Πιτσιόρλας: Το σχέδιο για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η συμφωνία για την αξιοποίησή του

Ταχείες εξελίξεις στα μέτωπα του Αστέρα Βουλιαγμένης, του Ελληνικού, του ΔΕΣΦΑ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της πρώην Rosco επιδιώκει το ΤΑΙΠΕΔ καθώς εντός των πρώτων μηνών του 2016 ή και νωρίτερα εκτιμάται ότι θα έχουν δρομολογηθεί σημαντικά βήματα σε όλα τα επίπεδα.

«Στον Αστέρα είχαμε μια παρέμβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου απέρριψε, ορθώς κατά την άποψή μου, το σχέδιο, διότι προέβλεπε μια παρέμβαση πάρα πολύ μεγάλη […] που άλλαζε εντελώς τον χαρακτήρα της περιοχής. Εμείς διαπραγματευτήκαμε με τους επενδυτές κι αποδέχτηκαν με το ίδιο τίμημα μια λύση πολύ κοντά σε αυτό που θέτει το ΣτΕ. […] Το νέο σχέδιο, επειδή είναι κοντά στην απόφαση του ΣτΕ, δεν θα έχει προβλήματα, πατάει πάνω σε αυτή» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πιτσιόρλας.

Για το Ελληνικό

Σχετικά με το Ελληνικό, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι πρόκειται για μια τεράστια επένδυση ύψους 6 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια, ενώ διατύπωσε τη θέση ότι εντός των πρώτων μηνών του 2016 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία τελικής διαπραγμάτευσης και συνεννόησης με τους επενδυτές για βελτιώσεις πάνω στο σχέδιο, ώστε να μπει η επένδυση σε φάση αδειοδότησης και να ξεκινήσει η υλοποίησή της.

Για ΤΡΑΙΝΟΣΕ

O Φεβρουάριος φαίνεται ότι είναι ο μήνας «κλειδί» και για την υπόθεση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε.), σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο Νέο Ταμείο, στο οποίο θα υπαχθεί το ΤΑΙΠΕΔ, μαζί με το ΤΧΣ, τις ΔΕΚΟ και τα ακίνητα του δημοσίου. Όπως είπε, το νέο ταμείο θα συγκροτηθεί και θα αρχίσει να λειτουργεί εντός των πρώτων μηνών του 2016.

thepressproject

Categories