσφορών καθώς λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης δυσκολεύει η προμήθεια ειδών μέσω προσφορών. Ακόμα και επιχειρήσεις που μέχρι χθες είχαν κάποια άνεση και προσέφεραν είδη, σήμερα έχουν γίνει πολύ “σφιχτές” δήλωσε ο Αντιδήμαρχος σε κάποιο σημείο της συνέντευξης. Οι δικαιούχοι έχουν ανέλθει μέχρι σήμερα στις 224 οικογένειες με αυξητικές τάσεις και εξυπηρετούνται μία φορά τον μήνα με είδη πρώτης ανάγκης από 3 σημεία διανομής. (Καλύβια-Βοήθεια στο Σπίτι, Δημοτικό Κατάστημα Αναβύσσου και Λαγονήσι-έδρα Παντοπωλείου). Η Λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στηρίζεται κυρίως – εκτός από κάποιες επιχορηγήσεις από τον Δήμο – σε χορηγίες ιδιωτών, σε προσωπική εργασία μελών του Μητρώου Εθελοντών του Δήμου Σαρωνικού οι οποίοι συγκεντρώνουν τρόφιμα από supermarkets σε 9 σημεία του Δήμου καθώς και από έσοδα εκδηλώσεων που οργανώνονται για την οικονομική του ενίσχυση. Μία τέτοια εκδήλωση έγινε το καλοκαίρι στο κέντρο moments, στο Λαγονήσι, η οποία είχε καλυφθεί από τον paraktios.gr (πατήστε ΕΔΩ)
Σημαντική επίσης χρηματική ενίσχυση θα δώσει η επιχορήγηση από το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ καθώς σύντομα θα παραλειφθεί η επιχορήγηση του 2015 που έχει καθυστερήσει λόγω των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων και ακολούθως ξεκινούν οι διαδικασίες για την επιχορήγηση του 2016.
Ο κος Γκίνης “αποκάλυψε” και τον σχεδιασμό του Δήμου σύμφωνα με τον οποίο στις αρχές του 2016 θα λειτουργήσουν ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ στο ΔήμοΣαρωνικού, κάτι που όπως είπε αποτελεί είδηση καθώς για πρώτη φορά ανακοινώθηκε στον Paraktios.gr.
Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα κριτήρια ένταξης δικαιούχων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι κυρίως εισοδηματικά που είναι τα εξής:
Για 1 άτομο το εισοδηματικό κριτήριο είναι έως 5000 ευρώ.
Για οικογένεια 2 ατόμων, έως 6000 ευρώ.
Για οικογένεια 3 ατόμων, έως 7000 ευρώ.
Για οικογένεια 4 ατόμων, έως 8000 ευρώ και
Για οικογένεια >4 άτομα, έως 10000 ευρώ.
Οι άνεργοι αυτοδικαίως εντάσσονται με την κατάθεση της Κάρτας Ανεργίας.
Σημειώνεται ιδιαιτέρως, ότι όλα τα στοιχεία των δικαιούχων είναι ΑΠΟΡΡΗΤΑ και οι σχετικοί φάκελλοι τηρούνται μόνο από την Υπηρεσία ¨Βοήθεια στο Σπίτι” Χωρίς δικαίωμα πρόσβασης από τρίτους.
Με διαδικασία επίσης που έχει θεσπιστεί από την Επιτροπή Διαχείρισης, είναι η κατηγοριοποίηση των δικαιούχων αναφορικά με τα είδη που παραλαμβάνουν και προς τούτο έχουν δημιουργηθεί 4 κατηγορίες
Α’ Κατηγορία. Οικογένεια 1-2 άτομα, παραλαμβάνουν μία συγκεκριμένη ποσότητα ειδών.
Β’ Κατηγορία. Οικογένεια έως 4 άτομα, παραλαμβάνουν διπλάσια ποσότητα της Α Κατηγορίας
Γ’ Κατηγορία. Οικογένεια >4 άτομα, παραλαμβάνουν τριπλάσια ποσότητα της Α’ Κατηγορίας
Δ’ Κατηγορία. άτομα τα οποία δεν έχουν ανάγκη τροφίμων αλλά σε άλλα είδη (πχ Ρουχισμός,σχολικά κλπ)
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Η ΦΟΡΕΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΙΔΗ η ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΙΔΩΝ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ¨ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” στο τηλ 2299047289 η να πηγαίνουν τα είδη σε οποιοδήποτε Κατάστημα από τις 5 Δημοτικές Κοινότητες, όπου εντεταλμένοι υπάλληλοι θα φροντίσουν για τη μεταφορά των ειδών στην ΕΔΡΑ του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.
1.Μεγάλα χρηματικά ποσά μπορούν να κατατίθενται στο Ταμείο του Δήμου Σαρωνικού, με την αιτιολογία κατάθεσης. Ο Δήμος μπορεί να εκδώσει Βεβαίωση για φορολογική απαλλαγή αυτού του ποσού.
2.Για μικροποσά, έχουν εκδοθεί κουπόνια των 2 ευρώ τα οποία διατίθενται απ’ όλες τις Δημοτικές Κοινότητες καθώς και από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Όλα τα ανωτέρω καταγράφονται στην συνέντευξη του Αντιδημάρχου κου Στ. Γκίνη που ακολουθεί. Κλείνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι τα πλάνα από την διαδικασία της προετοιμασίας διανομής που θα δείτε στο video, ελήφθησαν την Παρασκευή 13/11/15 και απαθανατίζονται όσοι βρέθηκαν εκεί κατά τη στιγμή της λήψης, καθώς υπάρχουν και άλλοι που βοηθούν στη συσκευασία των προς διανομή τροφίμων, όπως μας είπε ο κος Γκίνης.
Δείτε και άλλες υποδομές Αλληλεγγύης που έχουν παρουσιαστεί από τον Paraktios.gr
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ
[message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]