ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και ώρα 6.30 το πρωί, η Ένωση, τηρώντας την απόφαση της από 22 Νοεμβρίου Γενικής Συνέλευσης για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με σκοπό να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά στα σχολεία του Δήμου Σαρωνικού, προέβη σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Στην κατάληψη συμμετείχαν, εκτός του Δ.Σ, της Ένωσης, γονείς του Δήμου Σαρωνικού, ο Αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας του δήμου κ. Σπ. Δημητρίου, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων, η Ένωση Μαρκοπούλου, γονείς από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, καθώς και εκπρόσωποι των αδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μέλη του Δ.Σ. του «Κ. Σωτηρίου».

12187942_1667682520181323_123193174552858717_nΠαρόλο που το κλίμα ήταν μαχητικό, η Ένωση σεβάστηκε και επέτρεψε την είσοδο στους 25 αναπληρωτές (για όλη την Ανατολική Αττική) που διορίστηκαν την Παρασκευή και στη διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας κα. Β. Ξυθάλη, ώστε να αναλάβουν υπηρεσία. Η κα Ξυθάλη, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι την Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, αναμένεται διορισμός Νηπιαγωγών και δασκάλων ολοημέρων, χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των εκπαιδευτικών που προορίζονται για τα σχολεία του Δήμου Σαρωνικού και τους παρέπεμψε για περισσότερες πληροφορίες στο Υπουργείο Παιδείας.

Στη συνέχεια, μετέβη κλιμάκιο της Ένωσης στο υπουργείο, όπου ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Χ. Κυνηγαλάκης παρέστη , ως μοναδικός εκπρόσωπος γονέων, στη συνάντηση που είχαν οι αδιόριστοι αναπληρωτές με Συμβούλους του Υπουργού, υπεύθυνους για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα στοιχεία που έδωσαν δυστυχώς ήταν γενικά και δεν έγινε καμία αναφορά για καλύψεις στα κενά των σχολείων του Δήμου Σαρωνικού.

Ως γονείς και ως Ένωση, δεν αποδεχόμαστε αυτήν την κατάσταση ως δεδομένη και απαντάμε στο συνεχή εμπαιγμό του Υπουργείου Παιδείας με συνέχιση των κινητοποιήσεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
– Να καλυφτούν τα κενά όλων των σχολείων ΤΩΡΑ, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών
– Καμία διδακτική ώρα χαμένη
– Κανένα ολοήμερο κλειστό

Για το Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΗΣ ΚΥΝΗΓΑΛΑΚΗΣ
Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ

* Αθηνών & Ρήγα Φεραίου, 19010 Καλύβια
: egoneonsaronikou@yahoo.gr
( 22910-41220 εσωτ. 115 Πρόεδρος : 6936-140400

Categories