Δούρου: Απατεώνες χρησιμοποιούν το όνομά μου και ζητούν χρήματα

Σπείρα απατεώνων χρησιμοποιεί ονόματα γνωστών πολιτικών και ζητούν χρήματα προκειμένου να προβούν σε υποτιθέμενα ρουσφέτια. Την αποκάλυψη αυτή έκανε η Ρένα Δούρου που δέχτηκε η ίδια καταγγελίες πολιτών ότι κάποιοι που συστήνονται ως φίλοι της ζητούν αμοιβές για διάφορες «εξυπηρετήσεις» σχετικά με την Περιφέρεια Αττικής.
Η περιφερειάρχης Αττικής σε δήλωσή της ξεκαθαρίζει ότι δεν γνωρίζει τα εν λόγω πρόσωπα ενώ τονίζει ότι ποτέ δεν θα επέτρεπε τέτοιου είδους ενέργειες. Σημειώνει ότι έχει ήδη προσφύγει για δυο περιπτώσεις στην δικαιοσύνη και συνιστά στους πολίτες να κάνουν το ίδιο και να μην «παρασύρονται από επιτήδειους απατεώνες».

Η δήλωση της Ρένας Δούρου

«Τέθηκαν υπόψη μου έγγραφες αναφορές και καταγγελίες πολιτών σχετικά με την ύπαρξη σπείρας απατεώνων που προσπαθούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και άλλα περιουσιακά οφέλη από συμπολίτες μας, κάνοντας χρήση του ονόματός μου αλλά και των ονομάτων άλλων πολιτικών προσώπων.

Ειδικότερα, έχει τεθεί υπόψη μου συγκεκριμένη περίπτωση άγνωστου σε εμένα προσώπου που συστήνεται ως δήθεν προσωπικός μου φίλος και ζητά αμοιβή για να προβεί σε υποτιθέμενες εκδουλεύσεις σχετικές με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ένα άλλο, επίσης άγνωστο σε μένα, πρόσωπο εμφανίζεται να κατέθεσε ψευδώς σε δικαστήριο ότι δήθεν είναι σύμβουλος και συνεργάτης μου. Και οι δύο περιπτώσεις έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Επισημαίνω στους πολίτες ότι δεν πρέπει να δείχνουν εμπιστοσύνη σε τέτοιου είδους απατεώνες, όχι μόνο επειδή δεν γνωρίζω τα ανωτέρω πρόσωπα, αλλά επειδή ακόμη και να τα γνώριζα, είναι προφανές ότι δεν θα επέτρεπα ποτέ τέτοιου είδους ενέργειες, μεσολαβήσεις, κ.α.. Και τούτο γιατί η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν λειτουργεί στη βάση προσωπικών γνωριμιών, δεν κάνει εξυπηρετήσεις σε ‘φίλους’, ‘γνωστούς’ και ημετέρους.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας λειτουργεί και αποφασίζει, αποκλειστικά και μόνο στη βάση της χρηστής διοίκησης και της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος. Για αυτό και οι πολίτες δεν πρέπει να παρασύρονται από επιτήδειους απατεώνες και να επιδιώκουν αμέσως την παρέμβαση της Δικαιοσύνης».

tvxs

Categories