ΕΡΕΥΝΑ: ΔΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. “ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ” – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ -ΠΑΖΑΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Screenshot_597Έχει γίνει ήδη αναφορά σε πρόσφατη ανάρτηση  σε μία από τις πιο σοβαρές υποδομές Αλληλεγγύης που λειτουργούν στον Δήμο Σαρωνικού και δεν είναι άλλη από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, που από τον Οκτώβριο 2011 και χωρίς διακοπή μέσα από εθελοντικές ομάδες δράσης έχει απώτερο σκοπό την ενίσχυση του “Κατ΄οίκον Κοινωνικού Παντοπωλείου”.

Το ΠΑΖΑΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο(28-29/11/15) στην έδρα του Δικτύου Σαρωνικού στη Λεωφόρο Καλυβίων 165, είναι ένα μικρό μέρος αυτών δράσεων και στα πλαίσια της έρευνας για τις υποδομές Αλληλεγγύης που είναι σε εξέλιξη από τον Paraktios.gr, βρέθηκα εκεί και συνομίλησα με τον κο Χρήστο Λούλα, τον ιδρυτή του ΔΙΚΤΥΟΥ.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 με πρώτη και κυριότερη δραστηριότητα το ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ. Τα προς διάθεση είδη, διανέμονται κατ’ οίκον στους βοηθούμενους ενώ για την ένταξή τους υπάρχουν συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια που ελέγχονται από Επιτροπή του Δικτύου Σαρωνικού.

Μέλος του δικτύου μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε Δημότης καταβάλλοντας αντίστοιχη ετήσια συνδρομή για την αντιμετώπιση των εξόδων λειτουργίας του Δικτύου ενώ οι Βοηθούμενοι μπορούν να γίνουν μέλη εντελώς δωρεάν.

Για να στηρίξει κάποιος το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δικτύου αρκεί και μόνο να παραδώσει τυποποιημένα, κυρίως, είδη στην έδρα του Δικτύου Σαρωνικού καθώς επίσης μπορεί να προσφέρει και οικονομική βοήθεια παραλαμβάνοντας αντίστοιχη νόμιμη απόδειξη.

Σημειώνεται η ιδιαίτερη αναφορά του Χρήστου Λούλα, στο προσωπικό της υπηρεσίας “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ” με την οποία υπάρχει στενή συνεργασία και αλληλουποστήριξη.

Δείτε το video με τη σύντομη συνέντευξη του Χρήστου Λούλα και τη μικρή παρουσίαση του ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο οποίο υπήρξε μεγάλη προσέλευση.

Δείτε και άλλες υποδομές Αλληλεγγύης που έχουν παρουσιαστεί από τον Paraktios.gr

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ

ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ

[message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]
Categories