Ο Απολογισμός του Δημάρχου Σαρωνικού Γ. Σωφρόνη στο PLAZA RESORT. video

Πάνω από 400 άτομα παραβρέθηκαν στον χθεσινό απολογισμό για το 2015 που είχε διοργανώσει ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης. Μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Περιφερείας της Ν.Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου καθώς και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς. Απούσα η μειοψηφία όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου με εξαίρεση τον Δημοτικό Σύμβουλο της ΡΙΖ.Ε.Σ, Δημήτρη Κατσούλη

Ο Γιώργος Σωφρόνης αναφέρθηκε σε όλα τα ανοιχτά θέματα του Δήμου καθώς και σε αυτά που επί  Δημαρχίας του επιλύθηκαν τη χρονιά που πέρασε, ξεκινώντας με την προτεραιότητα που έδωσε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του στις υποδομές που αφορούν τον άνθρωπο, όπως είναι η ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η ένταξη στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ, για να αναφερθεί στη συνέχεια σε θέματα Υγείας, στις προσπάθειες για τη στελέχωση του Κ. Υγείας το οποίο έχει μείνει μόνο με 2 γιατρούς και την υπαγωγή του Δήμου στο Δίκτυο Υγειών Πόλεων που είχε σαν καρπό το ξεκίνημα στο άμεσο χρονικό διάστημα, του ΚΕΠ Υγείας στην Ανάβυσσο.

Screenshot_606Για τη Δημοτική Συγκοινωνία, αναφέρθηκε στη προσθήκη εσωτερικής συγκοινωνίας και στόχος είναι η επέκταση του Ε22, κάτι για το οποίο έχει δουλέψει πολύ ο κος Πάστρας, αναφερόμενος στον Πρόεδρο του Συλλόγου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις υποδομές του Δήμου ( ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, Σχέδια Α και Β Κατοικίας Κουβαρά, στο σχέδιο Β Κατοικίας της Παραλίας, στο σχέδιο Β Κατοικίας Αναβύσσου, στις Χρήσεις γης Σαρωνίδας, στη Β Κατοικία Θυμαριού, στο ΓΠΣ Αναβύσσου, στο αντιπλημμυρικό Αναβύσσου και την επέκταση σχεδίου Π.Φώκαιας. Επίσης ξεκινάει άμεσα το σχέδιο Α Κατοικίας της Αναβύσσου. (στο 18ο min)

Θέματα επίσης στα οποία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης:

Αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του Δημοτικού Φωτισμού με λαμπτήρες led. (28 min)

Aλιευτικό καταφύγιο παρά τις δυσκολίες λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων, πριν 15 ημέρες εξασφαλίστηκε η άδεια για την άμεση έναρξη εργασιών του Ανατολικού τμήματος. (29o min)

Xρηματοδότηση 10 εκ ευρώ από την Περιφέρεια για έργα στη περιοχή.(λεπτομέρειες, στο 30ο min)

Screenshot_604Για την Αποχέτευση παραλιακής ζώνης, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως μέχρι το τέλος της θητείας θα έχει λυθεί το πρόβλημα με άλλες λύσεις αν η Πολιτεία δεν πάρει την πολιτική απόφαση για Ψυττάλεια (36ο min)

Θέματα Περιβάλλοντος: Συμβάσεις για Διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων ηλεκτρικές συσκευές κλπ) και θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες. (καμένα λάδια κλπ)  Εθελοντικές δράσεις για καθαρισμούς, ευχαριστίες στους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας. (36ο min)

Διαχείριση απορριμμάτων, αποκομιδή και διαχείριση κλαδεμάτων, μελέτη Τοπικού σχεδίου διαχείρισης και κατασκευή Πράσινου Σημείου. (41ο min)

Για επισκευή οδικού δικτύου έχουν προγραμματιστεί 300.000 ευρώ (48ο min)

Screenshot_605Τομέας παιδείας. (50 ο min) Βρεφονηπιακοί Κουβαρά και Αναβύσσου. Κινητοποιήσεις αν δεν καλυφθούν τα κενά στα Σχολεία του Δήμου στις επόμενες ημέρες – Κέντρο δια Βίου Μάθησης Αναβύσσου -.Σχεδιασμός για Γυμνάσιο στη Σαρωνίδα. Π.Φώκαια, και Κουβαρά καθώς και Επαγγελματικού Λυκείου στο Λαγονήσι.

Πολιτισμός (58min).

Εξωστρέφεια (1:ooΔημιουργία Brand name για προσέλκυση εσωτερικού και εξωτερικού Τουρισμού. Αναφορά στα ΡΕΣΤΕΙΑ 2015  με ευχαριστίες στον χορηγό Βίκτωρα Ρέστη καθώς και στη διοργάνωση Legion run (με ιδιαίτερες αιχμές για την την Αγωγή που του έκανε ομάδα συμπολιτών για να μην γίνουν οι αγώνες) – Ανάληψη των Βαλκανικών Αγώνων Ιστιοπλοιας. – Νέα Ιστοσελίδα τουριστικής προβολής του Δήμου.

Screenshot_602Ενίσχυση Αθλητικών σωματείων – Εθελοντισμός – Αδέσποτα ζώα  (1:09)

Παραλίες (1:15Ράμπες ΑΜΕΑ- καθαρισμός παραλιών, δωρεάν ντουζιέρες – Αναφερόμενος στη πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που κρίνει παράνομη την διαχείριση Παραλιών  από τους Δήμους δήλωσε πως ότι και να γίνει, το ερχόμενο καλοκαίρι οι καντίνες θα λειτουργήσουν κανονικά και τα έσοδα θα τα παίρνει ο Δήμος! Σε σχετική ερώτηση πολίτη αναφορικά με τις Αλυκές, απάντησε ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια πρόταση από την ΕΤΑΔ.

Αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου– βελτίωση καθημερινότητας – Αμαξοστάσιο στο χώρο του ΚΤΕΟ Ολύμπου – Συνεργασία του Δήμου με Φορείς εντός και εκτός Ελλάδος(1:23)

Κλείσιμο ομιλίας με ευχαριστίες-ονομαστικά σε καθένα χωριστά- στους Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Τοπικά Συμβούλια.

Paraktios

Categories