Χιλιάδες μετοχές της Εθνικής Τράπεζας περιήλθαν στην κυριότητα παιδιών που έλεγαν τα κάλαντα κατά τη διάρκεια των εορτών

Εκατοντάδες παιδιά ανά την επικράτεια φαίνεται πως περιλαμβάνονται πλέον στους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας, αφού συγκέντρωσαν μετοχές λέγοντας τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η αξία των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας έχει μειωθεί κατακόρυφα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, με αποτέλεσμα να «πέσει» κάτω από το €1 από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Η μείωση αυτή είχε μεγάλο αντίκτυπο στους μετόχους της τράπεζας, που βρήκαν τους εαυτούς τους να χάνουν αρκετά χρήματα δίχως να μπορούν με άνεση να βρουν αγοραστές για τα αξιόγραφα που έχουν στην κατοχή τους.

«Δεν είχε κανένα νόημα να πουλήσω τις μετοχές. Η αξία είναι πλέον τόσο μικρή που προτίμησα να τις δώσω στα παιδιά που λένε τα κάλαντα» εξομολογήθηκε στο «Κουλούρι» ένας ιδιώτης από την Πάτρα. Ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατέφυγαν στην λύση της διαμοίρασης από ανάγκη: «Βρέθηκα παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι, δίχως να έχω λίγα κέρματα να δώσω στα παιδιά που θα μου έλεγαν τα κάλαντα. Οι μετοχές της Εθνικής μου φάνηκαν καλή ιδέα και το έκανα» παραδέχτηκε δημόσια υπάλληλος από την Αθήνα.
Στην επαύριο των εορτών, και με πολλές φήμες να κάνουν το γύρο της αγοράς σχετικά με μικρά παιδιά που βρίσκονται μεταξύ των μετόχων της ΕΤΕ , την απάντηση έφερε στην επιφάνεια η Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με σχετική έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας μόλις το πρωί της Τρίτης, περισσότερα από 2500 παιδιά έχουν πλέον στην κατοχή τους τέτοια αξιόγραφα, αποτέλεσμα του χριστουγεννιάτικου «μποναμά».

Ανεξάρτητα από το πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα, η ΕΤΕ λαμβάνει σαν καλό οιωνό το γεγονός πως νέοι πολίτες βρίσκονται ανάμεσα στους μετόχους της, με τους υψηλά ιστάμενους να δηλώνουν αισιόδοξοι για την χρηματιστηριακή πορεία της μετοχής.

tokoulouri

Categories