«Να αποδεσμεύσει το ΤΑΙΠΕΔ τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ»

«Το ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να αποδεσμεύσει τον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ)», δήλωσε τη Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ) και τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Η ανακατασκευή του γηπέδου της ΕΠΣΠ στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, που εκκρεμεί εδώ και μια πενταετία και το οποίο καλύπτει τις ανάγκες αθλητών από 8 ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης.

Ο Γ. Γαβρίλης ενημέρωσε την ΕΠΣΠ ότι η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού της, ώστε να αυξηθεί το κονδύλι για την ανακατασκευή του συγκεκριμένου γηπέδου σε 680.000 ευρώ από 350.000 ευρώ και να υλοποιηθεί το έργο από την Π.Ε. Πειραιά. Επίσης, οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πειραιά εξετάζουν το θέμα της κατασκευής σταδίου Κλασσικού Αθλητισμού, στον ίδιο χώρο και προετοιμάζουν τη Προγραμματική Σύμβαση που θα συνάψει η Περιφέρεια Αττικής με τη Διοίκηση του ΣΕΦ για να υλοποιηθεί το έργο του καθαρισμού και της ανακατασκευής του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, προϋπολογισμού 210.000 ευρώ, ώστε να καταστεί και πάλι ασφαλής και επισκέψιμος για τους περίοικους και όχι μόνο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά δήλωσε σε δημοσιογράφους τα εξής:

Το ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να επιστρέψει τον περιβάλλοντα χώρο στο ΣΕΦ, ώστε να γίνουν όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις και να διατεθεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Με αφορμή, μάλιστα, πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλα πρέπει να γίνει σαφές ότι η λύση στα προβλήματα δεν είναι η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ιδιωτικοποίησης των πάντων καθώς η κρατικοδιαίτη επιχειρηματικότητα και η ολιγοπωλιακή αγορά προμηθειών και έργων, μας έφεραν ως εδώ. Δεν αποτελεί λύση να αλλάξει ο διαχειριστής και να προσπαθήσει το ΤΑΙΠΕΔ να ξανακάνει διαγωνισμό πώλησης μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια. Γι’ αυτό το λόγο, η αυτοδιοίκηση και οι φορείς της περιοχής διεκδικούν την αποδέσμευση του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ και την αξιοποίησή του για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις εξασφαλίζοντας την λειτουργική βιωσιμότητά του.

efsyn

Categories