Απαλλοτριώσεις Αγ Νικολάου και Αλυκών. Ενημέρωση (video 10 min)

Μπορεί οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων να κοστίζουν σε χρόνο, όμως υπάρχει πρωτογενής και έγκυρη ενημέρωση για σοβαρά ζητήματα του τόπου μας. Μέσα σε αυτά, είναι και η πορεία των υποθέσεων απαλλοτριώσεων εκτάσεων του Αγ Νικολάου Αναβύσσου και τμημάτων των Αλυκών Αναβύσσου.

Screenshot_1305Με την ευκαιρία του 13ου θέματος της συνεδρίασης της 3/2/16, ο Δικηγόρος του Δήμου κος Κατερινόπουλος έδωσε την πλήρη εικόνα των εξελίξεων. Μέσα από τις ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων και τις αντίστοιχες απαντήσεις, σας παρουσιάζουμε επικαιροποιημένη ενημέρωση επί των υποθέσεων Απαλλοτρίωσης συνοδευόμενη -όπως πάντα- από το σχετικό video.

Κατ αρχήν πρέπει για την τάξη των πραγμάτων, να τονίσουμε ότι οι νομικές ενέργειες για την επανάκτηση των εκτάσεων ξεκίνησαν το 2007 από τον παλαιό Δήμο Αναβύσσου, επί Δημαρχίας Σ.Γκέραλη ο οποίος είναι αυτός που τότε βρήκε τον κο Κατερινόπουλο για να χειριστεί την υπόθεση.

Κατατέθηκαν 3 προσφυγές (το 2007) και κερδήθηκαν ΟΛΕΣ, αφού προηγουμένως  δικάστηκαν επί  Καλλικρατικού Δήμου Σαρωνικού και οι αποφάσεις εκδόθηκαν το 2014 και 2015! Πρόκειται για τις αποφάσεις 1389, 1390 και 3025 του ΣτΕ.  (Σε αυτό ακριβώς το σημείο ήλθε το ξέσπασμα Γκέραλη που αισθάνεται αδικημένος καθώς προεκλογικά τον χτυπούσαν όλοι, όπως είπε, για την υπόθεση του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ συνεργασίας με την ΕΤΑ.

Οι εκτάσεις που επανέρχονται στην ιδιοκτησία του Δήμου Σαρωνικού (αφού πληρωθούν), είναι

2 εκτάσεις στον άγιο Νικόλαο Αναβύσσου 28 και 16 στρεμμάτων, πάνω από την παραλιακή στο ύψος της ταβέρνας ΜΥΘΟΣ

3 εκτάσεις στην παραλία Αγ. Νικολάου Αναβύσσου

1 μεγάλη έκταση με 15 κληροτεμάχια επάνω από την παραλιακή, εντός των Αλυκών.

Η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου (θέμα 13), έδωσε την εξουσιοδότηση στον κο Κατερινόπουλο να χειριστεί την απόφαση που αφορά την πρώτη των προαναφερόμενων περιπτώσεων προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες για να οριστεί το τίμημα που θα πρέπει να καταβάλει ο Δήμος Σαρωνικού πριν την έναρξη ισχύος του νέου Νόμου ο οποίος είναι δυσμενέστερος στη δική μας περίπτωση.

Για τις εκτάσεις στην παραλία Αγ. Νικολάου, υπάρχει κάποια καθυστέρηση στο καθορισμό τιμής γιατί πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για την χάραξη της νέας οριοθέτησης Αιγιαλού η οποία θα επηρεάσει την έκταση της ιδιοκτησίας.

Για τις Αλυκές θα  ακολουθήσουν οι διαδικασίες ορισμού τιμήματος, παρόμοιες με αυτές των εκτάσεων πάνω από την παραλιακή του Αγ.Νικολάου.

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories