Στο λιμάνι του Λαυρίου αποβιβάστηκαν Σύριοι πρόσφυγες . ΔΤ Λαυρεωτικής

Στο λιμάνι του Λαυρίου αποβιβάστηκαν Σύριοι πρόσφυγες FRE0002

Σήμερα το πρωί στις 07:00 τριακόσιοι Σύριοι πρόσφυγες στο επιβατικό λιμάνι του Λαυρίου από τη Λήμνο με το πλοίο Σαντορίνη. Εκεί, βρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, προκειμένου να συνδράμει στην υποδοχή τους.
Με συντονισμό και πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του Ο.Λ.Λ. ΑΕ, μόλις αποβιβάστηκαν κατευθύνθηκαν αμέσως σε 2 λεωφορεία του Δήμου και σε άλλα 3 λεωφορεία, προκειμένου να μεταφερθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής επισήμανε ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονταν πολλά παιδιά και κάποια από αυτά ασυνόδευτα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αγνοούνται μέχρι σήμερα περίπου 15.000 παιδιά από το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη, για τα οποία υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή εμπορίας οργάνων. Με γνώμονα την καλύτερη δυνατή ασφάλειά τους, η Δημοτική Αρχή μερίμνησε, ώστε μέσα σε λιγότερο από δυο ώρες και οι τριακόσιοι Σύριοι πρόσφυγες να έχουν επιβιβαστεί στα λεωφορεία και να ξεκινήσουν για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού τους, χωρίς να ταλαιπωρηθούν με επιπλέον ώρες αναμονής, σύμφωνα και με τη δική τους θέληση.
.

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

IMG_0661 IMG_0654 IMG_0649 IMG_0656

 

Categories