Μόνο με στίχους του Ν. Καββαδία συνεννοείται πλέον ο Θάνος Μικρούτσικος

Επικίνδυνη τροπή έχει πάρει για τον Θάνο Μικρούτσικο η – ούτως ή άλλως – στενή σχέση που έχει με τα ποιήματα του Νίκου Καββαδία. Σύμφωνα με συγγενείς του, γείτονες και φίλους, ο γνωστός μουσικός έχει πια περάσει σε άλλο επίπεδο ενσυναίσθησης με τον βίο και τα γραπτά του μεγάλου ναυτικού-ποιητή.

Οδηγός που πάρκαρε κάτω από το σπίτι του μουσικού, ανέφερε πως άκουσε τον Θ. Μικρούτσικο να του φωνάζει από το μπαλκόνι «Εφτά σε παίρνει αριστερά, μην το ζορίζεις». Το ίδιο συνέβη κι όταν τον κάλεσαν στην αστυνομία αφού ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του δεν έβγαζαν ιδιαίτερο νόημα καθώς επαναλάμβανε τη φράση «Δύσκολο να μη γίνει ατύχημα σε αυτή τη διασταύρωση, είναι παράξενα της Ίντιας τα φανάρια και δεν τα βλέπεις, καθώς λένε με το πρώτο».

Ακόμα και ο μανάβης δυσκολεύτηκε να τον εξυπηρετήσει όταν τον ρώτησε πόσο μαϊντανό να του βάλει και ο κύριος Μικρούτσικος του απάντησε «Μάτσο χωράνε σε μια χούφτα ανά παλάμη». «Δεν ήξερα πόσο να του βάλω ακόμα και μετά την απάντηση, δεν διαβάζω πολύ ποίηση, κάτι που δεν περίμενα ομολογουμένως να προκαλέσει πρόβλημα στη δουλειά μου» δήλωσε στο «Κουλούρι» χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάλης.
«Παρηγορούσα τον κύριο Μικρούτσικο, που έκλαιγε γοερά για πάνω από 4 ώρες στο κατάστημά μου» παραδέχεται και η Θεώνη Παραφάκη, ιδιοκτήτρια pet shop. «Μπήκε στο μαγαζί με αργό βήμα και είπε στον υπάλληλο “Απόψε ψόφησαν οι δυο μου παπαγάλοι κι ο πίθηκος που ‘χα με κούραση γυμνάσει”. Δύσκολες καταστάσεις».

Όπως αναφέρουν μάλιστα οι μαρτυρίες, ο Θάνος Μικρούτσικος πολλές φορές κυκλοφορεί μόνος του τα βράδια στο κέντρο της Αθήνας, ανησυχώντας την οικογένειά του. Το μόνο που τους λέει είναι να μην ανησυχούν καθώς τους διαβεβαιώνει πως τίποτα δεν θα του συμβεί, αφού απάνω του έχει πάντοτε στη ζώνη του σφιγμένο ένα παλιό αφρικάνικο ατσάλινο μαχαίρι.

Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με τον συνθέτη, ο οποίος αφού μας επανέλαβε αρκετές φορές πως η λαμαρίνα όλα τα σβήνει, συμπλήρωσε ότι «Το μετζαρόλι ράγισε και το τεσσαροχάλι. Την τάβλα πάρε, τζόβενο, να ξαναπάμε αρόδο» για να κλείσει βιαστικά το τηλέφωνο.

koulouri

Categories