Η εκδήλωση για την ημέρα εθελοντισμού στο Δημαρχείο Σαρωνικού. 6/12/15 (video – φωτο)

Οι ταυτόχρονες εκδηλώσεις και από άλλους φορείς σε πολλά σημεία του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, η ωραία ημέρα, η γιορτή του Αγ Νοκολάου και ίσως άλλοι λόγοι, ήταν αιτία της πολύ μικρής συμμετοχής και προσέλευσης δημοτών στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σαρωνικού στα Καλύβια όπου και επίσημα έληξε το τριήμερο εκδηλώσεων Εθελοντισμού.

Ωστόσο, αυτό το περιστασιακό γεγονός, σε τίποτα δεν μειώνει τη προσπάθεια και την αξία της ιδέας του εθελοντισμού που γίνεται πράξη στο Δήμο μας από δεκάδες εθελοντών τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου. Αυτό ήταν και το νόημα της εκδήλωσης άλλωστε.

Τα “stands¨ εθελοντών που στήθηκαν στο χώρο του Δημαρχείου, ήταν της “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” , της ΕΣΠΑΖ, του ΕΓΝΥΑ, της “ΔΙΑΒΑΣΗΣ” (του ΚΕΘΕΑ), του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ”, των ¨ΝΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ” καθώς και μίας ξεχωριστής και για πρώτη φορά στα δρώμενα του Δήμου, αυτής της  “ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗς ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ”.  Σημειώνουμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε ο Δήμαρχος και η σύζυγός του , καθώς γι αρκετή ώρα ενημερώθηκαν και συζήτησαν με την εκπρόσωπο των εθελοντών  Ήρα Θεοφίλου αναφορικά με τη φωτογραφική έρευνά της  που πρόσφατα παρουσίασε σε εκδήλωση στον ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟ και αφορά στη προστασία του οικοσυστήματος  των Αλυκών. Ο Γιώργος Σωφρόνης  δήλωσε ότι είχε δει το σχετικό video στον paraktios κι έμεινε εντυπωσιασμένος.

Είναι προσωπική εκτίμηση του γράφοντος, ότι ο Διάλογος για την προστασία του οικοσυστήματος των Αλυκών με την Δημοτική Αρχή ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και νομίζω πως η μοναδική έρευνα της Ήρας Θεοφίλου που συμπληρώνει τη προηγηθείσα προσπάθεια και άλλων συνδημοτών μας, θα βρει ευήκοα ώτα. Ώρα για διάλογο λοιπόν…

Να σημειώσουμε επίσης τη προσπάθεια που γίνεται εδώ και ένα χρόνο στη Σαρωνίδα από ομάδα μικρών εθελοντών που σκοπό έχουν τη διάδοση του “σκάκι” που διοργάνωσε αγώνες στον επάνω όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Αναμφισβήτητα, τη ποιοτική σφραγίδα της εκδήλωσης έβαλε η χορωδία ΛΥΚΟΥΡΙΖΑΣ  πριν την παρουσίαση από τη Μarie Pierre και την Αναστασία Ιωαννίδη, των εθελοντικών ομάδων και την βράβευσή τους από τον Δήμαρχο Γιώργο Σωφρόνη.

Από πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν, η Πρόεδρος Μαρία Κόλλια, ο Αντιδήμαρχος Στ.Γκίνης, η επικεφαλής της ΡΙΖΕΣ Αγγελική Ράπτη, ο Δ.Σύμβουλος Ευάγγ. Ζεκάκος που μετείχε και στην Χορωδία και η Κωνσταντίνα Μπουλαμάτση από το Τοπικό Καλυβίων.

Δείτε το video στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η βράβευση της ομάδας σκάκι καθώς τα μέλη της ομάδας είναι μικρής ηλικίας και το video θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Όμως ακολουθούν οδηγίες για τον τρόπο που οι ενδιαφερόμενοι συγγενείς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ειδικό video που ο paraktios ετοίμασε

 

Για να δείτε το video με τους μικρούς εθελοντές ΣΚΑΚΙ, επικοινωνήστε με την κα Αναστασία Ιωαννίδη για να πάρετε οδηγίες πρόσβασης.

Δείτε περισσότερες φωτό από την εκδήλωση, πατώντας ΕΔΩ

[message-ticker group=”group1″ width=”1000″ height=”200″]
Categories