Συμβούλιο ΔΚ Σαρωνίδας για τις ενστάσεις της Β1 Φάσης Χρήσεων Γης. video – ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Η συζήτηση για τη γνωμοδότηση ενστάσεων κατά της Β1 Φάσης Χρήσεων Γης Σαρωνίδας προσέλκυσε το ζωηρό ενδιαφέρον όχι μόνο των Δημοτών αλλά και της Δημοτικής Αρχής και αρκετών Δημοτικών Συμβούλων που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΔΚ Σαρωνίδας, την Πέμπτη 19/11/15.

Ο Μελετητής των χρήσεων, κος Δημητριάδης, είχε να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις και ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης σε κάποιες στιγμές είχε ζωηρούς διαλόγους με Δημότες κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης που περιελάμβανε και μία “ανασκόπηση” του όλου ζητήματος. Βασικότερη ένσταση με 5 σκέλη, με κυριότερο τις χρήσεις γης στον κεντρικό οδικό άξονα της Λ.Σαρωνίδας που θέτει ζήτημα ο Σύλλογος ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, στον οποίο Πρόεδρος είναι ο τέως Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας επί πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κλούρας.

Σύμφωνα με την πρόταση του Συλλόγου, θα πρέπει να διατηρηθούν οι υπάρχουσες άδειες στη κεντρική Λεωφόρο Σαρωνίδας, χωρίς όμως να εκδίδονται νέες. Αυτή η τοποθέτηση άνοιξε μεγάλο κύκλο συζήτησης που εμπεριέχει και αρκετές νομικές προσεγγίσεις. Ο Δήμαρχος υποστήριξε πως με αυτή τη λογική,σε βάθος χρόνου θα πάψουν να υπάρχουν μαγαζιά επί της Λεωφόρου κάτι που θα είναι εις βάρος της οικονομικής ζωής της Σαρωνίδας. Σε αυτή την αιτίαση, οι εκπρόσωποι της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, απαντούν ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να προετοιμαστούν οι ενδιαφερόμενοι να εγκατασταθούν σε ζώνες που προβλέπονται από τις χρήσεις γης, αλλιώς εφαρμόζονται 2 μέτρα και 2 σταθμά στους επιχειρηματίες της περιοχής.

Η Ενότητα Σαρωνικού επίσης προέβαλε και ως επιχείρημα και τις 1000 και πλέον υπογραφές πολιτών που συμφωνούσαν στην άποψη αυτή.

Πάντως το σίγουρο είναι, ότι το ζήτημα των Χρήσεων Γης Σαρωνίδας δεν λήγει εδώ καθώς θα πρέπει να περάσει από την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ και το Δημοτικό Συμβούλιο, με αρκετούς δημότες να είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν σε νομικές ενέργειες.

Δείτε ολόκληρη τη συνεδρίαση που κράτησε περισσότερο από 3 ώρες καθώς και τον ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ του Συμβουλίου της Σαρωνίδας της 19/11/15.

Screenshot_567

 

Δείτε τη σχετική μελέτη για τις χρήσεις γης που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Σαρωνικού (πατήστε ΕΔΩ)

Επίσης, δείτε και τις απόψεις της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ (πατήστε ΕΔΩ)

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories