ΝΑΟΑΠΦ. ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Πρόγραμμα και ύλη μαθημάτων Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης.

Θεωρητικά μαθήματα: 8 μαθήματα, γίνονται στο Λαύριο ή στον Ναυτικό Όμιλο στην Ανάβυσσο (αναλόγως με την ευελιξία του τμήματος) Δευτέρα έως Παρασκευή ένα απόγευμα 19:00-21:00.

Πρακτικά μαθήματα: 8 μαθήματα, γίνονται στο Λαύριο ή στον Ναυτικό Όμιλο στην Ανάβυσσο (αναλόγως του αριθμού των μαθητών) κάθε Σάββατο ή Κυριακή 10:00-15:00, περιλαμβάνεται ένα εκπαιδευτικό διήμερο ταξίδι σε κοντινό νησί, για εξάσκηση στη νυχτερινή πλεύση.

Ένδυση: Κατά την διάρκεια της Ιστιοπλοΐας πρέπει να φοράμε  άνετα ρούχα, αδιάβροχο αντιανεμικό, γυαλιά, καπέλο,  παπούτσια ιστιοπλοϊκά ή αθλητικά παπούτσια που να μην γλιστράνε.

Ηλικίες: Μπορούν να αποκτήσουν δίπλωμα ενήλικοι από 18 ετών και άνω χωρίς περιορισμό.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν:

Γνωριμία με το σκάφος και αναγνώριση του σκάφους,  πανιών και εξοπλισμού και μέσων ασφάλειας ατόμων και σκάφους. Αναδρομή στην Ιστορία των ιστιοφόρων,  των  πανιών κ.λπ. Στοιχεία ναυπηγικής τέχνης, τύποι σκαφών, στοιχεία αεροδυναμικής.Γνωριμία με την ιστιοφορία, ρύθμιση και κίνηση με τα ιστία. Πλεύσεις, πρακτική ναυτιλίας. Αγκυροβολία, Ελλιμενισμός και μανούβρες του σκάφους. Ναυτιλία, ακτοπλοΐα, ηλεκτρονική ναυτιλία. Κανονισμοί αγώνων ιστιοπλοΐας.  Μετεωρολογία. Αποφυγή συγκρούσεων και Διεθνής Κανονισμός Αποφυγής Συγκρούσεων ΔΚΑΣ. Ενημέρωση και πρόληψη καταστάσεων κινδύνου. Σωστικός εξοπλισμός, (Άνθρωπος στην θάλασσα) και Ιατρικά θέματα. Μηχανολογικά – Επιθεώρηση σκάφους προετοιμασία αναχώρησης και ταξιδιού.

 baner

Εξετάσεις: Γίνεται αξιολόγηση και βαθμολογία μετά από γραπτές εξετάσεις που αφορούν όλη την ύλη που έχει διδαχθεί, μαζί με ερωτήσεις ασφαλείας, κρίσεως, συντονισμού ταξιδιού κ.λπ… Στα πρακτικά μαθήματα υπάρχει η αξιολόγηση από τον εκπαιδευτή.

Ο μαθητής συμπληρώνει την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση προς τον Όμιλο καθώς και Αίτηση εγγραφής μέλους.

Καταθέτει:

1.      Φωτοτυπία ταυτότητας

2.      Φωτοτυπία Διπλώματος οδήγησης σε ισχύ

3.      2 φωτογραφίες

Μετά την επιτυχή εξέταση παραλαμβάνει από τον Όμιλο το Δίπλωμα Ιστιοπλοΐας τύπου ταυτότητας και το πτυχίο σε μέγεθος Α4.

Πληροφορίες : κ. Πέτρο Μακρή, τηλ. 6937 559945

Categories