Με αιχμές προς τον ΧΛΟΑ, ο Δήμαρχος ανακοινώνει το πρόγραμμα Καρναβαλιού στα Καλύβια.

Με αιχμές προς τον ΧΛΟΑ και με υπαινιγμό για τον Πρόεδρο της ΔΚ Καλυβίων, ο Δήμαρχος ανακοινώνει το πρόγραμμα Καρναβαλιού στα Καλύβια ξεκινώντας με τη δήλωση “Αφού δεν τα λέει ο Πρόεδρος, θα τα πω εγώ”, για να ακουστεί από το πίσω μέρος της αίθουσας ο Μάκης  Κολαξής να λέει “Ο Πρόεδρος δεν ξέρει τίποτα” 

Ο Δήμαρχος ενημερώνοντας για το πρόγραμμα εκδηλώσεων, ανακοίνωσε την έναρξη των εκδηλώσεων το Σάββατο στις 11.οο  για τους μικρούς με εκδηλώσεις και παιχνίδια για να συνεχιστεί στο Αμφιθέατρο στις 6.00 το απόγευμα με Μουσικοχορευτική Παράσταση στο Αμφιθέατρο όπου θα φιλοξενηθεί και ο αδελφοποιημένος Δήμος της “Μέσα Γειτονιά” της Κύπρου και αναμένεται επιβεβαίωση συμμετοχής του αδελφοποιημένου επίσης δήμου της Ιταλίας VIA CASTELLI.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή με παρέλαση στην ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ και κάποιες εκπλήξεις που ο Δήμαρχος δεν αποκάλυψε και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι 13.00 με ένα μεγάλο πάρτι έξω από το Δημαρχείο.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Γ.Σωφρόνης, είπε ότι υπάρχουν συμμετοχές από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες με σχολεία και φορείς και μας λυπεί το γεγονός ότι για δεύτερη χρονιά δεν υπάρχει συμμετοχή από την Ανάβυσσο και για δεύτερη χρονιά ο ΧΛΟΑ* επιλέγει να κάνει το δικό του καρναβάλι την ίδια ώρα και μέρα με τον Δήμο Σαρωνικού. Στην ενημέρωση παρενέβει ο Μανώλης Χαρίτος ο οποίος δήλωσε ότι τα σχολεία της Αναβύσσου θα συμμετάσχουν με 25 παιδιά. Ο δήμαρχος δήλωσε επίσης ότι είναι δεδομένο πια, ότι κάθε χρόνο θα γίνεται ένα ενιαίο καρναβάλι σε κάθε δημοτική Κοινότητα.

Με σκοπό την αντικειμενική ενημέρωση προκειμένου να προβληθεί και η άλλη άποψη, παραθέτουμε τμήμα της συνέντευξης του Προέδρου του ΧΛΟΑ Μάκη Ζιγκιρίδη στις 31/1/16 όπου  αναφέρεται στο ζήτημα της ημερομηνίας του καρναβαλιού,

“Σε σχετική ερώτηση γιατί ο ΧΛΟΑ επιλέγει να διοργανώσει το καρναβάλι ταυτόχρονα με το καρναβάλι του Δήμου Σαρωνικού στα Καλύβια, ο Πρόεδρος εξήγησε ότι στις 20 Οκτωβρίου 15,  πολύ πριν ανακοινώσει (στις 21/1) ο Δήμος την ημερομηνία διεξαγωγής του δικού του καρναβαλιού , είχε κάνει τις ανάλογες επαφές με την Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου και με άλλους εκπροσώπους του Δήμου και είχε λάβει διαβεβαίωση ότι το καρναβάλι στα Καλύβια θα γίνει την τελευταία Κυριακή ,δηλαδή στις 16/3. Συνεπώς ο ΧΛΟΑ προγραμμάτισε τη συμμετοχή του στο καρναβάλι του Δήμου στις 16/3 και  του δικού του καρναβαλιού στις 6/3, υποβάλλοντας μάλιστα το πρόγραμμά του στην Δημοτική Κοινότητα Αναβύσσου στις 25/10/15,  προχωρώντας παράλληλα στις απαιτούμενες ενέργειες για να εξασφαλίσει έγκαιρα τη συμμετοχή συγκροτημάτων φορέων κλπ. Το κάλεσμα από τον Δήμο για τη συμμετοχή του ΧΛΟΑ στο καρναβάλι Καλυβίων ήλθε στις 21/1 ,όταν είχαν ήδη προγραμματιστεί οι συμμετοχές για το καρναβάλι της Αναβύσσου και ήταν αδύνατον να ακυρωθούν.”

[sam id=”6″ codes=”true”]

 

 

 

Categories