Αλυκές Αναβύσσου: Νέα δεδομένα για την περιβαλλοντική σημασία τους. video – φωτο.

Η σημαντική από περιβαλλοντικής άποψης εκδήλωση – παρουσίαση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αριστόδικος” το Σάββατο 28/11, με φωτογραφικά ντοκουμέντα, βάζει σε άλλη βάση το προβληματισμό για το είδος της ανάπτυξης και Αξιοποίησης των Αλυκών Αναβύσσου.

Σκοπός της πρωτοβουλίας του ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΥ είναι να ευαισθητοποιηθούν παιδιά και δάσκαλοι στη σημασία των Αλυκών για τη περιοχή μας. Μπροστά σε ένα έκθαμβο ακροατήριο ο φωτογραφικός φακός της Ήρας Θεοφίλου, και η αφήγηση του Λευτέρη Σταύρακα, κατέδειξαν πως όχι άδικα, οι Αλυκές Αναβύσσου έχουν κηρυχθεί ΥΓΡΟΤΟΠΟΣ Α’ Προτεραιότητας (χωρίς όμως να προσδιορίζεται η ακριβής θέση τους εντός των Αλυκών), τη στιγμή μάλιστα που αυτές τις ημέρες γίνεται σε Παγκόσμιο επίπεδο, συζήτηση για την κλιματική Αλλαγή που έχει σχέση με την ανθρώπινη παρέμβαση λόγω κέρδους εις βάρος του περιβάλλοντος και των ευαίσθητων οικοσυστημάτων. Είχε προηγηθεί μία ενημερωτική παρουσίαση  του Χρήστου Κοτσιρέα ο οποίος μέσα από μία εμπεριστατωμένη έρευνα κατέδειξε και κείνος τη σπουδαιότητα των Αλυκών.

Η εκδήλωση άνοιξε με πρώτη δημόσια εμφάνιση του Α΄Σώματος  Ναυτοπροσκόπων Παλαιάς Φώκαιας με παρουσίαση συναφών εργασιών για τους Πιγκουίνους και τους Αστερίες.

Στο video A καταγράφονται η μικρή παρουσίαση από τους  Ναυτοπροσκόπους  και ακολούθως η ωραιότατη δουλειά -παρουσίαση του Χρήστου Κοτσιρέα που επικεντρώνεται στην αξία της λειτουργίας των Υγροτόπων, στη συνθήκη RAMSAR για τη προστασία τους  καθώς και στις Αλυκές Αναβύσσου.

Στο video B, η Ήρα Θεοφίλου και ο Λευτέρης Σταύρακας (εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας), αφήνουν άφωνους όλους με τις εκπληκτικές φωτογραφίες πουλιών, που όλες έχουν τραβηχτεί μέσα στις Αλυκές Αναβύσσου!!

Η εκδήλωση κλείνει (video Γ) με μικρή ομιλία του Δρ Ζόγκαρη, για να ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκομένους.

Οι προχθεσινές παρουσιάσεις του Χρήστου Κοτσιρέα και της Ήρας Θεοφίλου ήταν μόνο η αρχή, καθώς θα προγραμματιστούν και άλλες, σε σχολεία και σε άλλους φορείς εντός και εκτός Δήμου,  με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου στην προστασία του Περιβάλλοντος.

VIDEO A. ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΥΚΩΝ

Δείτε το video Α κατ’ευθείαν από youtube για καλύτερη εικόνα Πατώντας ΕΔΩ


VIDEO B. H Παρουσίαση από τους εθελοντές της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ


 video Γ. Δρ Ζόγκαρης και ανοιχτή συζήτηση

Screenshot_609 Screenshot_611 Screenshot_612 Screenshot_613 Screenshot_614 Screenshot_615 Screenshot_616 Screenshot_617 Screenshot_618 Screenshot_619 Screenshot_620 Screenshot_621

[sam id=”6″ codes=”true”] [message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]
Categories