Συνάντηση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ με τον πρωθυπουργό ζητάει Σαββίδης

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, με δήλωσή του, ζητάει συνάντηση όλων των μεγαλομετόχων των ΠΑΕ της Super League με τον πρωθυπουργό. «Να δεσμευτούμε όλοι μπροστά του για υγιή ανταγωνισμό», σημειώνει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.
Παράλληλα ο Ιβάν Σαββίδης αποδέχεται την πρόταση του ιδιοκτήτη της Skoda Ξάνθης Χρήστου Πανόπουλου για μια συνάντηση όλων των μεγαλομετόχων, ώστε «να αποφασιστεί αν θα το κλείσουν το μαγαζί ή αν θα το συνεχίσουν και υπό ποιους όρους».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Super League κάλεσε όλους τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ σε μια σύσκεψη, την ερχόμενη Τρίτη, ώστε να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μένει να φανεί πόσοι και ποιοι μεγαλομέτοχοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Γιώργου Μποροβήλου, καθώς δεν είναι λίγες οι ομάδες που έχουν έρθει σε κόντρα μαζί του στο παρελθόν.

Ολόκληρη η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη: «Με χαρά αποδέχομαι την πρόταση του ιδιοκτήτη της Skoda Ξάνθης, κυρίου Χρήστου Πανόπουλου, όπως αυτή εκφράστηκε χθες, γιατί πιστεύω ότι η συνεργασία μεταξύ των ιδιοκτητών θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιστροφή του κλίματος στο ποδόσφαιρο, και κατά συνέπεια στην ελληνική κοινωνία που ενδιαφέρεται γι’ αυτό, θα ήταν ένα δεύτερο επίσης πολύ σημαντικό βήμα. Μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπου όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων θα δεσμευθούν για υγιή ανταγωνισμό.

Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολα αποφάσισε ο υπουργός την διακοπή του θεσμού του Κυπέλλου, ως άνθρωπος που αγαπά το ποδόσφαιρο. Άλλωστε, όλοι όσοι αγαπάμε αυτό το υπέροχο άθλημα υποφέρουμε από αυτή την απόφαση. Αν το ελληνικό ποδόσφαιρο διεξαγόταν με δίκαιους όρους, θα ήταν δίκαιη και μια λαμπρή απονομή του νικητή μετά από έναν καταπληκτικό τελικό. Και αν ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε αυτόν τον τίτλο θα το αποδεχόμασταν, όπως αποδεχόμαστε την ήττα μας σε κάθε δίκαιο παιχνίδι.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η πρότασή μου προς τον κύριο Μαρινάκη –πριν την υπουργική απόφαση- ήταν η επανάληψη του τελευταίου αγώνα με διεθνείς ξένους διαιτητές και αντίστοιχη διεξαγωγή του δεύτερου αγώνα μόνο με τους ίδιους όρους. Σε αντίθεση περίπτωση η αποχώρησή μας από το Κύπελλο ήταν η μόνη διέξοδος κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες».

tvxs

Categories