Το Προσφυγικό στο Δημοτικό Συμβουλιο Σαρωνικού της 2/3. video

Screenshot_1447Με ερωτήσεις  της Αγγελικής Ράπτη και του Μανώλη  Τσαλικίδη για το προσφυγικό αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο μεταξύ τους, τέθηκε το θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού σε περίπτωση που απαιτηθεί χώρος φιλοξενίας εντός του Δήμου Σαρωνικού, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις οι οποίες οδήγησαν σε προτάσεις προς ψήφιση που στο τέλος δεν υποβλήθηκαν.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μία ερώτηση πριν την έναρξη  της συζήτησης των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης θα μπορούσε να μετατραπεί σε ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, να συζητηθεί διεξοδικά και να οδηγήσει σε απόφαση. Όμως τελικά, αυτό δεν κρίθηκε σκόπιμο λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε αλλά και επειδή δεν υπήρχαν συγκεκριμένα δεδομένα που αφορούν στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού.

Screenshot_1449Αυτό λοιπόν που σήμερα θα μεταφέρει ο Δήμαρχος στη σύσκεψη που θα γίνει στην ΠΕΔΑ, είναι τη γενικότερη άποψη του Συμβουλίου πως δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι φιλοξενίας στον Δήμο Σαρωνικού όμως ο Δήμος θα βοηθήσει τους Πρόσφυγες  στους χώρους όπου βρίσκονται σήμερα.

Δείτε τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, τις απόψεις και τις αντιδράσεις του Σώματος μετά την υποβολή των ερωτήσεων της Αγγελικής Ράπτη και του Μανώλη Τσαλικίδη καθώς και τις προτάσεις Δημάρχου και Τσαλικίδη.

[sam id=”6″ codes=”true”]

 

 

Categories