«Τα hot spots δεν λύνουν το προσφυγικό πρόβλημα»

Eπίθεση στην κυβέρνηση, η οποία, όπως υποστήριξε, με τους χειρισμούς της επιδείνωσε το πρόβλημα του προσφυγικού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Λέσβο την οποία επισκέπτεται στο πλάισιο των πρωτοβουλιών του για το προσφυγικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το πρωί το Κέντρο Υποδοχής προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή της Μόριας και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους, επισήμανε ότι «τα hot spots από μόνα τους δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα».

Επίσης, συνεχάρη το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των διεθνών οργανισμών και των υπηρεσιών της κυβέρνησης για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν για να αντιμετωπίσουν ένα «εξαιρετικά οξύ πρόβλημα».

Πρόβλημα ανθρωπιστικό αλλά και ασφαλείας

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το προσφυγικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο έχει διάσταση ανθρωπιστική αλλά και ασφάλειας. Είπε μάλιστα πως αυτό το πρόβλημα επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης, η οποία οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των hot spots στα πέντε νησιά του Αιγαίου.

Ωστόσο, έστειλε μήνυμα και προς την Ευρώπη, επισημαίνοντας πως χρειάζεται μία οργανωμένη αντιμετώπιση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Χρειάζεται τα κράτη-μέλη της Ευρώπης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους πρόσφυγες, οι οποίοι πρόκειται να μεταγκατασταθούν στην Ευρώπη» επισήμανε.

Επίσης, κάλεσε και την Τουρκία να τηρήσει τις δικές της δεσμεύσεις, διότι οπως εξήγησε «το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί εάν δεν υπάρξει και ουσιαστική ανάμειξη της Τουρκίας στην αντιμετώπισή του».

efsyn

Categories