Κύκλωμα εισαγγελέων υπέρ Βγενόπουλου βλέπουν στην Κύπρο

Την ύπαρξη κυκλώματος εισαγγελέων στην Ελλάδα που δρα υπέρ των συμφερόντων του Ανδρέα Βγενόπουλου φαίνεται πως αναγνωρίζουν στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Πολίτης», μετά τη χθεσινή απόφαση που πήρε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών να απορρίψει το αίτημα Βγενόπουλου για τη μη δικαστική συνδρομή Ελλάδας – Κύπρου στην υπόθεσή του, δόθηκε ένα σαφές μήνυμα.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη» η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που ανοίγει το δρόμο σε Κύπριους ανακριτές να έρθουν στην Ελλάδα, «αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειδικά μετά τις πληροφορίες και τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν κατά καιρούς στην Ελλάδα και τα οποία ήθελαν συγκεκριμένο κύκλωμα εισαγγελέων να κάνει πλάτες στον Ανδρέα Βγενόπουλο παρεμβαίνοντας σε έρευνες που βρίσκονταν σε εξέλιξη».

Όπως έγραψε την Πέμπτη ο Κώστας Βαξεβάνης, η Εισαγγελία Εφετών, την οποία διοικεί ακόμα ο Ισίδωρος Ντογιάκος παρά το γεγονός ότι εκλέχτηκε με παράνομο τρόπο προϊστάμενός της, φαίνεται πως κρατούσε επί πέντε μήνες χωρίς να το εξετάζει, αίτημα του Βγενόπουλου να μην παρασχεθεί δικαστική συνδρομή στις Κυπριακές Αρχές.

Για κωλυσιεργία κάνει λόγο και ο «Πολίτης» επισημαίνοντας πως στην «ευχάριστη εξέλιξη» της υπόθεσης έπαιξαν ρόλο οι πρόσφατες επαφές του κύπριου υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου στην Αθήνα, καθώς και οι παρεμβάσεις του γενικού εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη προς τις αρμόδιες πολιτικές εισαγγελικές αρχές της Ελλάδας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, κύπριοι ανακριτές «ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για να μεταβούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στη διαδικασία ανάκρισης την οποία θα χειριστούν Ελλαδίτες ανακριτές».

Τέλος, από τη μεριά του, ο κύπριος γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, δήλωσε: «Όπως γνωρίζετε στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά τη Λαϊκή Τράπεζα και τη χειραγώγηση της τιμής της μετοχής, είχαμε ζητήσει μέσω δικαστικής συνδρομής την ανάκριση κάποιων εκ των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και των κυρίων Α. Βγενόπουλου και Ευθύμιου Μπουλούτα και τα υπό ανάκριση πρόσωπα είχαν εγείρει κάποιες ενστάσεις με τις οποίες ισχυρίζονταν ότι δεν μπορούσαν να ανακριθούν. Αυτές οι ενστάσεις εξετάστηκαν από κάποιον εφέτη στο Συμβούλιο Εφετών και στη συνέχεια από το ίδιο το Συμβούλιο Εφετών και όπως έχω ενημερωθεί έχουν απορριφθεί με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την ανάκρισή τους».

koutipandoras

Categories