Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 1ου Δημοτικού Αναβύσσου στον ΝΑΟΑΠΦ

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ναυτικό Όμιλο Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αναβύσσου.

Ο αγαπητός δάσκαλός τους, Διευθυντής του σχολείου και Δημοτικός Σύμβουλου του Δήμου Σαρωνικού κ. Μανώλης Χαρίτος μαζί με την δασκάλα κυρία Ιωάννα Καρατζά έκαναν περιήγηση των μαθητών στον λόφο του Αγίου Νικολάου μεταδίδοντάς τους γνώσεις για την Ιστορία (αρχαιολογικός χώρος, μεταβυζαντινό εκκλησάκι Αγ. Νικολάου, πολυβολεία Β’ παγκοσμίου πολέμου) και την Οικολογία (για το οικοσύστημα, την λιμνοθάλασσα και τα 140 δενδρύλλια της παραλίας που έχει φυτέψει ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με τον Ναυταθλητικό Όμιλο) καθώς έγινε και καθαρισμός της ακτής από τα παιδιά.

Στη συνέχεια οι μαθητές ενημερώθηκαν στον Ναυτικό Όμιλο για το άθλημα της Ιστιοπλοΐας Τριγώνου και έκαναν πρακτική εξάσκηση σε ιστιοπλοϊκό εκπαιδευτικό βαρκάκι. Ακολούθησε μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Ομίλου και επαγγελματία αλιέα κ. Κωνσταντίνο Κουτούκη όπου τα παιδιά με την αφοπλιστική τους ειλικρίνεια έκαναν ερωτήσεις για την ζωή στη θάλασσα, το επάγγελμα του ψαρά και το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Η συνάντησή ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό του Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου κ. Αθανασίου Πλάκα και ένα συμβολικό δωράκι από τον Όμιλο στα παιδιά.

Καλούμε όλα τα σχολεία της περιοχής και οχι μονο, να επισκεφτούν τον Ναυταθλητικό Όμιλό και να περιηγηθούν στη πλούσια σε ιστορία, οικολογικό ενδιαφέρον και πολιτισμό, Χερσόνησο του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου.
Ευχαριστούμε θερμά τον δάσκαλο κύριο Μανώλη Χαρίτο και όλους όσους συνετέλεσαν για την επιτυχή οργάνωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης του σχολείου.

Ο Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου,
Κώστας Παναγιωτόπουλος

SAM_0528 SAM_0524 IMG_2202 SAM_0552 SAM_0597 SAM_0597
[sam id=”6″ codes=”true”]

Categories