ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ- VIDEO

ΥΠΟΓ ΚΑΔΟΙ Π ΦΩΚΑΙΑΣ.Still001Τα 5 Συστήματα Υπόγειων Κάδων που πρόσφατα εγκαταστάθηκαν στον Δήμο Σαρωνικού, (1 για κάθε Δημοτική Κοινότητα), αποτελούν ένα βήμα μπροστά στη Διαχείριση Συλλογής των Οικιακών Απορριμμάτων και μακάρι να υπήρχε δυνατότητα τοποθέτησης περισσότερων τέτοιων συστημάτων.

Τα 5 Συστήματα κόστους 140,000 ευρώ περίπου, χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ (ΕΤΕΡΠΣ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το έργο του οποίου η δημοπράτηση ξεκίνησε το 2013, αρχικά δεν είχε αίσια έκβαση καθώς ο ανάδοχος κήρυξε πτώχευση!! Η νέα Δημοτική Αρχή κράτησε ¨ζωντανή” την χρηματοδότηση, έγινε επαναδημοπράτηση , προέκυψε νέος Ανάδοχος και τελικά η εγκατάσταση έγινε και στις αρχές του 2016 ξεκίνησε η λειτουργία τους αλλάζοντας εντελώς την μέχρι χθες εικόνα στα σημεία αυτά.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα υπόγειων κάδων διαθέτει σύστημα ψεκασμού των απορριμμάτων με ειδικό απολυμαντικό και αποσμητικό υγρό, σύστημα ελέγχου της πληρότητας των κάδων, φωτεινές ενδείξεις πληρότητας και αυτόματο κλείδωμα των θυρίδων εισαγωγής όταν οι κάδοι γεμίσουν, αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και τηλεχειρισμό για ανύψωση του συστήματος.

Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Παλαιάς Φώκαιας με προθυμία δέχτηκε την πρόσκληση του Paraktios για μία επίδειξη λειτουργίας , που έγινε το πρωί της 19/2/16, ενώ στη συνέχεια μαζί, επισκεφθήκαμε τον ΧΑΔΑ Π.Φώκαιας, θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε σε ιδιαίτερη ανάρτηση πολύ σύντομα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ


ΥΠΟΓ ΚΑΔΟΙ Π ΦΩΚΑΙΑΣ.Still006Η χρήση του συστήματος είναι πολύ απλή.Ανοίγουμε τη θυρίδα εισαγωγής, ρίχνουμε τα απορρίμματα και κλείνουμε. Για τη διευκόλυνση της χρήσης, η θυρίδα μένει σταθερά ανοικτή για τη ρίψη, ενώ με μια μικρή ώθηση κλείνει μόνη της με αποσβένουσα κίνηση. Όταν ένας κάδος γεμίσει, ανάβει η φωτεινή ένδειξη πληρότητας, η αντίστοιχη θυρίδα αυτόματα ασφαλίζει και η εξυπηρέτηση γίνεται από την άλλη θυρίδα εισαγωγής

Το αυτόματο κλείδωμα των θυρίδων εισαγωγής όταν οι κάδοι γεμίσουν, εξασφαλίζεται με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου της πληρότητας των κάδων. Ταυτόχρονα ανάβουν οι φωτεινές ενδείξεις πληρότητας, ενημερώνοντας οπτικά για την πληρότητα των κάδων.

Δείτε το video


ΥΠΟΓ ΚΑΔΟΙ Π ΦΩΚΑΙΑΣ.Still002 ΥΠΟΓ ΚΑΔΟΙ Π ΦΩΚΑΙΑΣ.Still004

ΥΠΟΓ ΚΑΔΟΙ Π ΦΩΚΑΙΑΣ.Still005

[sam id=”6″ codes=”true”]
Categories