Τα πεπραγμένα του Δήμου Σαρωνικού μέσω επιστολής στους λογαριασμούς ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

Ξέχωρα με τον απολογισμό του Δημάρχου που έγινε πριν ένα μήνα περίπου και εκτός από την επίσημη, βάσει του Νόμου, ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ που προγραμματίζεται, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης επέλεξε και άλλον ένα πρακτικό τρόπο να επικοινωνήσει στους Δημότες τα πεπραγμένα του πρώτου χρόνου της νέας Διοίκησης του  Δήμου Σαρωνικού. Έτσι όλοι οι Δημότες, βρήκαν στους φακέλλους λογαριασμού ύδρευσης και μία επιστολή του Δημάρχου την οποία παραθέτουμε.

 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

Αγαπητές συνδημότισσες,

Αγαπητοί συνδημότες,

Μια από τις δυσκολότερες χρονιές του σύγχρονου ελληνικού κράτους πλησιάζει στο τέλος της. Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ανάληψη των καθηκόντων μου στη διοίκηση του Δήμου, χάρη στην εμπιστοσύνη που δείξατε τόσο σε εμένα αλλά και σε όλους του Συμβούλους. Μας τιμήσατε και σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Με συνεπή διαχείριση και εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου Σαρωνικού, θέσαμε πρώτη προτεραιότητα την χάραξη και εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας προσφέρει ανάσα στις οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας. Δημιουργούμε συνεργασίες και συμπράξεις προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα.

Μοχθούμε για την καθημερινότητα και την  επίλυση των προβλημάτων, χάρη στο φιλότιμο και το αίσθημα αλληλεγγύης των εργαζομένων και των συνδημοτών μας. Με ιδίους πόρους προχωρήσαμε σε εργασίες επισκευών και ανακαίνισης των σχολικών κτιρίων, ενισχύσαμε τη δημοτική συγκοινωνία με 3 ακόμα δρομολόγια, τα οποία θα διατηρήσουμε και τον χειμώνα.

Υλοποιούμε προγράμματα προληπτικής ιατρικής για παιδιά και ενήλικες, αναβαθμίζουμε τους αθλητικούς χώρους, ενισχύουμε τη δια βίου μάθηση μέσω των ΚΔΒΜ, που θα λειτουργήσουν και φέτος στον Δήμο μας, μεριμνούμε για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, ιδρύοντας 2 ακόμα ΚΑΠΗ (Κουβαρά – Σαρωνίδας). Διαφυλάσσουμε την παράδοση και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας μέσω εκδηλώσεων, τόσο αναγκαίων για τους συνδημότες μας τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Οι διαρκείς περικοπές, το ελλιπές προσωπικό, τα διαρκώς διογκούμενα προβλήματα σε υποδομές, κτίρια, οδικό δίκτυο, σχολικές μονάδες, η μη απορρόφηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ), η οικονομική και κοινωνική κρίση, αποτελούν τροχοπέδη. Παρόλα αυτά, χωρίς κανένα όπλο ουσιαστικά στη φαρέτρα των Δήμων, μαχόμαστε καθημερινά και καταφέρνουμε να συνεισφέρουμε στην ανακούφιση των δημοτών μας.

Με άλλα λόγια, στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, υπηρετώντας τον ρόλο που μας αναθέσατε, με συνέπεια και υπευθυνότητα. Τιμούμε την επιλογή σας  στο πρόσωπό μας και εργαζόμαστε με γνώμονα το κοινό συμφέρον, παρά τις αντικειμενικά αντίξοες συνθήκες.

Στο κατώφλι της νέας χρονιάς δίνουμε και πάλι τον λόγο μας, ότι θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαχητικά και θα επιτύχουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

                                                                                                                         

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Γεώργιος Σωφρόνης

 

 

 

 

 

Categories