Πάνω από 40 τόνοι φύλλων δάφνης μασήθηκαν συνολικά στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Λίγο περισσότερο από σαράντα τόνους ζύγιζαν συνολικά τα φύλλα δάφνης που μασήθηκαν από συμμετέχοντες, καλεσμένους και ομιλητές στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που έλαβε χώρα το σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσαν με δελτίο Τύπου οι διοργανωτές.

Οι συμμετέχοντες στην τριήμερη διάσκεψη, μεταξύ των οποίων κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι διεθνών οργανισμών, ακαδημαϊκοί και επικεφαλής διεθνών δεξαμενών σκέψης, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη γεωπολιτική ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο, τις δυνατότητες της Ελλάδας και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ μασούσαν φύλλα δάφνης τα οποία βρίσκονταν διαθέσιμα σε αφθονία στο χώρο του Μαντείου.

Στην ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη διεξαγωγή του συνεδρίου που όπως επισημαίνουν στέφθηκε με επιτυχία παρά το απρόοπτο με την ομιλία του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος «μάσησε λίγη περισσότερη δάφνη και, καθώς δεν είναι συνηθισμένος, ήρθε σε έκσταση και εξαπέλυσε επίθεση από το βήμα του συνεδρίου προς τον Πρωθυπουργό, παρεκκλίνοντας από το πνεύμα του Φόρουμ το οποίο προσκαλεί όλες τις ιδέες και απόψεις».

Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στο επόμενο Οικονομικό Φόρουμ την άνοιξη του 2017 το οποίο θα διοργανωθεί σε δάσος της βορειοανατολικής Γαλατίας, όπου οι καλεσμένοι θα κατασκηνώσουν με τις συνοδείες τους. Μεταξύ των προσκεκλημένων που θα περάσουν ένα ευχάριστο τριήμερο ανταλλάσσοντας «συνταγές» ικανές να οδηγήσουν στην Παγκόσμια Ανάπτυξη, αναμένεται να δώσουν το «παρών» ο Τζο Μπάιντεν, ο Γιόσκα Φίσερ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν οι διοργανωτές προτίθενται να προσκαλέσουν εκ νέου τον Αδ. Γεωργιάδη.

tokoulouri

Categories